Ubuntu 11.10 / 12.04 Resimli Kurulum Rehberi

Başlatan decent, 13 Ekim 2011 - 15:54:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

guopx

@decent
hem ubuntuyu hem önyükleyiciyi sda6 ya kuruyorum o zaman yanlış mı anladım?
(gerçekten kusura bakmayın kafam çok dağınık bugün. ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim tekrar)
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

decent

Ubuntu /dev/sda6 ' ya
Önyükleyici /dev/sda ' ya

şeklinde olmalı.

flamebird

ya arkadaslar yardim edin ubi-partman crashed hatasi alip alip duruyorum bilgisayarima ubuntu 12.04 kurucaktim oylece kaldi

alquirel

Alıntı yapılan: flamebird - 02 Haziran 2012 - 01:18:59
ya arkadaslar yardim edin ubi-partman crashed hatasi alip alip duruyorum bilgisayarima ubuntu 12.04 kurucaktim oylece kaldi

Şöyle bir başlık var çözüme ulaşmış.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=30802.0

holmiyum67

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım benim iki sorum olacak
1-) ubuntu dvd'si oluştururken indireceğimiz iso dosyasının desktop yada DVD başlığı altında olasının herhangi bi farkı var mı?
2-)ben dektop başlığı altındaki iso dosyasını indirdim fakat kurulum sırasında ubuntu ekranında anlatımdaki gibi ekranın sol sütununda simgeler gözükmedi bu bi sorun mu?
bu sorular kafama takıldığı için yüklemeyi gerçekleştirmedim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

matrax_41

Cd ve dvd arasındaki sadece paket farkı var. Yani dvd'de daha çok program yüklü geliyor. İkinci soruya gelince ubuntu kura girersen o simgeler gözükmez. Yani ubuntuyu kur bölümünden girdiyseniz kuruluma gözükmemesi normal.

holmiyum67

yanıtınız için teşekkür ederim. anladığım kadarıyla ubuntu'yu dene butonuna basarsam sol taraftaki simgelere erişebileceğim

matrax_41

O simgeleri (unity oluyor kendisi) görmenizin bir anlamı yok. Ubuntu'yu kur diyerek devam edebilirsiniz. Ubuntu'yu deneyin bölümü sadece cd üzerinden Ubuntu'yu açabilmeniz için var. Tabi o bölümden kurulum da yapabilirsiniz.

holmiyum67

ilginiz için çok teşekkür ederim son birşey daha sormak istiyorum. wubi ile yükleme yapmak istiyorum beğenmediğim takdirde bilgisayarımdan kaldırmam daha kolay olur diye okudum fakat wubi sekmesi hatalı ste açılmıyor. yalnız ben ubuntu'nun 12.04 surumunu dvd'ye yazdım windows ortamında dvd'yı taktığım zaman wubi'çalıştır kısmı çıkıyor bu şekildeki yükleme wubi yuklemesi mi oluyor yoksa yine beni cd'den başlat kısmına mi yönlendirir?

if

@homiyum67, o şekilde wubi yüklemesi olur.

ÖmüR

REsimler gözükmüyor acaba bendemi bir sorun var ?

decent

decent

Resim bağlantıları güncel resimler eklenerek tazelendi..

http://imgur.com/a/SBl1Z

ignis

Herkese merhabalar;

Ben bilgisayardan Windows'u kaldırdım ve Ubuntu'yu tek başına kullanmak amacıyla yola çıktım. Harddiskim 500gb, 400 gb ntfs bölümüydü zaten, bilgilerim orada saklıydı, hiç ellemedim, geri kalan 100 gb alanda, 1 gb takas alanı oluşturdum, kalan kısma da ubuntu'yu kurdum. Sizce mantıklı mı davranmışım, takas alanı az mı ya da çok mu belirlemişim?

decent

Merhaba @ignis,
RAM miktarı 2 GB ve üzeri ise takas alanı sorunu ortaya çıkmaz..
Örnek olarak bende 4GB fiziksel bellek var; 4 GB takas alanı ayırırım.
Fakat sistemimde takas alanının kullanıldığına hiç şahit olmadım.

ignis

Anladım, teşekkürler. Ram 4gb, bir sorun olmaz o vakit.

heartsmagic

Uykuya yatırma, askıya alma gibi durumlarda bazı donanımlarda/sistemlerde en az bellek boyutu kadar takas alanı gerekebiliyor. Belki bu konuda sorun yaşama ihtimalin olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Eldost

Herkese selamlar. Ben Azərbaycandan Eldost. bana bu forumda nasıl konu açacağımı gösterirmisiniz? aradım ama bulamadım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Ekim 2012 - 10:56:51

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Eylül 2012 - 01:37:40
Uykuya yatırma, askıya alma gibi durumlarda bazı donanımlarda/sistemlerde en az bellek boyutu kadar takas alanı gerekebiliyor. Belki bu konuda sorun yaşama ihtimalin olabilir.
kardeş bana bi yardım ede bilirmisiniz? tek online seni gördümde))
sen dünyaya ölmek için gelmedinmi?

decent

Selamlar @Eldost,
Örnek olarak Ubuntu Genel bölümüne yeni konu açmak için,
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=7.0 bağlantısına giderek sayfanın en altında görülen aşağıdaki düğmeye tıkla:

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Eldost

Alıntı yapılan: decent - 10 Ekim 2012 - 12:35:11
Selamlar @Eldost,
Örnek olarak Ubuntu Genel bölümüne yeni konu açmak için,
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=7.0 bağlantısına giderek sayfanın en altında görülen aşağıdaki düğmeye tıkla:
teşekkürler))
sen dünyaya ölmek için gelmedinmi?

heartsmagic

Alıntı yapılan: Eldost - 10 Ekim 2012 - 10:33:18
kardeş bana bi yardım ede bilirmisiniz? tek online seni gördümde))

Not düşeyim. O an bağlı görünebilirim ancak ya bilgisayar başında değilimdir ya da "mobil" olarak bağlıyımdır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ilasadar

Merhabalar,
Ekte görüldüğü üzere sda5 ve sda6'yı 250'lik bölümlere böldüm ve root kısmını ' / ' olarak bıraktım. Ancak mount point aynı olduğu için kuruluma devam edemiyorum.
nasıl yapmam gerekiyor? Eğer mount point belirlemezsem bu sefer de belirlemeniz gerek diyor.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

@ilasadar, / Ubuntu'nun kurulacağı alan. İki tane seçemezsiniz.

ilasadar

tamam sda6'nın mount pointini belirtmedim. bana eğer geri dönmezsen bu parçaya dokunulmaz dedi. Tamam dedim bekliyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Aralık 2012 - 18:02:04

Ne yazık ki gene grub hatası aldım.

decent

Merhaba @ilasadar,
Kurulumu bitirdikten sonra ortaya çıkan grub sorunları için aşağıdaki bağlantıya bakabilirsin:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0

Ekran görüntüsünden grub yüklemek için Flash bellek seçildiği anlaşılıyor.
Onun yerine sda sdb gibi bir disk bölümü seçilmesi geekiyor.

Resimden anladığım kadarı ile, grub önyükleyicisinin /dev/sda üzerine yüklenmesi gerekiyor.