kurumnet.exe yükledim fakat .dll dosyaları yok

Başlatan buhara, 10 Ekim 2011 - 09:22:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

buhara

kamu kurumunda calısıyorum http://www.kurumnet.com/kurumnet_dosyalar.html programını kullanıyoruz. sıstemden windows u tamamen kaldıracagım eger bu kurumneti kurmayı basarabılırsem.wine ile kurarken kuruluyo masaustune kısayolda atıyo ama kurarken hata verıo .dll yok .docx yok gıbı hatalar.bu programı kurmamda yardımcı olabılırmısınız.hatanın tam olarak ne oldugunu sıze anlatmam ıcın uc bırıme bıseyler yazmam gerekıp kodları sıze yazmam gerekıosa ne yazmalıyım.ilk kez kullanıyorum tesekkur ederım sımdıden.

alquirel

Eğer yok dediği dll dosyalarının ismini de veriyorsa, (internetten veya kullanmakta olduğun Windows içindeki system32 klasöründen) o dosyaları bulup wine uygulamasının oluşturduğu sanal windows ortamındaki system32 klasörünün içine atmak ilk çözüm adımı olur senin için.
Wine altındaki klasörlere ulaşmak için Wine menüsü altında Browse C: Drive seçeneği var.
Veya ev dizinindeyken Ctrl + H ile gizli dosyaları gösterip .wine klasörüne kendin girebilirsin.

Docx için bir şey diyemeyeceğim.

Hata kayıtları için de uçbirime "wine" yazdıktan sonra açacağın exe dosyasını uçbirime sürükle-bırak yapıp Enter'a basman işini görür.
Ya da çalıştıracağın exe dosyasının bulunduğu dizine uçbirimden gidip direkt "wine program_ismi.exe" komutunu yürütebilirsin.

buhara

Hata kayıtları için de uçbirime "wine" yazdıktan sonra açacağın exe dosyasını uçbirime sürükle-bırak yapıp Enter'a basman işini görür.
Ya da çalıştıracağın exe dosyasının bulunduğu dizine uçbirimden gidip direkt "wine program_ismi.exe" komutunu yürütebilirsin.

diğerlerinı aynen yaptım ama attıgım system32 ıcınde o .dll dosyaları zaten varmıs ama kurarken tanımlanamadı dıyordu. bu hata kodlarını beceremedım wine yazdıktan sonra masaustundekı kısayolu dırek surukle bırak yapıyorum ama olmuyor .

alquirel

Kısayolu değil ev dizinin içinde .wine dizininin içinde drive_c isimli klasöre gir. Orada Kurumnet isimli bir klasör var. Onun içindeki exe dosyasını sürükle bırakman gerekiyor.

tefoski

- Windows türevleri için yazılı bahse konu ettiğiniz türden programları,
- Linux işletim sisteminde sorunsuz çalıştırmak,
- benim kişisel kanaatim - şu an için imkansız.
- Bahsettiğiniz türden iş akışları için Linux programları - çözümleri kullanmalısınız,
- ülkemizde bu tarzda çözümler üretebilecek bilgi birikimine sahip gençler olmakla birlikte,
- odaklanma ve gelir sağlayıcı iş olanakları yaratılamadığından,
- bu işleri yaratacak ekipler oluşturulamıyor,
- buna rağmen bu tarzda problemlerin çözümü uğraşan iş ekipleri kurulabiliyor,
- böyle bir ekibin duyurusunu - alt linkde verdim.

http://www.ozgurlukicin.com/haber/ozgur-yazilim-s/

- yanlış bir kanı oluşmasın - benim bu oluşumla hiç bir ilgim yok,ben de yeni haberdar oldum.
- sonuç olarak Linux işletim sisteminde wine ile  bu tarz iş akışları için sonuç almak zor,
- bence imkansız,Linux'a özgü çözümler bulmalısınız,
- ancak bunu sağladığınızda maliyet düşüşleri ve özgür kullanım olanaklarından fayda görebilirsiniz.

Lütfen,bu söylediklerimi akıl verme olarak yorumlamayın,
uzun yıllar Linux kullanıcısıyım wine ile neler yapılabildiğini - yapılamadığını,
deneme yanılma sonuçlarımdan öğrendim,
eminim kısa bir süre sonra ayni sonuçlarıma ulaşacaksınız,
bu satırları bir ÖNBİLGİ olarak kabul edin.

Esenlikler

BirDost

alquirel

Alıntı yapılan: tefoski - 10 Ekim 2011 - 13:55:05
...
- bence imkansız,Linux'a özgü çözümler bulmalısınız,
...

