Laptop Bataryası en fazla %79 doluyor ?

Başlatan emreseckin, 03 Ekim 2011 - 19:15:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emreseckin

Sorun ne olabilir defalarca şarj ettim bataryayı 0ladım tekrar şarj ettim yine sorun aynı sizin başınıza böyle birşey geldi mi bataryayı şoklatmak mı gerekli ?

if

@emreseckin, kaç senelik bir batarya bu ve bilgisayar marka ve modeli nedir?

emreseckin

Alıntı yapılan: if - 03 Ekim 2011 - 20:29:39
@emreseckin, kaç senelik bir batarya bu ve bilgisayar marka ve modeli nedir?
Daha yeni aldım 3 ay gibi bir süre oldu
Asrock M15 laptop markası  :-X

BayboraKaan

Ozgurluk

piliniz nimh ise hafıza yapmış olabilir. li-ion ise birşey diyemiycem. Kullanım kılavuzuna göz atınız. Kullanım hatasından kaynaklanmış olabilir.

barış

Voltaj düşük olabilir. Bir arkadaşıma olmuştu. Daha sonra sanayi elektriği olan bir atölyede şarj edince %100 dolmuştu kendine gelmişti pil :D

ekremsenturk

Güç ayarlarını tamamen sıfırla ve Pili tam tükenene kadar kullan. Yeniden tam şarj et ve yeniden tam tükenene kadar kullan. Bir sonraki tam şarj 100% olmuyorsa, pil bozuk olabilir. Sorunun kayanğı başka bir donanımdanda kaynaklanıyor olabilir. Bilgisayar'lar böyle durumlar için, Pil'e Kalibrasyon uygulayabilecek şekilde üretilmişler. Cihaz yeni olduğuna göre garantisi var. Satın aldığın yere, veya servisini biliyorsan, Servise başvur. Pil tam şarj olduysa, güç ayarlarını varsayılan ayarlara geri al.

emreseckin

cat info komutu
present:                 yes
design capacity:         47300 mWh
last full capacity:      47960 mWh
battery technology:      rechargeable
design voltage:          11100 mV
design capacity warning: 4730 mWh
design capacity low:     2365 mWh
cycle count:   0
capacity granularity 1:  473 mWh
capacity granularity 2:  473 mWh
model number:            H1M6A
serial number:           
battery type:            LIon
OEM info:                ASROCK

emre@root:/proc/acpi/battery/BAT0$ cat state
present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          discharging
present rate:            20647 mW
remaining capacity:      44418 mWh
present voltage:         11780 mV

Uyarı: Çıktılar için kod etiketi kullanınız.

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: emreseckin - 03 Ekim 2011 - 19:15:05
Sorun ne olabilir defalarca şarj ettim bataryayı 0ladım tekrar şarj ettim yine sorun aynı sizin başınıza böyle * bir şey geldi mi bataryayı şoklatmak mı gerekli ?

windows da da aynı şey oluyorsa.bilgisayarı alalı 1 yıl dolmamışsa garantiye ver.

if

@emreseckin, lspci | grep VGA
dmesg | grep ACPI
çıktılarına bakabilir miyim?

speakerXXL

Bazı sistemlerde pil ömrünü uzatmak amacıyla konulmuş bir koruma mevcut, bu koruma sebebiyle pil %80'den fazla şarj olmuyor. Sizin sisteminizde de böyle bir koruma mevcut olabilir, BIOS'dan ayarları kontrol etmeyi deneyiniz.

burk

Ozgurluk

Büyük ihtimal ni-mh ise hafıza yapmıştır o! Piller konusunda fotoğraf makinalarında çok tecrübe edindim. li-ion kullanıyor genellikle ucuz olmasından dolayı üreticiler o da çabuk bozuluyor. ni-mh'ler ise çok dayanıklı fakat her seferinde %100'e kadar tam sarj gerekiyor. Yoksa tam sarj edilmezse hafıza yapıyor ve bir daha o seviyenin üzerine çıkmıyor. En iyi teknoloji ni-mh, li-ionlar ise 2 yıl ömrü zaten. %5'in altında sarj seviyesi düşerse, kapasitesini direk kaybediyor...

En iyisi e-bay'den pil almak 30 dolara pil bulmak mümkün, yazıcıoğlunda sormuştum benim vestel makinam msi m675 uyumlu pil internetten baktım pilin üzerinde ki zırvalıklara, çinden sipariş ettik geldi. Türkiye'ye ücretsiz kargo gönderenler var... Piller çok para değil ama aldığınızda da çabuk gidiyor... Türkiye'de ise ateş pahası pilller. Ama tabiki kalite farkı nedir onu bilemem, ben çin'den aldığım pil ile 1 yılı tamamladım. 2 yıl olunca atıcam. Bir zararınını görmedim ama, genede kalite dayanıklılık patlama vs... sorunlar olabilir. Genede aldık kullanıyoruz ne yapalım! O sorunlara da dikkat etmek lazım. Yeni Pil almak en mantıklısı pil bozulunca; Fakat sizin pilin ömrü daha var %80'de kullanın gitsin, demek ki hafıza yapmış (ni-mh ise) yada li-ion ise %5'in altına zorladıysanız pili, kapasite kaybetmiş.

Saygılarımla...

halden78

Bilgisayarınızın pil ayarları ile oynamış olabilirsiniz. samsung laptoplarda Battery Life Extender'ın (Pil Ömrü Uzatıcısı) programı vardır. bunu etkin hale getirdiyseniz. piliniz % 80 e kadar şarj olur. ve şarj işlemi otomatik olarak bitirilir. pilin ömrünü uzatmak için olan özelliktir. sony vaio laptoplarda ise bu özelliği kapatmanın yolu . vaio control center den power management ve  battery seceneğinden % 80 e kadar veya % 50 e kadar olan kısımlardaki çeltiği kaldırmanızla sorun çözülecektir. diğer marka laptoplarda da bu özelliğinden dolayı böyle bir durumla karşılaşmış olabilirsiniz. laptop üreticisi firmanın pil ile ilgili kurmuş olduğu laptopunuzda programı bulup ayarlarından pil ömrünü uzatma seçeneğini kaldırmanız ile sorun çözülecektir diye düşünüyorum.