Dağıtım Tavsiyeleri ve Soruları

Başlatan if, 13 Eylül 2011 - 23:34:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

Alıntı yapılan: superpos - 27 Şubat 2012 - 22:43:06
örneğin win7, ubuntu linux mint kuracak olsak, 3 için 1'er toplam 3 partition ve 1 swap alanı yeterli midir?

3 birincil bölüm ve 1 swap yeter.

muhtarcan

Sayın arkadaşlar

LİLİ (LinuxLive USB Creator) kullanarak slax'ı usb ye kurdum. Fakat bazı bilgisayarlarda açılmıyor.
Amacım hdd si bozulan bilgisayarları hdd'siz olarak kullanabilmek, bozuk hdd'den veri kurtarmak
bazı küçük linux dağıtımlarını denedim. tatmin edici sonuç alamadım.

İstediğim dağıtım usb'den çok hızlı açılmalı, internete kablosuz olarak kolay bağlanmalı, üstünde ofis paketi çalışmalı

Hangi Linux dağıtımını önerirsiniz lütfen yardımcı olun. :-)))

burk

@muhtarcan iletinizi bu bölüme taşıdım, gerekbu başlık altında gerekse forum içinde birçok cevap bulabilirsiniz, kolay gelsin.

if

Quaoar

Arkadaşlar BSD kullanmaya karar verdim ama bir kaç şey var:
1. 1 gb'nin altında olması
2. grafiksel kurulumu olması

önerebileceğiniz bir dağıtım var mı?

Felâsife

BSD tarafında çok fazla seçim şansınız yok, o yüzden PCBSD önerebilirim.
USBLITE veya CD iso ile işiniz görülür.
http://www.pcbsd.org/index.php?option=com_zoo&view=item&Itemid=98

Ama böyle bir konu açtığınıza göre anlaşılan fazla bilginiz yok, biraz daha araştırın derim ve tabii önce sanala kurulum yapın.
Diskteki önemli verileriniz de yedekleyin.

Son olarak macera için kuracaksanız hiç kurmayın derim, ama öğrenmek için kuracaksanız ona bir şey demem, kolay gelsin :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Quaoar

Teşekkür ederim bir sorum daha olacak bu litelere daha sonradan kde kurulumu yapmak mümkün mü?

Ronak

BSD hakkında daha geniş bilgi için, Gökşin hoca'nın sitesini baştan sona kurcalamınızı öneririm : http://www.goksinakdeniz.net/

Quaoar

Alıntı yapılan: Ronak - 04 Mart 2012 - 13:26:30
BSD hakkında daha geniş bilgi için, Gökşin hoca'nın sitesini baştan sona kurcalamınızı öneririm : http://www.goksinakdeniz.net/

saolun

Felâsife

Hele birini bir kurun kullanın sonra istemediğiniz kadar aksiyon yaparsınız.  ;D
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

if

@EgeOz1999, açtığınız konuyu bununla birleştirdim.

ademsahin

Arkadaşlar Exper Style netbookum için önerebileceğiniz en iyi dağıtım hangisidir acaba ??? Aradığım özellikler çok aşırı derecede karmaşık olmasın ve Türkçe destek alabileceğim düzgün bir sitesi olsun yeter ...

if

ademsahin

Alıntı yapılan: if - 05 Mart 2012 - 17:47:49
@ademsahin,

http://www.jolicloud.com/jolios

JoliOs'u daha önce denedim ama hiç beğenmemiştim Linux Mint'i kullanmak istesem düzgün bir şekilde kullanamaz mıyım ???

if

@ademsahin, sanmıyorum. Ubuntu temelli çünkü.

sercanagbaba

merhaba arkadaşlar maya 3d kullanıcısıyım.maya nın linuxda daha hızlı çalışdını duyuyorum.win 7 render almakta ve projelerımde rahat çalışmakta zorlanıyorum pc ye o.ç yapmak yerine ubuntu kurmak istiyorum ancak uyumluluk sorunu yaşarmıyım diye sormak istedim donanımım şöyle;

İşlemcim amd x6 1055t
ana akrt:Asus M4A89TD PRO/USB3
ram:GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1333MHZ CL7 1.5V DUAL KIT RAM ( en çok bu parçadan çekiniyorum uymaya bilir diye)
samsung 1tb 32mb
ekran kartı:XFX 6850
DVD ROM:ASUS (modelı tam bılmıyorum)
bu siteme kursam sorun yasarmıyım?birde windows uzerine ubuntu kursam ya da dıskı 2 ye bolup 500 win 500 ubuntu yapsam sadece ubuntu kurmakla aynı şeymi yoksa tam performan almak için sadece ubuntu kurmam mı gerekiyor? bilgisi olana arkadaşlar paylaşırsa çok memnun olurum teşekkürler şimdiden:)

altintasi

ATI ekran bağdaştırıcısı haricinde donanım ile ilgili sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. ATI ekran bağdaştırıcıları ile ilgili sıkıntı yaşayan kullanıcılar var ama Linux üzerinde hiçbir ürününü kullanmadığım bir üretici olduğundan yanıltmak istemem.

Wubi'den kurmak yerine dediğiniz sabit diskinizi ikiye bölerek Windows'un yaınına kurmanızı öneririm. Zaten kurulumda size soracaktır. (Windows 7'nin yanına mı kurayım diye!)

