Dağıtım Tavsiyeleri ve Soruları

Başlatan if, 13 Eylül 2011 - 23:34:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yusuftrb

Merhaba

Notebook  ürünlerinde orjinal işletim sisteminin silinmesi, hdd'nin silinmesi durumu ürünün garanti dışı kalmasına sebep olmaz.  Neticede garanti donanım için sunulmuştur.

Kaldı ki işletim sistemi yazılımının zaten garantisi yoktur. :)

Mantıklı olan kişiselleştirilebilen ürünlerde, yazılımın değişmesi, donanım arızası olduğu durumlarda garantiyi etkileyecek bir sebep olmamalı yönündedir.

Alıntı yapılan: ferat_tes - 14 Eylül 2011 - 10:35:06
33- Linux yüklü dizüstü bilgisayar satışı var mı?

Linux yüklü dizüstü alırsak, donanımın %100 ü Linux ile uyumlu olacaktır. Yani (Dağıtımın kendine has özel bir sıkıntısı yoksa) driver sıkıntısı çekmeyeceğiz. Bu konuda işletim sistemsiz bir dizüstü almaktan daha avantajlı olmazmıyız?

"Windows yüklü bilgisyarlarda Windowsu sildiğimizde, dizüstü garantisinden çıkıyormu" sorusuna hala  resmi bir kaynaktan cevap alabilmiş değilim. Burada hem bunu sormak, hem de aynı soruyu Linux yüklü bir dizüstü için de sormak istiyorum: Acaba farklı bir linux dağıtımı kurduğumuzda garantiden çıkar mı?
(Dizüstü değiller, karşılaştırmaya gelmez ama telefonlarda, tabletlerde işletim sistemini değiştirmeyi bırakın root olunduğu durumda garantiden çıkıyor cihazlar)
Ben , Kendim ve Ubuntum :o

:.İnsan, susturuluncaya kadar konuşmaktan ziyade adam gibi bir şey konuşuncaya kadar susmasını bilmelidir.:

sagoist

Merhabalar,
Benim Düşük Sistem Özelliklerine sahip bilgisayarım var ve googleda araşıtırırken ubuntu için sistem gereksinimlerini 256 mb ram olarak gördüm wikipedia'da. Ve Ubuntu kurmak istiyorum.
Sistem Özellikleri : 256 MB ram 1.80 ghz işlemci 64 mb ekran kartı.
Benim Bu sisteme Ubuntu kurmam mümkünmü ? Ubuntu Türkçe Mi ? Lubuntu denedim ama kurulmadı bile hep hata verip durdu (hatayı boşverin ben ubuntu kurabilir miyim ) ?  :)

decent

@sagoist, Ubuntu Türkiye forumuna hoşgeldin.

Ubuntu tam Türkçe desteği ile gelmektedir.
O sisteme Ubuntu yükleyebilirsin.
En iyi performansı almak için Ubuntu 2B veya Gnome klasik oturumlarını öneririm.

32 bit Ubuntu 11.10 indirip yükledikten sonra da gerekli yapılandırmaları beraber yapabiliriz.

barış

Xubuntu iyidir, Ubuntu kasar. İşlemci mimarisi nedir acaba?
(Aynı özelliklere bilgisayara ben de sahibim de 2.80ghz işlemci var)

sagoist

@decent tam Türkçe desteğinin olmasına sevindim ve ayrıca ben bu sisteme yükleyebileceğime de sevindim fakat gerçekten yükleyebilir miyim ? boşuna indirmek istemiyorum (net hızı 1az düşük) . Yükleyebilirim peki rahatça kullanabilir miyim mesela internete girmek ve aynı anda müzik dinlemek video seyretmek yani günlük kullanım için kullanabilir miyim ? O masaüstleri kurarken mi soruyo yoksa biz depodan mı indiriyoruz ? Gerekli yapılandırmaları beraber yapacağımıza çok mutlu oldum :)  İlgi ve yardımlarınız için teşekkürler :) ,  ,,,
@barış xubuntunun özellikleri mi düşük xubuntu ubuntu da daha mı iyi farkları nelerdir ? işlemci mimarisi derken ne nasıl yani :D Sizin işlemciniz daha iyiymiş siz xubuntu mu kullanıyorsunuz ?  Xubuntu sistem gereksinimleri benim için yeterliymiş ve Xubuntu tamamen türkçe mi ? :) Xubuntu'da flash player güncellemesi taraycı güncellemesi gibi desteği var mı ? Ubuntu 'da çıkanlar xubuntu'da da çıkıyormu firefox 10 gibi.. Xubuntu ubuntu'dan daha iyiyse onu kullanabilirim.. Xubuntu kullanımı sizce nasıl kurulumda herhangi 1 sorunla karşılaştınız mı ve nereden indirebilirim nasıl kuracağım ? :)  İlgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.. :)

