ders konum

Başlatan cansu_seker, 07 Ekim 2011 - 00:48:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cansu_seker

arkadalar işletim sisleri dersinde ubuntuyu aldım konu olarak kaynak olarak neler önerirsiniz yarımcı olabilirmisiniz? ( üniversite 3  :D)

cansu_seker

saolun . Ben biraz windowsu ezmek istiyorum hocayada ubuntu kullanıyorum dedim..:)

Al Arabi

Alıntı yapılan: cansu_seker - 07 Ekim 2011 - 01:20:41
saolun . Ben biraz windowsu ezmek istiyorum hocayada ubuntu kullanıyorum dedim..:)
Windowsu  ezmek için ubuntu özelinde Linux sistemlerin değerli özelliklerini ön plana çıkartabilirsiniz. Mesala Ubuntu yazılım merkezinin kullanıcıyı program arama derdinden kurtarması gibi, son ubuntu sürümünü ben her ne kadar beğenmesemde görselliğini ön plana çıkartabilirsiniz.

cagriemer

Dersin amaclari kapsaminda, Ubuntu'yu Windows ile mi karsilastiracaksiniz yoksa Ubuntu'yu inceleyip tanitacak misiniz? Bu bir karsilastirma konusundan cok tanitim konusu gibi geldi bana da ondan soruyorum.

heartsmagic

Ayrıca, bence bir işletim sistemini anlatırken bir başkasını da ezme, gerek yok. Böyle yaptığında başka insanları kazanma ihtimalin biraz daha düşüyor, zira sana karşı cephe bile alınabilir. Ezmek yerine eksikliklerinden güzelce bahsedilip, Ubuntu (veya genel anlamda Linux'un) bu eksiklikleri nasıl kapattığından bahsedebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cansu_seker

yok ezmek ıstıyorum ben ..:) ubuntu kurulumunu ve görsel olarak bir kaç özelliğinden bahsedeceğiz. ubuntu forumundan da bahsedeceğim. baska neler olabilir. compiz vs bahsedeceğim ama baska neler olabılır:S zaten tarıhcesını vs baska arkadaslar anlatacaklar .

karizmaxi

Windowsun Linux/Ubuntudan çalıp parayla sattı özelliklerden bahsedebilirsin mesela
Buna en basit örnek Linux'ta yıllardır olan ama windowsa Win7 ile gelen otomatik donanım tanıma sürücü kurma derdinden kurtarma
Diğer bir örnek Hızlı açılış ve kapanış Windows hız için didinip duruyor win8 8 saniyede açılacak falan diye söylentileri yaydı bile :)
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

alquirel

Bence tek başına virüs diye bir derdin olmaması bile Windows'u "ezmeye" yeter. ;)
Hatta virüs derdinden o kadar uzaklaşılıyor ki, henüz birkaç aylık Ubuntu kullanıcısıyken bile Windows kullanan bir arkadaşımın "virüs mü bulaştı acaba" cümlesini duyduğumda 5-10 saniye boyunca "virüs neydi yaa" şeklinde düşünmek zorunda kalmıştım :D

Linux alışkanlıklarından (ve dolayısıyla üstünlüklerinden) bir diğeri de geçenlerde geldi başıma, evdeki Windows kurulu bilgisayarı kullanırken baktım Firefox daha 3. sürümünde, ben "acaba niye güncellenmemiş" diye düşünürken sonradan Windows'ta güncelleme diye bir şeyin olmadığı geldi aklıma ;)

Ubuntu'nun Windows'tan üstün özellikleri daha uzar da gider...
Ama Windows'u ezeceğim diye körü körüne Ubuntu'yu övmeye çalışmak da aşırı hızda giden bir arabanın küçük bir direksiyon hamlesiyle yoldan çıkması gibi zararlara yol açabilir. Ubuntu'nun avantajları, iyi yanları bunlardır şeklinde yumuşak bir dille anlatım daha güzel olur diye düşünüyorum.

(Tabii ki henüz sunumunu yapmadıysan :) )

mahira

Alıntı yapılan: cansu_seker - 12 Ekim 2011 - 10:49:06
yok ezmek ıstıyorum ben .. :)
...

çok iyiymiş ;D

1) *NIX tabanlı işletim sistemleri tasarım mimarisi açısından günümüzün "bağlantılı" dünyasına çok daha uyumludur (zaten GNU/Linux'un yükseliş sebebi bu). Microsoft işletim sistemleri bireysel kullanım göz önüne alınarak tasarlanmıştır. Bu teknik detay bir konudur araştırırsanız ciddi malzeme bulursunuz.
2) Hem yukarıdaki sebep hem de farklı tasarım unsurlarından dolayı (kullanıcı doğrulama yöntemi, dosya sistemi yapısı vb.) *NIX sistemlerde virüs, trojan gibi unsurlar barınamaz.
3) Büyük dağıtımların neredeyse tümü yazılım depoları ile gelir. Yazılım depoları sayesinde program kurmak ve güncellemeleri takip etmek tamamıyla otomatik gerçekleşir.
4) GNU/Linux çekirdeği (Linux Kernel) monolitiktir. Hem kernel seviyesinde, hem kernel modülleri vasıtasıyla desteklemeyeceği donanım yok gibidir. Sürücü ("driver") peşinde koşmak zorunda kalmazsınız (genellikle)
5) En önemlisi GNU/Linux özgür yazılımdır. Kullanım ve dağıtımda özgürsünüz.

