Dağıtım Tavsiyeleri ve Soruları

Başlatan if, 13 Eylül 2011 - 23:34:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

Alıntı yapılan: atilla ulubey - 11 Aralık 2011 - 14:34:59
if peki sen bunların içinden hangisini önerirsin?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Aralık 2011 - 15:34:53

linux mint fluxbox 8 in Türkçe desteği var mı?

ArchBang kullanmanızı öneririm. Uzun erimde daha faydalı olacaktır.

atilla ulubey

ArchBang Türkçe mi ve indirebileceğim adres yollar mısınız?

eribol

Alıntı yapılan: atilla ulubey - 16 Aralık 2011 - 23:39:10
arcbang türkçemi ve indirebileceğim adres yollarmısınız
Sizce de bu kadar soru fazla değil mi? Nereden indireceğinizi bile soracaksanız hiçbir dağıtım sorunlarınızı çözemezsiniz. Forumun sağ üst köşesinde Google özel araması var. Ayrıca google'ın kendisi var. Bir dakikalık basit bir iş.

Rbbt

Dağıtımın adını yazsanız yeter ilk çıkan genelde resmi sitesidir (:

örneğin: http://archbang.org/
What happens when I become main source of a pain!!!

tarakbumba

Alıntı yapılan: SrdrKcmz - 11 Aralık 2011 - 21:44:41
Arkadaşlar ben PcLinuxOs kullanıyorum. Bütün masa üstlerine destek sağlıyor. Tabi baş aktör olarak da KDE kullanılıyor. Çok iyi ve sağlam bir dağıtım. Yalnız şunu merak ediyorum. PcLinuxOs kimler tarafından destekleniyor. Projenin bitme olasılığı nedir? Bu dağıtım kimlerin ürünü. 1-2 yıl sonra yarı yolda beni bırakır mı?
PcLinuxOS, bir zamanlar Mandriva (o zamanki adı Mandrake) Linux kullanıcılarından ve kendine ait paket deposu bulunan Texstar rumuzlu Bill Reynolds adlı bir kişinin başlattığı bir dağıtım. Yıllardır gerek kendisi gerekse topluluk geliştiricileri çok güzel iş çıkarıyorlar. Bir dönem Reynolds ortalardan kayboldu. Bu dönemde ise geliştiriciler birbirlerine düştüler ve Unity Linux doğarken PcLinuxOS bayağı kan kaybetti. Ancak, Reynolds' un dönüşü ile toparlanabildi. Bu kısa hikayeden de anlayabileceğiniz gibi, PCLinuxOS biraz Reynolds' un varlığı ile var olabilen bir dağıtım. İki yıl sonra sürebilir de, sona erebilir de.

cerencalici

Herkese Merhaba,
CrunchBang'i denemek istiyorum; ancak kendi sitesinde sistem gereksinimleri konusunda bir bilgi bulamadım. Yabancı forumlarda 9.04 sürümünün 256 MB RAM istediği belirtilmiş ki bu benim bilgisayarımın RAM'i. Bu  yüzden 9.04'ü indirmeye çalıştım crunchbanglinux.org'dan; ama linkler son sürüme yönlendiriliyor.
Soru şu: CrunchBang'in eski sürümlerini indirmenin bir yolu yok mudur? Ya da en son sürüm olan CrunchBang 10'un sistem gereksinimlerinin ne olduğunu bilen var mı?

Şimdiden teşekkür ediyorum. ;)
Backspace tuşunu kırdım, mutsuzum. :S

lnx

CrunchBang Linux'u bir süre kullanmıştım. Kullanımı güzel bir sistem. :)  OpenBox ile geldiği için, fark edeceğini zannetmiyorum. Güncel ve 32 Bit olan sürümü indirip kullanın derim. Başka işletim sistemiyle kullanacaksanız, Thunar dosya yöneticisi diğer bölümleri bağlamıyordu. Dosya yöneticisi değiştirilebiliyor sanırım. @hsngrms olsaydı daha detaylı bilgi verebilirdi  :D

cerencalici

@lnx, CrunchBang'i başka bir işletim sistemiyle kullanmayacağım, Thunar sıkıntı yaratmaz yani. Ama işte o güncel sürüm, benim bilgisayarım için ne kadar uygundur, onu bilemedim. Olmadı deneyip göreceğim artık. Teşekkür ediyorum görüşünüzü paylaştığınız için.

lnx

http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,2262.0.html belki yardımı olur. Burada @hsngrms'ün Openbox ile ilgili bir konusu var.

