Dağıtım Tavsiyeleri ve Soruları

Başlatan if, 13 Eylül 2011 - 23:34:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Linax

Alıntı Yap
Peki bu sıktı mı ? Kişiselleştirmeyi bilmiyorsun anlaşılan.

https://www.youtube.com/watch?v=MSjBJ6zDJ1g

Bu video'yu izle. Linux'ta hiç bir arayüz Windows gibi sabit değildir. Kişiselleştirebilirsin.
Peki tema sistemi kastırır mı?
Yoksa her şey yeniden mi başlayacak?

FireSwords

Alıntı yapılan: Linax - 16 Eylül 2016 - 16:39:29
Alıntı Yap
Peki bu sıktı mı ? Kişiselleştirmeyi bilmiyorsun anlaşılan.

https://www.youtube.com/watch?v=MSjBJ6zDJ1g

Bu video'yu izle. Linux'ta hiç bir arayüz Windows gibi sabit değildir. Kişiselleştirebilirsin.
Peki tema sistemi kastırır mı?
Hayır, arka planda çalışan bir şey yok. Neden kassın ki?

Linax

Bilmiyorum,hani sistemin üzerine özelliştirlmiş şeyler yüklediğin için olabilir.Mesela çoğu kişinin yüklediği Clean Master temaları kastırabiliyor.
Ayrıca tema nasıl silinir?

FireSwords

Alıntı yapılan: Linax - 16 Eylül 2016 - 16:41:42
Bilmiyorum,hani sistemin üzerine özelliştirlmiş şeyler yüklediğin için olabilir.Mesela çoğu kişinin yüklediği Clean Master temaları kastırabiliyor.
Ayrıca tema nasıl silinir?
Linux için bulacağın temalar GTK için kullanılan renkleri ve kaplamaları değiştiriyor sadece. Android platformunda durum farklı, o Clean Master dediğin şey muhtemelen farklı bir uygulama başlatıcı, yani bir uygulama.

sudo apt-get purge ile sileceksin.  :D  Zaten silmen gerekemez çünkü istediğin GTK teması arasında geçiş yapabiliyorsun rahatça.

Linax

O "gerekemez" kısmını açıklayabilir misiniz?
Bahsettiğiniz nasıl bir geçiş?

FireSwords

Alıntı yapılan: Linax - 16 Eylül 2016 - 16:45:07
O "gerekemez" kısmını açıklayabilir misiniz?
Bahsettiğiniz nasıl bir geçiş?
Unity tweak tool ile sistemde kurulu olan GTK / İkon temaları arasında geçiş yapabiliyorsun. Zaten tema seçimi ondan yapılıyor Ubuntu'da.

Linax

Bana unity deme.Böyle sade bir tema istiyorum.CPU RAM YEMEYEN.

FireSwords

Alıntı yapılan: Linax - 16 Eylül 2016 - 16:47:43
Unity= Masaüstü ortamı

Bizim tema dediklerimiz ikonların, pencerelerin, dekorasyonların görünümünü değiştiren paketler.

furyzer0

Alıntı yapılan: Linax - 16 Eylül 2016 - 16:47:43
Unity tema değildir masaüstü ortamıdır. Tema ise örnek olarak arc, paper verilebilir. Bunlar sadece kaplama kısımlarını ve ikonları değştirir. gtk temaları çoğu masaüstü ortamına uyumludur.

Linax

Anladım,bilgi için teşekkürler fakat sizin önerebileceğiniz Xfce Ubuntu teması var mıdır?

FireSwords

Alıntı yapılan: Linax - 16 Eylül 2016 - 21:43:45
Anladım,bilgi için teşekkürler fakat sizin önerebileceğiniz Xfce Ubuntu teması var mıdır?
Xfce de GTK kullanıyor, İSTEDİĞİN GTK temasını kullanabilirsin.

Linax

Alıntı yapılan: FireSwords - 16 Eylül 2016 - 23:54:16
Peki hiç mi ram falan yemiyor bu temalar.

furyzer0

Alıntı yapılan: Linax - 17 Eylül 2016 - 10:39:12
Alıntı yapılan: FireSwords - 16 Eylül 2016 - 23:54:16
Peki hiç mi ram falan yemiyor bu temalar.
Tema sadece default olan dokuları değiştiriyor bir program falan değil normalde olan doku dosyaları yerine bunları seçiyor duvar kağıdı değiştirmek gibi düşün. Umarım anlatabilmişimdir :)

Linax

Yok yok korktum ben temadan,en iyisi işe bulaşmayayım çünkü bunun yüzünden bilgisayar çıldırdı.

heartsmagic

Tema yüzünden bilgisayar çıldırmaz, en fazla görünümü bozulur. Bazı şeyleri Windows tarafında bırakmak lazım. Tema denen birçok şey üç beş dosyadan, biraz simge setinden ibaret o kadar. Anlatılmaya çalışıldığı gibi sistemin görünüm dokusunu değiştiriyorlar o kadar. Mesele bulunulan ortama, kullanılan pencere yöneticisine, belki sürümüne uygun temaları seçmek. Uyumsuz tema sorun yapar, görünümü bozar falan. Ancak sistem çıldırmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Linax

Temadan kaynaklı mı bilmiyorum ama sistemi yeniden başlattığımda çok zorlanarak açıldı.