Elbette ki kişisel görüşünüz fakat wine ile mümkün kılınmış örneklerin varlığı gösterildiği zaman sizin bu "imkansız" görüşünüz darbe alıyor.
Tabii ki size katılıyorum, bu tarz uygulamalar içerisinde wine ile çalışmayı başarabilmişlerin sayısı çok az. Ama şans vermemek de olmuyor çünkü o çok az kısma denk gelmişliğim var. Özellikle de java ile ilişkili olan (Örn: hasta bilgi sistemleri, Forex tarzı piyasa takip uygulamaları gibi) uygulamalarda başarıya ulaştığım için "imkansız" yargısını mümkün mertebe erteliyorum. ;)

buhara

wine yazdıktan sonra bosluk bırakıp drivec içindeki kurumnet.exe yi sürükledim şu şekilde yazdı.

buhara@buhara-P50IJ:~$ wine '/home/buhara/.wine/drive_c/KurumNet/Terminal/KurumNet.exe'
err:module:import_dll Library MSVBVM60.DLL (which is needed by L"C:\\KurumNet\\Terminal\\KurumNet.exe") not found
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\KurumNet\\Terminal\\KurumNet.exe" failed, status c0000135

alquirel

MSVBVM60.DLL isimli dosyanın yokluğundan bahsediyor.
Bu dosyayı wine'daki system32 dizini içine kopyalayıp tekrar denemenden başka wine önerim malesef yok.

Bir diğer çözüm yolu VirtualBox kullanmak.

buhara

onuda ekledım

runtime error 429.
activex component cant create object.

dio

alquirel

Alıntı yapılan: buhara - 10 Ekim 2011 - 15:30:34
runtime error 429.
activex component cant create object.

Bu hata ile ilgili biraz bakındım da tam bir çözüm üreten olmamış galiba.
Bu hatayı google'da arayarak çıkan sonuçları uygulamayı deneyebilirsin.

Eğer olmazsa üç seçenek kalıyor geriye
- VirtualBox kullanmak
- Windows yüklemek
- Bahsi geçen uygulamanın Linux sürümünü beklemek

buhara

ok virtual box yukleyıp denıcem.vırtual box yuklu olunca su anda wındos kurulu ubuntu yanında wındowsu sılebılırım o zaman degılmı sadece ubuntu kullanmak ıstıyorum cunku

daligo5

bizde kurum neti okulda kullanıyoruz ugur yazılıma kendim sordum bu yazılımın deb paketini çıkarın diye oyle bir çalışmamız olmayacak diye soylediler
maalesef aslında yapılan işlem cok basit ama tekele girmiş birkere  bu konuda fransız jandarması thnderbird e  gelen maillere gelen ve giden numarası veren bir ek yazarak aştılar ama biz herhalde bu bürokrasi engelinden kurtulamayacagız gibi geliyor
http://piyonsatranc.blogspot.com/

satranç modern bir beyin işkencesidir.

buhara

ben bı dosya gonderme ozellıgı eklenecek mı dıye aradım bın dereden su getırıolar hemde o kadar ıhtıyac oldugu halde dosya gonderme ozellıgıne konusma penceresı uzerınden

alquirel

Alıntı yapılan: buhara - 10 Ekim 2011 - 16:30:56
ok virtual box yukleyıp denıcem.vırtual box yuklu olunca su anda wındos kurulu ubuntu yanında wındowsu sılebılırım o zaman degılmı sadece ubuntu kullanmak ıstıyorum cunku

Silebilirsin ama virtualbox içerisine kuracağın windows, kendi sürücüsünde başlı başına çalışan bir windows kadar hızlı ve verimli olmaz.

(Eğer Windows orijinalse bence hiç gerek yok silmene)

rutku

Birde windows ortamında http://www.dependencywalker.com/ bu adresdeki programı çalıştırıp kurumnet.exe yi bu programda açın. Böylelikle hangi dll lere gerek duyduğunu hepsini gösterecektir. İstenilen dll leri kullandığınız da wine de açacağını düşünüyorum.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

buhara

vırtual box ıkıncı ısletım sıstemı kurmaya yarıyor anladıgım kadarıyla degıl mı.ama ben zaten orjınal olmayan çakma ısletım sıstemınden rahatsız oldugum ıcın kuruyorum lınux u. su anda win7 kurulu yanında da ubuntu kurulu.pekı bu halde su andakı halıyle ıkısıde kuruluyken ubuntudayken win7 uzerınden kurumnetı calıstırma gıbı bısey varmı ubuntudan oraya baglanma gıbı.bırde eger deneme surelı ısletım sıstemı kurarsak sanal makıneye o sekılde kullanırsak daha sonra deneme suresı dolunca kullanamayacakmıyım programı.ve sanal makıne kullanırken misal ubuntu acık olack bende her zaman ancak sadece kurumnetı kullanıcam masaustu ubuntudayken yan tarafta acık mı olacak kurumnet msn gıbı bısey yanı.yoksa misal çıft hatlı telefonlarda oldugu gıbı geçiş mi yapıcaz operatörler arasında gibi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ekim 2011 - 09:10:10

konunun ozetı soyle.benım bılgısayarda cracklı wın7 var.ancak ben bu sekılde kullanmak ıstemıyorum.ubuntu kurulu ıkıncı sıstem olarak.sadece ubuntu olsun ıstıyorum ancak kurumnet programını mutlaka calıstırmam lazım.vırtual box kullansanda sonucta yıne çakma bı ısletım sıstemı yuklemıs olacaksın sanırım.pekı sole bısye mumkun mu usbye portable win gıbı bısey kurulabılıomu.misal ubuntu kurulu olsun hardıste sadece usb de de portable win kurulu olsun ben normal flashımı acar gıbı kurumnetı oradan calıstırıyım usbden ole bısey olabılır mı.