matraxx22

Pardusun geleceği karanlık tüm destekler çekilmekte pardus tan bende başka KDE masaüstü ortamlı dağıtım aramaktayım KDE yi en iyi yansıtan KDE de profesyonel fazla hata barındırmayan

--Kısaca KDE yi hangi dağıtıma yakıştırırsınız

Yanlız Kubuntu gibi başka tabanlar kullanan dağıtımlar önermeyiniz

if

@matraxx22, açtığınız konuyu bu konuyla birleştirdim. Açtığınız konunun bulunduğu bölümde sabitlenmiş başlık olarak bu konu dururken neden yeni konu açıyorsunuz?

travego0403

@matraxx22
Gerçek KDE deneyimi için şiddetle Mageia öneririm. Hem Pardus hem de Mageia denediğim için ikisininde ne olduğunu biliyorum. Pardus2011 sürümü çıktıktan 2 ay sonra Pardus kullanmayı bıraktım. Sırf ekranın üstünde çıkan noktalardan dolayı. Çok meşhur bir bugtu ama bir türlü giderilememişti. Suç ekran sürücülerine atılmıştı, 2 ay takip ettikten sonra peşini bıraktım. Suç sürücülerde ise diğer dağıtımlarda neden böyle bir sorun yoktu?

Ayrıca Kubuntu'yu da küçümsemeyiniz. Ubuntu kullanmama rağmen Giriş Yöneticisinde KDE ortamıda kurulu durur. Son 4.8 güncellemesinden sonra Kubuntuda herhangi bir çökme ya da yavaşlama yaşamadım. Hatta Unity den daha hızlı bir deneyim yaşamış olmama rağmen Unity alışkanlığından vazgeçemiyorum.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

s7e7v7e7n

bende pardus ile ubuntu arasında kalıyorum pardus denemeyi düsünüyorum ama ubuntu 12.04 sürümü tam olarak hangi tarih de çıkacak kaç ay var ?
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

Ozgurluk

Linux Mint çok güzel harika bir sistem, ubuntu temmelli ama çok iyi yapılandırmışlar ubuntunun üzerine belkide ubuntudan daha iyi yani bana kendini kullandırırken Linux Mint o hissi veriyor...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Şubat 2012 - 00:03:28

Birde direk debian temelli  sürümü var... müthiş müthiş tek kelime ile Linux Mint varken dağıtım incelemeleri okuymuyorum artık bile, masaüstü ihtiyacım için arch ve linux mint bundan sonra...

ahmetturan

Alıntı yapılan: s7e7v7e7n - 14 Şubat 2012 - 23:23:23
bende pardus ile ubuntu arasında kalıyorum pardus denemeyi düsünüyorum ama ubuntu 12.04 sürümü tam olarak hangi tarih de çıkacak kaç ay var ?

burada 12.04 ile ilgili bütün tarihler var.
çıkış tarihi ise 26 nisan. yani tam 71 gün sonra.
boş zaman mahsûlleri
qtHesap
qtRehber

Gabriel

Alıntı yapılan: Gabriel - 05 Ocak 2012 - 14:21:05
Xubuntu çalıştıramadı. Kurulumu bitirdi ama login ekranı bile çıkmadı. Siyah ekranda kalıyor. Eledim.
Lubuntu 11.10 kurulumu yaptı ve oturum açmayı başardı. Tablet bileşenleri ve kalemi çalışıyor. Sistem 98 MB RAM ile yüksüz çalışır halde. Favori.
Archbang, kablosuz sürücüsü tablet kalemi çalışmadı. Sistem 252 MB RAM ile yüksüz çalışır halde. Elendi.
KahelOS Light gelişmesi gerekiyor. Stabil değil.
Peppermint aynı Lubuntu gibi full ve stabil olarak çalışıyor. 374 MB RAM ile yüksüz halde. Beğendim ama sistem kaynakları yüzünden elemek zorundayım.