Gabriel

Elimde bir adet Acer TravelMate C110 tablet pc var. Win XP tablet edition ile geliyor.
Sistem şu şekilde;
Intel Pentium ULV 1 GHz
512 RAM
40 HDD
Buna bir Linux dağıtımı kurmak istiyorum. Ubuntu ne Netbook edition denedim fakat kurulum ekranına bile giremedim. Şu an Xubuntu ve Lubuntu indiriyorum onları deneyeceğim. Sizler bana hangi dağıtımı tavsiye edebilirsiniz.
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

lnx

ArchBang http://archbang.org/
CrunchBang Linux http://crunchbanglinux.org/
Peppermint OS http://peppermintos.com/
Alıntı yapılan: Gabriel - 05 Ocak 2012 - 09:24:35
Elimde bir adet Acer TravelMate C110 tablet pc var. Win XP tablet edition ile geliyor.
Sistem şu şekilde;
Intel Pentium ULV 1 GHz
512 RAM
40 HDD
Buna bir Linux dağıtımı kurmak istiyorum. Ubuntu ne Netbook edition denedim fakat kurulum ekranına bile giremedim. Şu an Xubuntu ve Lubuntu indiriyorum onları deneyeceğim. Sizler bana hangi dağıtımı tavsiye edebilirsiniz.

confickerbelasi

xubuntu ona uyar unetbootine ile flash'a at öyle dene.

mahira

Gabriel

Xubuntu çalıştıramadı. Kurulumu bitirdi ama login ekranı bile çıkmadı. Siyah ekranda kalıyor. Eledim.
Lubuntu 11.10 kurulumu yaptı ve oturum açmayı başardı. Tablet bileşenleri ve kalemi çalışıyor. Sistem 98 MB RAM ile yüksüz çalışır halde. Favori.
Archbang, kablosuz sürücüsü tablet kalemi çalışmadı. Sistem 252 MB RAM ile yüksüz çalışır halde. Elendi.
KahelOS Light gelişmesi gerekiyor. Stabil değil.
Peppermint aynı Lubuntu gibi full ve stabil olarak çalışıyor. 374 MB RAM ile yüksüz halde. Beğendim ama sistem kaynakları yüzünden elemek zorundayım.

Sonuç: Lubuntu 11.10

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım bu ileti ileride birilerinin işine yarar.
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

decent

@Gabriel,
İsabetli bir seçim yapılmış.
İsterseniz Lubuntu ile OpenBox pencere yöneticisini (oturumunu) kullanabilirsiniz.
Kaynak tüketimi ve ihtiyacı daha da az olacaktır.

Xaelon

Öncelikle merhaba, forumda yeni olmam münasebetiyle. Yakın zamanda kendi içimde ezber bozmak adına Pardus 2011 kurdum, fakat egoma yenildim ( bir çırpıda kurarım hacı ben bunu mantalitesi ile...). Pardus kurarken harddiskimdeki tüm verileri kaybettim, windows ruhumu da :) Pardus' u kurdum ama sonuç hüsran oldu elbette, inanılmaz yavaş çalışan bir işletim sisteminin yanında hiç bir şeye erişememek çıldırttı beni ( erişememekten kasıt acemiliğin getirisi olan mağdurluktur başka hiç bir sebebi yoktur.) En son işletim sistemi  ararken Linux merakı başladı ve ubuntu 11.10 kurdum. Bir iki aksaklık yaşamış olsam da çok ama çok beğendim fakat tekrar yavaşlık söz konusu oldu. Sisteminden* birazdan bahsedicem, işlemci %30 un altında çalışmıyordu ram 400 mb civarı idi yanılmıyorsam veya sistem gözlemcisi beni yamultmuyorsa... An itibariyle windows 7 kullanıyorum, açıkçası şu an tıkanmış durumdayım. Grafik ağırlıklı, adaptasyon sürecini atlatabileceğim ve en önemlisi çok yavaş çalışmaması gereken, " yeni başlayanlar için Linux " tadında işletim sistemi önerilerinize açığım. Bu sıkıcı yazıyı okuduğunuz ve cevap için teşekkürler.

Sistem*  : 
İşlemci   : Intel Celeron Prescott 2.4 gHz
Ram       : 768 Mb
Ekran K. : Ati Radeon 9550

cerencalici

Xaelon

alquirel

Alıntı yapılan: cerencalici - 11 Ocak 2012 - 22:05:37
Sizi şu başlığa yönlendirsek?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29219.0

Başlıkları birleştirdim.
Bu başlıktaki bilgiler yeterli olacaktır, yine de cevap gelecektir ;)

decent

@Xaelon,

http://linux-news.org/index.php/2012/01/09/freezy-linux-a-retro-distro/

Gnome klasik (efektsiz) varsayılanı ile geliyor, başka masaüstü yok; istenirse yüklenebilir.

Ubuntu 11.10 tabanlı, açılış-kapanış hızlı, RAM/işlemci kullanımı çok düşük vs. vs.
Farklı makinalarda denendi, VirtualBox üzerinde denendi.

Yükledikten sonra sistemi güncelleyip yeniden başlatın ve ekran kartı sürücüsünü yükleyin.

Xaelon

FreezyLinux' ı gecenin ilerleyen saatlerinde indirip kurucam bilgisayarıma, ilgiye teşekkürler.

decent

Xaelon

@decent
Bu arada Türkçe dil desteği var mı gönderdiğiniz sistemlerin? İngilizce seviyem yeterli olucaktır kullanmak için fakat ön yargı var haliyle. Ne-Nerde bulmak işkenceye dönüşebiliyor, en azından şimdilik Türkçe dil desteği verenleri tercih etmek isterim.

decent

İlk bağlantı için Türkçe sorunu yok.

Xaelon

Alıntı yapılan: decent - 11 Ocak 2012 - 23:52:32
İlk bağlantı için Türkçe sorunu yok.
süper oldu bu, indirmeye başladım bile. çok çok teşekkürler ilginize.