alquirel

Alıntı yapılan: buhara - 11 Ekim 2011 - 08:54:02
pekı bu halde su andakı halıyle ıkısıde kuruluyken ubuntudayken win7 uzerınden kurumnetı calıstırma gıbı bısey varmı ubuntudan oraya baglanma gıbı.
Yok.

bırde eger deneme surelı ısletım sıstemı kurarsak sanal makıneye o sekılde kullanırsak daha sonra deneme suresı dolunca kullanamayacakmıyım programı.
Evet

sanal makıne kullanırken misal ubuntu acık olack bende her zaman ancak sadece kurumnetı kullanıcam masaustu ubuntudayken yan tarafta acık mı olacak kurumnet msn gıbı bısey yanı.yoksa misal çıft hatlı telefonlarda oldugu gıbı geçiş mi yapıcaz operatörler arasında gibi.
Geçiş yapmayacaksınız, bir program gibi bir kenarda açık olup RAM ve CPU tüketecek ;)

pekı sole bısye mumkun mu usbye portable win gıbı bısey kurulabılıomu.misal ubuntu kurulu olsun hardıste sadece usb de de portable win kurulu olsun ben normal flashımı acar gıbı kurumnetı oradan calıstırıyım usbden ole bısey olabılır mı.
Benim bildiğim kadarıyla öyle bir şey de yok.

buhara

peki sanal sürücüye mini xp kurulabilir mi oranın üzerinden kurumnet çalıştırabılmek ıcın

alquirel

Alıntı yapılan: buhara - 11 Ekim 2011 - 13:36:59
peki sanal sürücüye mini xp kurulabilir mi oranın üzerinden kurumnet çalıştırabılmek ıcın
Sanal sürücüye istediğin linux dağıtımını / windows sürümünü - yamasını kurabilirsin.

buhara

şimdi virtualbox indişrdim az çok kurdum ayarlarını da yaptım. mini xp de indirdim önce mini xp yi usbye mı kurmam lazım sonrada sanal surucede mı taratcaz nası olcak

alquirel

buhara

arkadaslar win7 ile ubuntu kuruluydu kuttt diye sildim ubuntunun oldugu diski sonra windeki disk ile birlestirdim. dahada acamiommmmmmmmm pc de acilmiodu livecd ile ole yaziyorum su anda.
sudo apt-get install lilo yazdim sonra da
sudo lilo -M/dev/sda mbr yazdim bastan baslattim ama yine ayni seyler bisey degismedi sey yazio hata olarak grup> bilmem ne yazio stresten hatirlamiyorum
ondan once seyde yapmistim supergrupdisk die bisey var onla dedim kurtarayim falan die bu seferde sey yapio gri gibi bi ekran cikio windows loading dio paso ama acilmio windows yine basa sario windows loading dio

daligo5

öncelikle geçmiş olsun panik yapmana gerek yok  yeniden grup kurulumu diye arattır cevabı bulacaksın
ama yok istemiyorum dersen windows cd si ile açıpp onarma menusunu secebilirsin
kolay gelsin
http://piyonsatranc.blogspot.com/

satranç modern bir beyin işkencesidir.

furkankalkan

şey ofiste başka bir bilgisayar varsa ona programı ve teamviewer ı kurup programı öyle kullanabilirsiniz. Virtualbox sisteme aşırı yük getirebiliyor bazen.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

microanaliz

Aynı cümlelerin tekrarı olacak ama 3 saatten fazla söylediklerinizi denedim ama olmadı. Bu işte uzman olan arkadaşlar mutlaka vardır. Bu arkadaşlar sorunu çözsede bizde rahat etsek olmaz mı?Çalışmalarınız ve yardımlarınız için teşekurler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 2014 - 20:09:41

Alıntı yapılan: rutkuBirde windows ortamında http://www.dependencywalker.com/ bu adresdeki programı çalıştırıp kurumnet.exe yi bu programda açın. Böylelikle hangi dll lere gerek duyduğunu hepsini gösterecektir. İstenilen dll leri kullandığınız da wine de açacağını düşünüyorum.
Söylediğinizi yaptım genede çalışmadı
Söylediğinizi yaptım genede çalışmadı.
MicroAnaliz