Kullanıcı Parolası Sorunu

Başlatan grayloop, 16 Ekim 2011 - 05:01:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

grayloop

Merhaba,
Ubuntu'yu yükledikten sonra şu andaki kullanıcı için açılışta parola istemeden girmesini istiyorum. Ancak giriş seçeneklerinden bunu yaptığımda kullanıcı parolam da ne oluyorsa sıfırlanıyor. Yani herhangi bir işlem yapmam gerektiğinde parolamı yazdığımda parola hatası veriyor.  Giriş seçeneklerinde Parola Hiçbiri şeklinde görünüyor. Parola kurtarma ile ilgili aramaların sonucundaki denemelerimde de başarılı olamadım.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

cagriemer

Once sifre soran haline geri dondukten sonra asagidaki sekilde deneyip sonucu aktarir misiniz?

LightDM icin;

Once asagidaki dosya acilir.

/etc/lightdm/lightdm.conf

Ardindan asagidaki satir eklendikten sonra kaydedilip kapatilir ve sistem yeniden baslatilir.

autologin-user=kullanici_adiniz

grayloop

Alıntı yapılan: cagriemer - 16 Ekim 2011 - 09:06:33
Once sifre soran haline geri dondukten sonra asagidaki sekilde deneyip sonucu aktarir misiniz?

:) Önce şifre soran hali düzgün çalışır hali demek sanırım. O duruma gelmesi için tekrar yüklüyorum, yükleme bittikten sonra söylediğinizi yaparım.
                                 H. Yavuz

alquirel

Alıntı yapılan: gridongu - 16 Ekim 2011 - 14:18:33
Alıntı yapılan: cagriemer - 16 Ekim 2011 - 09:06:33

:) Önce şifre soran hali düzgün çalışır hali demek sanırım. O duruma gelmesi için tekrar yüklüyorum, yükleme bittikten sonra söylediğinizi yaparım.

Aynı sorun bende de belirdi.
Sonucunuzu bekliyorum.

Düzenleme : Bu arada sudo ile de işlem yapılamıyor aynı şifre sıkıntısından dolayı...

heartsmagic

@gridongu, sen de @alquirel gibi 11.10 üzerinde misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

grayloop

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Ekim 2011 - 15:39:50
@gridongu, sen de @alquirel gibi 11.10 üzerinde misin?

Evet dün gece sıfırdan 11.10 kurdum. Ama kullanıcı yönetiminde değişiklikyapmaya korkuyorum, çünkü parolam her seferinde sıfırlandığı için bu 3. kurulumum oldu.
                                 H. Yavuz

heartsmagic

Peki sen de Gnome Shell mi kullanıyordun @alquirel gibi?

alquirel

Alıntı yapılan: alquirel - 16 Ekim 2011 - 14:24:38
Düzenleme : Bu arada sudo ile de işlem yapılamıyor aynı şifre sıkıntısından dolayı...

Daha öncesinde otomatik giriş sorunum vardı. Otomatik giriş açık olduğu halde otomatik giriş yapmıyordu.
Bunun için şifre sormamayı aktif hale getirmiştim. Daha sonrasında şifre sıkıntısı oluşmuştu.

CTRL + ALT + 1 ile konsola girdikten sonra kullanıcı şifremi sıfırlayabildim. Şuan sudo ile işlem yapabiliyorum.
Ama lightdm hâlâ şifre sormuyor. Bunun için de Kullanıcı Hesapları penceresinde yeniden şifre değiştirme işlemi yaptım.

Lightdm artık otomatik girebiliyor :D ama hâlâ şifre sormuyor.
Şifre sormaması sorunu için yapabileceğim bir şey?

lightdm.conf dosyasına baktım ama değiştirip deneyebileceğim bir şey bulamadım.

Şeytan diyor yükle GDM'yi :P

heartsmagic

Benim kafam karıştı biraz :) Otomatik girebiliyorken parola nasıl sorulacak? Şu mu yani sorun, parola sormasını istesen de sormuyor mu?

alquirel

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Ekim 2011 - 17:05:19
Benim kafam karıştı biraz :) Otomatik girebiliyorken parola nasıl sorulacak? Şu mu yani sorun, parola sormasını istesen de sormuyor mu?

Önceden otomatik giriş açıkken bile otomatik girmiyor, giriş ekranını gösteriyordu.
Bunla ilgili uğraşırken yukarıdaki yaptıklarım sonucu son durum, otomatik giriş çalışıyor, otomatik girişi kapattığım zaman şifre sormamaya devam ediyor.

