Mod_rewrite sorunu

Başlatan ICS, 11 Ekim 2011 - 22:32:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ICS

Merhabalar,

Baya bir soru sordum ama sistemi tam verimli kullanmak için sormam gerekiyor. Yaptığım çalışmaların hepsinde sef url yapısı kullanıyorum ve mod_rewrite kullanmam gerekiyor.

sudo a2enmod rewrite

yukarıdaki şekilde aktif ettim apache'yi yeniden başlattım. Fakat hala sayfa görüntülenemiyor hatası alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

alquirel

Merhaba,

Bu forumda en dikkat edilen husus başlık açmadan önce forumda arama yapılması.

Bu konunun çözümünü anlatan bir başlığımız mevcut. Eğer yine de sorun çözülmezse o zaman da yeni başlıktan önce konunun anlatıldığı başlıktan devam etmek de forumun kuralları arasında.

Lamp ve mod_rewrite:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18204.0

ICS

Alıntı yapılan: alquirel - 11 Ekim 2011 - 22:35:55
Merhaba,

Bu forumda en dikkat edilen husus başlık açmadan önce forumda arama yapılması.

Bu konunun çözümünü anlatan bir başlığımız mevcut. Eğer yine de sorun çözülmezse o zaman da yeni başlıktan önce konunun anlatıldığı başlıktan devam etmek de forumun kuralları arasında.

Lamp ve mod_rewrite:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18204.0

Lamp server kurmadım. Yani bunun bir paket olduğunu düşünerek söylüyorum. Ben hepsini tek tek kurdum ve yapılandırdım. Belkide sorunum bundan kaynaklanıyordur.

alquirel

Paketlerin yaptığı ile tek tek kurmak arasında bir fark yok. Verilen başlıktaki anlatımı uyguladınız mı?
Dikkat edeceğiniz husus, anlatımdaki dosyadaki AllowOverride None ifadelerini AllowOverride All şeklinde değiştirmeniz.

ICS

Alıntı yapılan: alquirel - 11 Ekim 2011 - 22:45:48
Paketlerin yaptığı ile tek tek kurmak arasında bir fark yok. Verilen başlıktaki anlatımı uyguladınız mı?
Dikkat edeceğiniz husus, anlatımdaki dosyadaki AllowOverride None ifadelerini AllowOverride All şeklinde değiştirmeniz.

Tabii ki orda denilen kısımları yaptım. Fakat hala 404 hatası ile karşı karşıyayım.

alquirel

Şu komutun çıktısını verebilir misiniz?

cat /etc/apache2/mods-enabled/rewrite.load

ICS

Alıntı yapılan: alquirel - 11 Ekim 2011 - 23:02:00
Şu komutun çıktısını verebilir misiniz?

cat /etc/apache2/mods-enabled/rewrite.load

LoadModule rewrite_module /usr/lib/apache2/modules/mod_rewrite.so

bu çıktıyı veriyor terminalde.

alquirel

Anlaşılan sorun a2enmod ve dosya düzenlemesiyle alakalı değil.

Apache2 kurulumunda, .htaccess dosya içeriğinizde, kullandığınız PHP kodunda sorun olabilir diye düşünüyorum.
Benim daha fazla aklıma bir çözüm gelmiyor. :(

ICS

Alıntı yapılan: alquirel - 11 Ekim 2011 - 23:52:38
Anlaşılan sorun a2enmod ve dosya düzenlemesiyle alakalı değil.

Apache2 kurulumunda, .htaccess dosya içeriğinizde, kullandığınız PHP kodunda sorun olabilir diye düşünüyorum.
Benim daha fazla aklıma bir çözüm gelmiyor. :(

Anladım, serverda ve windows üzerinde herhangi bir sorun yoktu. En kısa zamanda çözerim umarım :) çok teşekkürler yardımcı olmaya çalıştığınız için.

yakusha

.modrewrite ederken kullandığınız değerler www ana dizininde çalışacak şekilde ayarlanmış; lakin alt klasörlerde hata üretiyor olabilir?

bu durum benim başıma gelmişti...
Artık bu forumu kullanmıyor.

yakusha

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18204.0 adresindeki
Alıntı Yap
sudo gedit '/etc/apache2/sites-available/default' 

Dosyayı gedit ile açtıktan sonra içerisindeki tüm AllowOverride None ifadelerini AllowOverride All ile değiştirerek dosyamızı kaydediyoruz.

En son yapacağımız iş ise apache sunucusunu yeni ayarlarla tekrarr başlatmak. Bunun için şu komutu vermemiz gerekiyor.

sudo /etc/init.d/apache2 restart

ifadesi sorunumu çözdü diye not ekleyeyim.
Artık bu forumu kullanmıyor.