[Çözüldü]11.10 gnome-shell kurduktan sonra Unity'de launcher ve panel çıkmıyor.

Başlatan Aequitas, 16 Ekim 2011 - 12:55:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aequitas

11.10 yükledikten sonra gnome-shell i kurdum yazılım merkezinden.. yeniden başlatıp gnome ile açtım.. sonra gnome tweak tools ile personal theme mi ne öyle bişeyler kurdum, birkaç ayar yaptım.. sonra tekar unity açılıyor mu diye kontrol etmek istediğimde unity 3d ile masaüstü haricinde hiç* bir şey açılmadı, ctrl alt T ile terminali bile açamıyorum, hiçbir kısayol çalışmıyor, launcher ve panel gelmiyor.. ctrl alt F1 ile login oluyorum, unity --replace, unity, unity replace komutları veriyorum fakat yine de ctrl alt F7 de herhangi bir değişiklik olmuyor..

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

heartsmagic

Tavsiyem, önce kurduğun temayı kaldır ardından Unity paketleri ne durumda şöyle bir bakıver. Mesela bende kurulu olan paketler:
dpkg -l | grep unity
Alıntı Yapii  gir1.2-unity-4.0                       4.0.6-0ubuntu2                          GObject introspection data for the Unity library
ii  libmeanwhile1                          1.0.2-4                                 open implementation of the Lotus Sametime Community Client protocol
ii  libunity-2d-private0                   4.12.0-0ubuntu1                         Unity 2D shared library
ii  libunity-core-4.0-4                    4.22.0-0ubuntu3                         Core library for the Unity interface.
ii  libunity-misc4                         4.0.4-0ubuntu2                          Miscellaneous functions for Unity - shared library
ii  libunity6                              4.0.6-0ubuntu2                          binding to get places into the launcher - shared library
ii  unity                                  4.22.0-0ubuntu3                         Interface designed for efficiency of space and interaction.
ii  unity-2d                               4.12.0-0ubuntu1                         Unity interface for non-accelerated graphics cards
ii  unity-2d-launcher                      4.12.0-0ubuntu1                         Unity 2D Launcher
ii  unity-2d-panel                         4.12.0-0ubuntu1                         Unity 2D Panel
ii  unity-2d-places                        4.12.0-0ubuntu1                         Unity 2D Places
ii  unity-2d-spread                        4.12.0-0ubuntu1                         Unity 2D Spread
ii  unity-asset-pool                       0.8.22-0ubuntu1                         Unity Assets Pool
ii  unity-common                           4.22.0-0ubuntu3                         Common files for the Unity interface.
ii  unity-greeter                          0.1.1-0ubuntu1                          Unity Greeter
ii  unity-lens-applications                0.4.12-0ubuntu1                         Application lens for unity
ii  unity-lens-files                       0.6.12-0ubuntu1                         File lens for unity
ii  unity-lens-music                       0.2.6-0ubuntu2                          Music lens for unity
ii  unity-scope-musicstores                0.2.6-0ubuntu2                          Store music lens for unity
ii  unity-services   
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Aequitas

çıktıyı kontrol ettim, sendekiyle satır satır aynı.. aslında bana açılan masaüstünde terminal açmama izin verse pencere ya da masaüstü yöneticilerini resetleme işlemi ile düzelecek gibi geliyor.. ama terminali de açamıyorum, kısayolu çalışmıyor.. ctrl alt F1 ile bazı başlıklarda gördüğüm "unity --replace" "unity" "unity --reset" filan deniyorum ancak bir değişiklik olmuyor.. keşke gnome u hiç kurmasaydım.. ne bileyim arada bazen gnome ile açarım filan, tebdili mekanda ferahlık vardır demiştim ama elime yüzüme bulaştırdım.. 10.10 kişiselleştirilmiş iso dosyam bana göz kırpıyor masaüstümden:)

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

heartsmagic

Eğer temelde sorun Gnome-shell olsaydı herkes bu sorunu yaşardi, sendeki bir özelleştirme sebep oluyor buna muhtemelen. --replace ve --reset komutları sanal uçbirimde iş görmez muhtemelen, aktif bir masaüstü istiyorlardır. Gerçi çok emin değilim bundan.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Aequitas

evet sorun sistemden değil, benim yanlış yaptığım birşeyler yüzünden oluyor, bunu biliyordum.. her nasıl oldu bilemiyorum ama şu anda bu sorun yok.. şu anda hem unity 3d + 2d hem de gnome 3d + klasik + klasik (sade) sorunsuz kullanabiliyorum.. işte beni de çileden çıkaran bu.. sorun kendi kendine çözülüyor ancak bu soruna neyin sebep olduğunu bilmiyorum, bir şekilde tekrar başıma gelirse yine bi sürü soru yağmuruna tutuyorum herkesi.. keşke bilseydim neyin problem olduğunu.. neyse.. umarım başka bi aksilik yaşamam.. şaka gibi ama diğer başlıkta açtığım synaptic sorunu da ortadan kalkmış.. :)

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)