Yani şifresiz girişi bir kere etkin hale getirdim, bunu düzeltemiyorum.

Açıkçası benim de kafam karışık şuanda, üç gündür Gnome Shell'in girmediğim deliği kalmadı :D

heartsmagic

Anladım, etrafta pek bir hata kaydı da görünmüyor. Gnome-shell ile bütünleşik bir sorun mu acaba?

grayloop

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Ekim 2011 - 16:41:03
Peki sen de Gnome Shell mi kullanıyordun @alquirel gibi?

Hayır (zaten gnome shell nedir bilmiyorum da :) )

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Ekim 2011 - 17:05:19

Sorun şu:
Kullanıcı hesaplarına girip girişte parola sormamasını istiyorum (otomatik giriş değil), bu değişikliği yapıp kullanıcı hesapları ayarlarını kapattıktan sonra parolam da kullanılamaz hale geliyor, sudo, program kurma gibi işlemleri de haliyle yapamıyorum.  Başka bir kullanıcı hesabı daha açıp onda da denedim ama aynı. İstediğim şu; açılış ekranında kullanıcı adı görünecek ama parola istemeden giriş yapılacak.

Dün geceden bu yana Ubuntu 11.10 u 5 kez kurarak kendi rekorumu kırdım, umarım bu yüklemeler Ubuntu 11.10 un yüklenme reytingine katkı sağlamıştır :)
                                 H. Yavuz

heartsmagic

Şimdi anladım. Bir ara deney olarak kurulan 11.10 üzerinde denemek lazım. Eğer vaktin ve imkânın varsa hata kaydı da açabilirsin. Gerçi önce var mı diye aramak lazım. LDM hâlâ oturmadı tam olarak sanırım.

alquirel

Alıntı yapılan: gridongu - 16 Ekim 2011 - 20:37:04
... parolam da kullanılamaz hale geliyor, sudo, program kurma gibi işlemleri de haliyle yapamıyorum. ...

Bu sorunu benim yaptığım gibi şu şekilde aşabilirsin.

Ctrl + Alt + F1 (veya F2 F3 ... F6) ile konsola düşüp sudo passwd kullaniciadi komutunu kullanarak parolanı sıfırlayabilirsin.
(Geri dönmek için de Ctrl + Alt + F7)

Ama bu LightDM'nin sorununu çözmüyor.

grayloop

Alıntı yapılan: alquirel - 16 Ekim 2011 - 22:39:26
... parolam da kullanılamaz hale geliyor, sudo, program kurma gibi işlemleri de haliyle yapamıyorum. ...

Ctrl + Alt + 1 (veya 2 3 ... 6) ile konsola düşüp sudo passwd kullaniciadi komutunu kullanarak parolanı sıfırlayabilirsin.
(Geri dönmek için de Ctrl + Alt + 7)

Peki sudo parola istemiyor mu?
                                 H. Yavuz

alquirel

Alıntı yapılan: gridongu - 17 Ekim 2011 - 00:06:23

Ctrl + Alt + 1 (veya 2 3 ... 6) ile konsola düşüp sudo passwd kullaniciadi komutunu kullanarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Peki sudo parola istemiyor mu?

Dediğim şekilde konsola girdiğimde kolayca halletmiştim. Sormadı diye hatırlıyorum (kuvvetle muhtemel olan bu) ama sormuş olsa da normalde kullandığım şifreyi sormuştur, çünkü dediğim gibi root olarak işlem yapabildim orada.

grayloop

Ama söylediğiniz gibi Kullanıcı Hesabı sorununu halletmiyor. Zaten dünden bu yana 6 yükleme yaptım. Az önce de sistem açılışı takıldı kaldı, bir türlü Ubuntu'ya giremedim. Ne zaman Tweak kullansam böyle oluyor. Derdim diskleri kalıcı olarak bağlayıp Unity de değil de masaüstünde görünmesini sağlamak, Tweak la ayarlıyorum, tekrar açıldığında ekranla bakışıyoruz, sonra CD yi takıp tekrar kuruyorum ilah. bu böylece devam ediyor.