Bunlara başkaları da eklenebilir. Özgür Yazılım kavramına vurgu yapmak ve diğer unsurları araştırmak kaydı ile "ezici" bir sonuç elde edilebilir 8)

cansu_seker

güzel gidiyor daha zamanım var yardımcı olanlar için teşekkür ederim. :) kod olarak neleri ornek gosteriyim. Birde sunum yapmıyabılırım dırek anlatabılırız çünki kurulumu filanda yapacağız.:)

alquirel

Alıntı yapılan: cansu_seker - 12 Ekim 2011 - 20:00:59
güzel gidiyor daha zamanım var yardımcı olanlar için teşekkür ederim. :) kod olarak neleri ornek gosteriyim. Birde sunum yapmıyabılırım dırek anlatabılırız çünki kurulumu filanda yapacağız. :)

Kod derken programlama dilleri mi uçbirim komutları mı?

Bash komutlarından bir derleme yapabilirsin. Linux dünyasına girdiğimde bana öğrettikleri ilk şey Bash komutları olmuştu.

ICS

Alıntı yapılan: karizmaxi - 12 Ekim 2011 - 11:28:06
Windowsun Linux/Ubuntudan çalıp parayla sattı özelliklerden bahsedebilirsin mesela
Buna en basit örnek Linux'ta yıllardır olan ama windowsa Win7 ile gelen otomatik donanım tanıma sürücü kurma derdinden kurtarma
Diğer bir örnek Hızlı açılış ve kapanış Windows hız için didinip duruyor win8 8 saniyede açılacak falan diye söylentileri yaydı bile :)

Gerçekten windows 7 donanımları otomatik tanıyor mu? 1 sene içinde kullandığım 3. dizüstü bilgisayar ve hiç birisinde nedense tanımadı. Çok ilginç. Ubuntu ise sanki yıllardır tanıyor gibi :D

alquirel

Alıntı yapılan: ICS - 13 Ekim 2011 - 04:35:04
Gerçekten windows 7 donanımları otomatik tanıyor mu? 1 sene içinde kullandığım 3. dizüstü bilgisayar ve hiç birisinde nedense tanımadı. Çok ilginç. Ubuntu ise sanki yıllardır tanıyor gibi :D

Evet tanıyor. Tam hatırlamıyorum ama en fazla bir tane sürücümü sonradan yüklemek zorunda kalmıştım galiba.
Hatta Microsoft, Win 7 ile bir "yeniliğe" daha imza atmıştı, sistemin dili sonradan değiştirilebiliyordu. Her dil için ayrı bir CD/DVD olayını aştılar yani en sonunda...

mahira

Alıntı yapılan: alquirel - 13 Ekim 2011 - 04:39:06
Alıntı yapılan: ICS - 13 Ekim 2011 - 04:35:04

Evet tanıyor. Tam hatırlamıyorum ama en fazla bir tane sürücümü sonradan yüklemek zorunda kalmıştım galiba.
Hatta Microsoft, Win 7 ile bir "yeniliğe" daha imza atmıştı, sistemin dili sonradan değiştirilebiliyordu. Her dil için ayrı bir CD/DVD olayını aştılar yani en sonunda...

Windows 7'nin var olan donanımları algılaması ve otomatik sürücü kurması daha başarılı eskiye göre. Ama GNU/Linux ailesinin eline su dökebilecek (özellikle Kernel 2.6.3x serisindan sonra) işletim sistemi yok...

Windows 7'deki dil mevzusu da sadece platinum ve bir diğer en üst sürüm için geçerli bildiğim kadarıyla.

cansu_seker

arkadaşlar birde ubuntu kurulumu yaparken mesela mevcut bir işletim sisteminin yanına ubuntu kurarken kurulumda gelen ekranı çok karıtırıyorum bölüm ayırma vs bu konuda da yazarsanız yada bir link verirseniz sevinirim.

travego0403

Alıntı yapılan: cansu_seker - 19 Ekim 2011 - 22:39:02
arkadaşlar birde ubuntu kurulumu yaparken mesela mevcut bir işletim sisteminin yanına ubuntu kurarken kurulumda gelen ekranı çok karıtırıyorum bölüm ayırma vs bu konuda da yazarsanız yada bir link verirseniz sevinirim.

Sanırım aradığınız bu.11.10 için resimli kurulum rehberi.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29698.0
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman