[Çözüldü]Bilgisayarı açmak için çok uğraşıyorum?

Başlatan yetuar, 13 Ekim 2011 - 18:05:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yetuar

Hikaye şöyle başlıyor. Ubuntu kullanıyordum. Belli bir süre sonra minte geçmeyi düşündüm ve yaptım. Sonra tekrar ubuntuya çevirdim. İşte sorun burada başlıyor. İlk kurduğumda hiç sıkıntı vermedi. Güncellemelerini yaptım. Ubuntu yazılım merkezinden bir kaç program yükledim (Gimp, inkscape, scribus, furious iso mount, skencil, mypaint) ayrıca bir kaç tane de yazılım merkezi haricinden program yükledim(Gimp Paint Shop, Livebrush). Son olarak da winedan bir program kurdum(artrage). Bilgisayarı kapattım. Sonra tekrar açtığımda açılmadı bir kaç restarttan sonra sıkıntısız açıyor. Bazen de ilk seferinde hiçbir sıkıntı vermeden kapatıyor. Yani bazen uğraşıyorum bazen de sorunsuz açıyorum. Bunun neyden kaynaklandığı konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Not: Ekran çıktısını koyup durumu hızlandırmayı çok isterdim ama uçbirime ne yazıcağımı bilemiyorum. Kusura bakmayım

bytan

Biraz oradan biraz buradan oynamışsın sistemle. Açılmıyor ama ne oluyor? Nerede takılıp kalıyor? Ctrl+alt+f1..6 ile terminale geçiş yapıp oturum açabiliyor musun? Açıldıktan sonra alttakilerin çıktısı nedir?

gedit /var/log/syslog.1
gedit /var/log/dmesg.0
cat /etc/lsb-release
gedit /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install -f
sudo apt-get dist-upgrade
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

yetuar

Sürümü 10.10'a yükseltince sorun kalktı teşekkür ederim