Güç kaynağı ve muhtelif sorunları?

Başlatan FıratikUS, 13 Ekim 2011 - 18:55:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FıratikUS

11.04 ve 11.10 kararlı sürümlerde 3-4 sene önce başıma gelen donma sorunlarını yaşıyorum.
2d seçip oturumu açıyorum sadece. diğer türlü mutlaka klavye cevap vermiyor ve programlar donuyor.

Ben bunun büyük bir ihtimalle güç kaynağından olduğunu düşünüyorum.Ram' lerin yerini değiştirince11.10 dan önceki ubuntu' da gayet güzel bir şekilde sorunsuz kullanıyordum.

Ram taktiği bu sefer 11.10' da işe yaramadı(final).Unity ilk kez kullanıyorum ondan ve yan panelden kurtulmaya çalışıyorum.Gerekirse gnome3' ü de kaldırabilirim, bu da soruna tuz biber oluyordur belki.

Tek soru ve merakım var; ubuntu' yu tekrar eski üst-alt panel şeklinde kullanabilmek ve unity&gnome3'süz bir ubuntu11.10 mümkün müdür?

Final sürümü için yeterli sorun ve çözümü belirtilmemiş bende mecburen konu açmak zorunda kaldım.
Teşekkürler :D
"Yok boşluktan başka bir şey toz nereye konacak"

if

@FratikOS, 11.10 sürümünde Gnome2 kullanamazsınız büyük ihtimal. Gnome3 yükleyip benzerini kullanabilirsiniz. Unitysiz kullanıp kullanamayacağınızı bilmiyorum. Olursa da Gnome3 yükledikten sonra kaldırımaya çalışarak Unity'yi denersiniz:)

Ekran kartı nedir? lspci | grep VGA
jockey-text list

FıratikUS

Üstad aslında yalan olmasın "Unity ", "Gnome3" ün daha tam olarak ne olduğunu anlayamadım, sorunların içinde sudan çıkmış balık gibi buldum kendimi. Nede olsa köklü değişimlerin olduğu bir dönemden geçiyoruz. Belkide beklemek sabretmek gerekiyor...

İstediğiniz çıktılar;
otozen@otozen-GA-MA770-ES3:~$ lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G71 [GeForce 7300 GS] (rev a1)

otozen@otozen-GA-MA770-ES3:~$ jockey-text list
Ek Sürücüler
Kullanılabilir sürücüler aranıyor...
otozen@otozen-GA-MA770-ES3:~$

Alıntı Yapjockey-text list

sonucu boş dönüyor.

if

@FratikOS, şu an için Unity 2D'de sorun yok değil mi?

KOmutu yanlış vermişim. Doğrusu: jockey-text --list

FıratikUS

2D' de sorun yok,  enazından donma sorunu gibi...
Ama ekran çözünürlüğünü ayarlayamadım. Bir zamanlar nvıdıa x server" da ki ayarları "xorg" dosyasına yapıştırdığım zaman çözülüyordu.
Şimdi "..xserver" da çözünürlüğü gösteren bir ibare yok!

jockey-text --list
xorg:nvidia_173 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda)
xorg:nvidia_96 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_96_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_current_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_current - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_173_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)

if

sudo nvidia-xconfig komutundan sonra ekran çözünürlüğünde düzelme oluyor mu? Bu ekran kartı için bir sürü sürücü varmış:) Belki nvidia-current kullanıldığında sorun giderilecektir. Araştırmam gerek.

FıratikUS

@if ;
"xserver display configuration" sekmesinde;  Unable to load X Server Display Configuration page:

Failed to query NoScanout for screen 0.
yazıyor.

Alıntı Yapsudo nvidia-xconfig
;
Using X configuration file: "/etc/X11/xorg.conf".

VALIDATION ERROR: Data incomplete in file /etc/X11/xorg.conf.
                  Device section "Default Device" must have a Driver line.

Backed up file '/etc/X11/xorg.conf' as '/etc/X11/xorg.conf.backup'
New X configuration file written to '/etc/X11/xorg.conf'

nvidia-current işi çözdü üstad :)
işlemin sonrasında klasik yollarla devam ederek tamamına erdi.
Çok teşekkür ediyorum....

if

Bütün sorunları mı çözdü?:) Unity 3D normal mi çalışıyor şimdi?

FıratikUS

if

Unity 3D için açılmış hata kayıtları buldum[1,2] ama 11.04 için ve henüz bir gelime yok. Bu hata kayıtlarına nvidia-current sürücülerinin kullanıldığı bildirilmiş.

[1] https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nvidia-graphics-drivers/+bug/846089
[2] https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nvidia-graphics-drivers/+bug/768063

FıratikUS

Evet görünen o ki ekran kartı karantinaya alınmalı.
Zaten ara ara pc bileşenlerini değiştiriyorum. Cpu' dan önce ona öncelik verebilirim.

@if yardımların için tekrar teşekkür ederim.
Galiba ucu açık başlıklardan biri olacak bu başlık.!

if

Rica ederim @FratikOS. İnşallah kısa sürece çözülür.