Minty

Temalar birkaç config dosyasından ibaret. Bilgisayarınızın hızına etki etmez. Daha farklı bir sorununuz var anlaşılan.
~~~~~   Bazı insanlar o kadar fakir ki tek sahip oldukları şey para...   ~~~~~

Linax

Ama ondan önce bir sıkıntım yoktu,bir yeniden başlamaydı  sadece.

yenilikciadam

Alıntı yapılan: Linax - 19 Eylül 2016 - 08:50:31
Ama ondan önce bir sıkıntım yoktu,bir yeniden başlamaydı  sadece.
Bilgisayarın rami ne kadar? İnternette eski bilgisayarınıza linux kurun diyenleri görüp 10 yıllık bilgisayara ubuntu yüklemediyseniz temanın bilgisayarı kastıracağını düşünmüyorum.
Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir.
Ama ben değişimin beni zorla değiştirmesini beklemem.
Hiç beklemeden değiştiririm.

C#

Merhaba arkadaşlar ben linux geçmeyi uzun süredir düşünüyordum
Ve sonunda gelicem ama kafama takılan şey hangi linux ne işe yarar
Örneğin Backtrack-Ubuntu-Debian gibi... Aralarında ne tür farklar vardır
Hepsinde de aynı şeyleri yapabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden
teşekkürler.

plazma

012rev3

Alıntı yapılan: C# - 07 Kasım 2016 - 23:46:37
Merhaba arkadaşlar ben linux geçmeyi uzun süredir düşünüyordum
Ve sonunda gelicem ama kafama takılan şey hangi linux ne işe yarar
Örneğin Backtrack-Ubuntu-Debian gibi... Aralarında ne tür farklar vardır
Hepsinde de aynı şeyleri yapabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden
teşekkürler.
Ubuntu ve Backtrack Debian tabanlı yani bu sorunuza dolaylı bir cevap olabilir.
Diğer yandan Backtrack değil de Kali Linux olarak değişti diyelim. Backtrack güncelliğini yitirdi. Özel bir neden yoksa tercih etmek pek akıllıca olmaz.
Kali linux ileri seviye kullanıcılara, içerdiği programlar/scriptler dahilinde güvenlik/pentest için kullanıma uygun düşüyor. Arayüzü gnome3 ve paket yöneticisi de daha önce belirttiğim gibi debian sistemiyle aynı.
Ubuntu genel kullanıcıya hitap ediyor desem yanlış olmaz ve gayet başarılı. Ubuntunun kali linux versiyonu da yanlış hatırlamıyorsam 'backbox'.
Bu hangisine kanınızın ısındığıyla ilgili sanırım. Örneğin bazıları pacman paket yöneticisini daha çok sever, kurulumum daha detaylı olsun ister ve özelleştirmelerimi ben seçeyim ister.
Dağıtımları canlı/live cd(dvd)lerle test edebilirsiniz. Kolay gelsin.
"Her şey mümkün olduğunca basitleştirilmeli ancak sıradanlaştırılmamalıdır." Albert Einstein

C#

Çok teşekkür ederim aydınlatıcı bi cevap olmuş sanırım ubuntuyla başlıcam ilerledikçe sonrada  kali veya  o zaman hangi işletim sistemi varsa ona geçerim :)

tuncerdemirq

Görünüm olarak güzel bir linux dağıtımı önerir misiniz?

- Elementary OS ve Zorin OS gibi Zorin OS 12 gibi mesela beta olduğu için çok sorunları var donma gibi bana bunlar gibi oturmuş bir dağıtım önerir misiniz?

012rev3

Hem kararlılık sağlayabilen hem kolay kullanım hem de temiz görünüm açısından güzel olan Linux Mint var.
Başka aklıma bu dediklerinizden hariç bişey gelmiyor.
Tabi siz buradan olan tüm dağıtımlara bakabilirsiniz.
http://distrowatch.com/
"Her şey mümkün olduğunca basitleştirilmeli ancak sıradanlaştırılmamalıdır." Albert Einstein