Ayrıca ATI konusu altında yeterince bilgi mevcut. Kısa bir araştırma ile sorularınıza yanıt alabilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=83.0
Bilemiyorum Altan, bilemiyorum...

sercanagbaba

cevap için teşkkür ederim  dıskımı ıkıye bolmek  ubuntunun performansına etkısı olurmu acaba?

if

sercanagbaba

yardımlar için teşkkür ederim iyice araştıma yapacagım takıldıgım yerde yeniden görüşürüz:)

if

@sercanagbaba, dahili belleği ikiye bölmek Ubuntu'nun verimliliğine etki etmez. Ne olur, dielim dahili bellek 500Gb ve bunun hepsini ev dizini olarak Ubuntu'ya verdiniz, bu sadece açılış süresini artırabilir çok az bir miktar, o kadar. Tavsiyem 3 birincil ve bir tane de genişletilmiş bölüm oluşturmanız yönündedir.

cokelez

slm
benim 512mb ram 64mb intel ekran kartı ve 1.7 ghz işlemcim olan bir laptopum var.
kaldırmaz diye ubuntu 9.04 yükledim ekran kartını hemen gördü ancak bu seferde vodafone 3g modem var onu görmüyo
acaba bu versiyonu kaldırabilecegi başka bir ubuntu versiyonu varmıdır ekran kartını direk acak çünkü efeckler tam böle olmasını istiyorum
yada bu modemi bu bilgisayara yüklüyebilirmiyim
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

decent

@cokelez,
Lubuntu 11.10 sürümünü incelemenizi ve bu konuda getirilen yorumları okumanızı öneririm.

burk

@cokelez ayrıca lütfen mesaj dili yerine noktalama işaretlerinin de bulunduğu düzgün bir Türkçe kullanınız.

Mr. Montana

İlk başta şunu affınızada sığınarak söylemek istiyorum ve özür diliyorum. Evet biliyorum burası Ubuntu Forum. Burdan sağlıklı iyi bir bilgi alabileceğim için sizlerin yardımını istemeye geldim diyerek konuya başlamak istiyorm. Ve şunuda belirtmek istiyorum çok gezdim çok aradım ama sanki bir çok yerde başka bir dilde konuşuluyordu ve anlamadığım için direk konu açmak istedim. Bu konu üzerinde tam olara 2 yıla yakın süredir araştırma yapıyorum, isim vermek istemediğim bir kaç tane dağıtımıda Masaüstü bilgisayarıma kurup denemişimdir ama donanım yetersizliğinden sağlıklı bir performans alamadım hiç bir zaman. Konuyu yanlış yere açtıysam bunun içinde ayrıca özür dilerim. Müsadenizle konuya başlıyorum.

Kısa ve öz olmaya çalışıcam. Casper Notebook' um var. Windows 7 Ultimate 64 bit işletim sistemi yüklü yalnız ben Windows kullanmak istemiyorum. Xp benim için vazgeçilmez bir işletim sistemi olsada şuan ki donanımımın driver konusunda sıkıntı çekiyorum Xp' de bu sebepten Windows 7 kurulu. Ben Linux' un bir dağıtımı veya Mac Os X işletim sistemleri arasında tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum. Windows 7 de sorunlar yaşadığım için bu sistemi kullanmak istemiyorum. Ve bir öneri belkide sadece bir tavsiye istiyorum sebepleri ile. Linux veya Mac seçmemdeki sebepte gözümde bunların güvenilir olması Windows' da güvenli olmasına rağmen yinede onların isimlerinin verdiği bir güven var sanki. Benim istediğim şeyler basit olup Windows' da bunlar yapılabilir olsada ben değiştirmek istiyorum çünkü sorunlar beni sıkmaya başlatı. Sorunları şu bu diye açıklama gereği duymuyorum çünkü bir çoğu çözülebilir vesaire. Kısacası sizlerden istediğim bana sebepleri ile bir dağıtım bir işletim sistemi önermeniz. Benim yapıcaklarım basit; filmimi rahat izlicem, internet tarayıcıları konusunda sıkıntısız * olacak, müziğimi rahatça dinleyebilicem, resim ve videolarımı müziğimi dinlerken sorunsuz bir şekilde tek tek gözden geçirebilicem, gerektiği zaman kişiselleştirme konusunda özgür olucam ve mümkün mertebe karşılaştığım sorunlarda çözüm ürete bilicem veya ulaşabilicem. Unutmadan belirtmek isterim performans konusunda da bana zorluk çıkartmicak ve mümkün mertebe hızlı * olacak örnek vermek gerekirse Windows' da Fotoğraflarımı açtığım zaman geçişlerde yaşadığım donmalar.

Pc Özellikleri;

İŞLEMCİ                                   Intel Core i5-2410M 2.30 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.90 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci
İŞLEMCİ TÜRÜ                          Intel Core i5
RAM                                          4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
SABİT DİSK                               320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
OPTİK SÜRÜCÜ                         DVD-RW Double Layer
İŞLETİM SİSTEMİ                      Microsoft Windows 7 Ultimate Tr (64 Bit)
EKRAN KARTI                            NVIDIA GeForce GT 540M Max. 3680 MB Ekran Kartı
EKRAN BOYUTU                        15.6" LED Ekran (1366 X 768)
EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ             1366 x 768
SES KARTI                                Realteak

Not: Mac sistemleri için gerekli olan SSE desteği SSE1' den SSE4.2' ye kadar desteklemektedir.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.