[Çözüldü] Sağ tık'a sıkıştır komutu eklemek

Başlatan burk, 12 Ekim 2011 - 22:10:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burk

11.04'e alışma sürecindeyim hala. Şu aralar klasör üzerine gelip de sağ tık>arşive ekle işlemini yapamamak yoruyor beni, sağ tık>birlikte aç yolundaki arşiv programlarını seçtiğimde de çözüm alamıyorum. Sağ tık işlevini nasıl gerçekleştirebilirim?

heartsmagic

Arşive ekle derken, sıkıştırma seçeneği gelmiyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Ekim 2011 - 22:43:48
Arşive ekle derken, sıkıştırma seçeneği gelmiyor mu?
Evet sağ tık yolunda sıkıştır yok.

heartsmagic

Hani şu an ilk elden denetleyemiyorum ama sanki olması gerekiyordu o sağ tıkta :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

Sağ-tıkda sıkıştır seçeneği var. sudo apt-get install file-roller libarchive1 nautilus-sendto paketlerini kurup bakın.

burk

Bence de olması lazım ama yok işte :)

if

dpkg -l | grep nautilus ne döndürüyor?

burk

burak@Samsung:~$ dpkg -l | grep nautilus
ii  libnautilus-extension1                1:2.32.2.1-0ubuntu13                       libraries for nautilus components - runtime version
ii  nautilus                              1:2.32.2.1-0ubuntu13                       file manager and graphical shell for GNOME
ii  nautilus-data                         1:2.32.2.1-0ubuntu13                       data files for nautilus
ii  nautilus-sendto                       2.32.0-0ubuntu1.1                          integrates Evolution and Pidgin into the Nautilus file manager
ii  nautilus-sendto-empathy               2.34.0-0ubuntu3.1                          GNOME multi-protocol chat and call client (nautilus-sendto plugin)
ii  nautilus-share                        0.7.2-14ubuntu1                            Nautilus extension to share folder using Samba

Sorun "file manager and graphical shell for GNOME" olması olabilir mi?

if

Yok, o değil.sudo apt-get install nautilus-actions dan sonra bir deneyin.

burk

@if
İşlemden sonra sistemi yeniden başlatmam gerekir mi? Zira verdiğin kod işe yaramadı.

if

@burk, evet yeniden başlatın. Aslında gerekmezdi ama yazarken hatırladım, nautilusa yüklediğim bir ek için yeniden başlatmam gerekmişti.

burk

@if
Yeniden başlattıktan sonra sorun çözüldü, çok teşekkür ederim. :)

if

Rica ederim @burk, etiket için ben teşekkür ederim.