[Çözüldü]11.10 Synaptic kurdum fakat açıldıktan hemen sonra kapanıyor..

Başlatan Aequitas, 16 Ekim 2011 - 11:44:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aequitas

aequitas@Aequitas:~$ sudo synaptic
[sudo] password for aequitas:

(synaptic:3239): Gtk-WARNING **: Tema aygıtı module_path "pixmap" içinde bulunamadı,
terminate called after throwing an instance of 'std::out_of_range'
  what():  vector::_M_range_check
aequitas@Aequitas:~$

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

BayboraKaan

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Aequitas

yazılım merkezinden yükledim..
verdiğiniz linkte bu sorunla ilgili girdiler var ancak çözüm için herhangi bir şey göremedim.. sıkıntı ne olabilir, nasıl çözebilirim bu durumu..

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

heartsmagic

Çözüm önerilmiş orada:
Alıntı YapCould you disable accessibility and tell if this crash occurs again ?

Launch 'gnome-control-center'
Open 'Universal Access'
and set 'Screen Reader' to 'OFF'

Thanks in advance.

İşe yaradı demişler. Yapılacak şey Sistem Ayarları uygulamasını açıp, Evrensel Erişim altındaki Ekran Okuyucu'sunu kapatmak. Bir şekilde açılıyor sanırım bu kuranlarda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Aequitas

ekran okuyucusu zaten kapalı durumda bende.. bu arada şu adres satırına filan geldiğimde ya da terminale bişeyler yazarken otomatik çıkan siyah ekran klavyesini nasıl kapatıyoruz.. evrensel erişimdeki ekran klavyesi zaten kapalı konumda, açık yapınca daha küçük boyutlu sağ üst köşesinde kapatma düğmesi olan bir ekran klavyesi çıkıyor..

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

heartsmagic

Bu durumda ne yazık ki o hata kaydına not düşmen gerekmekte: "Bende ekran okuyucu kapalı durumda, fakat yine de sorun yaşıyorum. Sürümüm şu vs." İngilizce olacak tabi bu, eğer yapmak istemiyorsan ne yazık ki hatanın çözülmesini beklemek durumundasın. Fakat hatayı oraya bağlarlarsa senin sorun da çözülür mü bilemiyorum.

Jaguar

Aynı sorun bende de vardı. Evrensel erişim kısmındaki tüm özellikleri kapatarak sorunu çözdüm. Bende de ekran klavyesi seçeneği aktif olduğundan yaşıyordum sanırım bu problemi.

Aequitas

evrensel erişimdekilerin tamamı bende kapalıydı.. hepsini açıp tekrar kapattım yeniden kapalı olduğunu algılasın belki düzelir diye.. ama sonuç yok.. ama şu zırt pırt çıkan siyah ekran klavyesi cidden sinirimi bozuyor.. zaten 10 inç ekranım var.. neredeyse tamamını kaplıyor, terminale bir şey yazamıyorum.. sanırım gnome-shell i kaldırmam gerekiyor.. acaba gnome-shell kurmadan önce gnome u mu kurmam gerekiyordu ki..

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

heartsmagic

Gnome'u kurmak diye bir şey yok, zaten sistem Gnome'u kullanıyor. Kabuğu kurarsın sen, kısacası gnome-shell'i.

Her şey kapalıysa ekran klavyesi nasıl açılıyor zırt pırt?

Aequitas

evet, şaka gibi.. nasıl oldu bilmiyorum ama synaptic sorunum ortadan kalkmış durumda.. şu sinir bozunu ekran klavyesi de gitti.. sihirli bişey mi dokundu ben mutfaktayken bu alete bilemedim şimdi :)

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)