Diğer taraftan klasör görünüm ayarlarını da (renk vs.) bu sürümde nereden değiştireceğimi bulamadım. İşin doğrusu daha başlangıçta 11.10 maceram iyi başlamadı.
                                 H. Yavuz

alquirel

Alıntı yapılan: gridongu - 17 Ekim 2011 - 00:43:32
Ama söylediğiniz gibi Kullanıcı Hesabı sorununu halletmiyor. Zaten dünden bu yana 6 yükleme yaptım. Az önce de sistem açılışı takıldı kaldı, bir türlü Ubuntu'ya giremedim. Ne zaman Tweak kullansam böyle oluyor. Derdim diskleri kalıcı olarak bağlayıp Unity de değil de masaüstünde görünmesini sağlamak, Tweak la ayarlıyorum, tekrar açıldığında ekranla bakışıyoruz, sonra CD yi takıp tekrar kuruyorum ilah. bu böylece devam ediyor.

Diğer taraftan klasör görünüm ayarlarını da (renk vs.) bu sürümde nereden değiştireceğimi bulamadım. İşin doğrusu daha başlangıçta 11.10 maceram iyi başlamadı.

Disklerin açılışta otomatik bağlanması için fstab dosya düzenlemesi yapın, daha kolaydır ve garanti çözümdür. Masaüstünde görünmesi hususunda bir şey diyemeyeceğim, çünkü ne Unity kullanıyorum ne de sabit diskleri masaüstünde göstermek gibi bir alışkanlığım var.

grayloop

Alıntı yapılan: alquirel - 17 Ekim 2011 - 00:55:05
Alıntı yapılan: gridongu - 17 Ekim 2011 - 00:43:32

Disklerin açılışta otomatik bağlanması için fstab dosya düzenlemesi yapın, daha kolaydır ve garanti çözümdür. Masaüstünde görünmesi hususunda bir şey diyemeyeceğim, çünkü ne Unity kullanıyorum ne de sabit diskleri masaüstünde göstermek gibi bir alışkanlığım var.

Mkdir komutuyla oluşturmak istediğimde erişim engellendi diyor. Bir de, gnome shell yükledim, ama tekrar başlattıktan sonra başlamadı.
                                 H. Yavuz

alquirel

Alıntı yapılan: gridongu - 17 Ekim 2011 - 01:51:34
Mkdir komutuyla oluşturmak istediğimde erişim engellendi diyor. Bir de, gnome shell yükledim, ama tekrar başlattıktan sonra başlamadı.

Mkdir komutunu da sudo ile birlikte kullanman lazım.

LightDM'nin otomatik giriş açıkken son kullanılan masaüstü ortamını hatırlamakta sıkıntısı var.
Bunun için ya otomatik girişi kapatacaksın ya da : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29754.0

grayloop

Mkdir i sudo ile kullandım, Klasörler oluştu ama bağlanmadı. Kendim bağladığımda ise örneğin MEDIA yanında bir de MEDIA_ oluşuyor ve benim oluşturduklarım değil onlar bağlanıyor.
                                 H. Yavuz

if

@gridongu, hangi bölümü nereye nasıl bağlamaya çalışıyorsunuz?

alquirel

Başlık amacını yitirmeden bir özet yapalım.

@gridongu, fstab dosyası şu iş için :
Alıntı yapılan: gridongu - 17 Ekim 2011 - 01:51:34
Disklerin açılışta otomatik bağlanması için fstab dosya düzenlemesi yapın, daha kolaydır ve garanti çözümdür.

Bu konudaki sorunlarını şu başlıktan devam edelim : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=4655.0

Başlığın açılma amacı olan sorun da şu :

Kullanıcı hesaplarına girip girişte parola sormamasını istiyorum (otomatik giriş değil), bu değişikliği yapıp kullanıcı hesapları ayarlarını kapattıktan sonra parolam da kullanılamaz hale geliyor, sudo, program kurma gibi işlemleri de haliyle yapamıyorum.

Benim bulduğum geçici çözüm ise şu :

Sorun "Kullanıcı Hesapları" ayar penceresiyle ilgili bir sorun. Hata kaydı aradım ama ben bulamadım.
Ubuntuforums.org'da takip edilebilecek bir başlık mevcut şuan : http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1862543

cagriemer

@gridongu sifre problemiyle alakali olarak /etc/fstab dosyasinin icerigini de gecer misin? Belki disk baglama secenekleri ile ilgili bir durum vardir. Onlari kontrol edelim.

grayloop

Alıntı yapılan: cagriemer - 18 Ekim 2011 - 01:28:57
@gridongu sifre problemiyle alakali olarak /etc/fstab dosyasinin icerigini de gecer misin? Belki disk baglama secenekleri ile ilgili bir durum vardir. Onlari kontrol edelim.

Teşekkür ederim diskleri bağlayıp masaüstünde göstermeyi yaptım.
                                 H. Yavuz