Sonuç: Lubuntu 11.10

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım bu ileti ileride birilerinin işine yarar.

Önceki iletiye ek;
Makineye TinyCore Linux kurdum. 10 saniyede boot ediyor ve yüksüz 46 MB RAM kullanıyor.
Yine aynı şekilde, ölü sayılan bir makineyi de yaşama döndürdüm. PIII 500 ve 128 MB RAM'li bir Dell Latitude.
İkisi de harika çalışıyorlar. ;)
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

confickerbelasi

Alıntı yapılan: Gabriel - 15 Şubat 2012 - 17:57:15
Önceki iletiye ek;
Makineye TinyCore Linux kurdum. 10 saniyede boot ediyor ve yüksüz 46 MB RAM kullanıyor.
Yine aynı şekilde, ölü sayılan bir makineyi de yaşama döndürdüm. PIII 500 ve 128 MB RAM'li bir Dell Latitude.
İkisi de harika çalışıyorlar. ;)
bu türkçemi? en düşük cpu ne? boyutu ne kaç mb?

ceylandag

Cihaza  ubuntu kuracağım.
Son sürüm düşünüyorum ancak cd den çalıştırdığımda airates wireless adaptörü görmedi.
Tavsiyelerinizi istiyorum
Kurulumu tekişletim sistemi şeklinde kuracağım
--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------

heartsmagic

Ne gibi bir tavsiye istiyorsun? Şu aşamada tavsiye vermemiz zor tabi. Kurup duruma bakmak lazım. Kurulum için illa internet olması gerekmiyor. Sistemi kurarsın sonra neden kablosuz ağa bağlanamadığına bakarız. Bu arada sorun modem de olmayabilir, kablosuz kartın vs. nedir bilmek gerekiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burk

@ceylandag konunuzu bu başlıkla birleştirdim, hem bu başlık altındaki önerileri inceleyebilir hem de tavsiye alabilirsiniz.

ceylandag

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Şubat 2012 - 12:36:05
Ne gibi bir tavsiye istiyorsun? Şu aşamada tavsiye vermemiz zor tabi. Kurup duruma bakmak lazım. Kurulum için illa internet olması gerekmiyor. Sistemi kurarsın sonra neden kablosuz ağa bağlanamadığına bakarız. Bu arada sorun modem de olmayabilir, kablosuz kartın vs. nedir bilmek gerekiyor.

usb airates adaptör var.
cd çalıştırmasında görmedi.
Kurulum yaparsam tanırmı ?
Tek başına kullanılacağı için internet mühim çocuğun odasında kullanılacak.
--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------

heartsmagic

@ceylandag, marka model bilmeden yorum yapmamız çok ama çok zor. Marka ve modele göre forumda da arama yapabilirsin.

confickerbelasi

kısaca olay şu pci edimax ew7326ig'yi olanları ubunt7.04 hariç bütün ubuntu'lar pardus2007'den sonrası tanımıştı usbler ile uğraşma pci olanlar daha kararlı ve uzun ömürlü oluyor.

superpos

merhaba arkadaşlar,

bir sorum olacak, yukarda bahsedilen ubuntu, ubuntu network edition mı? yoksa netbooka normal ubuntu desktop mı kuruyorsunuz?

heartsmagic

@superpos, "network" değil de "netbook" sürümü demek istedin muhtemelen. Son sürümlerde artık "netbook" diye bir ayrıma gidilmiyor.

Gabriel

Alıntı yapılan: confickerbelasi - 25 Şubat 2012 - 02:55:27
bu türkçemi? en düşük cpu ne? boyutu ne kaç mb?
Türkçe değil. Idle halde CPU %2-5 arası. Boyut sadece 10MB.
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

confickerbelasi

bunu indireyim bari  hazır garez'in süperjet modem'i ele geçirmişken.

superpos

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Şubat 2012 - 02:51:34
@superpos, "network" değil de "netbook" sürümü demek istedin muhtemelen. Son sürümlerde artık "netbook" diye bir ayrıma gidilmiyor.

evet netbook olacaktı, anladım çok teşekkürler,,

bir de bazı arkadaşlar ikiden fazla işletim sistemi kurduklarını yazmışlar. bu nasıl oluyor acaba kaç partition açmamız gerekiyor bunun için?

örneğin win7, ubuntu linux mint kuracak olsak, 3 için 1'er toplam 3 partition ve 1 swap alanı yeterli midir?