[Cözüldü] Adobe Flash'ı Kuramıyorum Hiçbir Şekilde?

Başlatan syoxn, 02 Ekim 2011 - 22:32:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syoxn

Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir süreden beri 11.04'e  adoba flash kuramamaktayım (sistem 64 bit ama 32ye bile razıyım)

*    ""sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras"" işe yaramadı,

*    hollanda depolarını ekledim yeniden denedim olmadı,

*    tarayıcıya eksik eklentiyi kur dedim olmadı,

*    $ sudo add-apt-repository ppa:sevenmachines/flash
     $ sudo apt-get update
     $ sudo mkdir /usr/lib/kde4/
     $ sudo apt-get install flashplugin64-installer    işe yaramadı....

Bu kadar zormudur bu flashı kurmak ???

BayboraKaan

Forumda 64 bit sisteme nasil flash kuruldugu anlatiliyor. Biraz arastirmaniz lazim. Hatta @Heartsmagic'in güzelde bir yöntemi mevcut.

sem

Paket ismini hatırlamıyorum fakat  şu şekilde kurmanız gereken paket ismini bulabilirsiniz... hatta bulayım ben =)

sudsemetey@natty:~$ sudo apt-cache search flash | grep nonfree
[sudo] password for semetey:
flashplugin-nonfree-extrasound - Adobe Flash Player platform support library for Esound and OSS
flashplugin-nonfree - Adobe Flash Player plugin installer (transitional package)
semetey@natty:~$

Kurmanız gereken paket isimleri bunlar... Ya da daha kolay bir yöntem olarak; Firefox'un add-ons bölümünden flash'ı kurun... Chormium ve Chrome'da ilgili paketi görecektir...

En son flashı ikinci yöntem ile kurmuştum, 64 bit Ubuntu 11.04'e...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ekim 2011 - 22:37:13

NOT: En son dediğim 2 gün önce falandı sanırım...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ekim 2011 - 22:37:59

EK: BayBoraKaan'ın dediği gibi ufak bir araştırma ile forumdaki kaynaklara ulaşabilirsiniz...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Kaan

ben şahsen en rahat kurulumu şu şekilde yapıyorum :
- firefox un Flash Aid plug-in ini kurun, resmi mozilla sitesinde var
- firefox u yeniden başlatın
- flash aid görseline tıklayıp, Quick Mode > Install Stable Flash deyin
- karşınıza terminal gelecek ve sudo için şifre isteyecek, şifreyi girin
- terminalde gelen sorulara da 'e' deyin :)
- sonra konsolda finished yazdığını göreceksiniz, terminal i ve firefox ı kapatın

Flash Player ınız sorunsuz şekilde yüklenmiş olmalı :)
Ubuntu 10.10 Maverick <3

aurora

sudo add-apt-repository ppa:sevenmachines/flash
sudo apt-get update
sudo mkdir /usr/lib/kde4/
sudo apt-get install flashplugin64-installer

kodlarının işe yaraması lazım aslında, sorununuzu daha açık yazar mısınız? Örneğin bu kodları uygulayınca ne oluyor?

syoxn

Alıntı yapılan: sem0900 - 02 Ekim 2011 - 22:36:25
Paket ismini hatırlamıyorum fakat  şu şekilde kurmanız gereken paket ismini bulabilirsiniz... hatta bulayım ben =)

sudsemetey@natty:~$ sudo apt-cache search flash | grep nonfree
[sudo] password for semetey:
flashplugin-nonfree-extrasound - Adobe Flash Player platform support library for Esound and OSS
flashplugin-nonfree - Adobe Flash Player plugin installer (transitional package)
semetey@natty:~$

Kurmanız gereken paket isimleri bunlar... Ya da daha kolay bir yöntem olarak; Firefox'un add-ons bölümünden flash'ı kurun... Chormium ve Chrome'da ilgili paketi görecektir...

En son flashı ikinci yöntem ile kurmuştum, 64 bit Ubuntu 11.04'e...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ekim 2011 - 22:37:13

NOT: En son dediğim 2 gün önce falandı sanırım...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ekim 2011 - 22:37:59

EK: BayBoraKaan'ın dediği gibi ufak bir araştırma ile forumdaki kaynaklara ulaşabilirsiniz...

İlk yöntemde böyle bir hata geliyor;

dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.

İkinci yöntemi daha önce çok denedim ama direk tarayıcıdan yüklenmiyor...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ekim 2011 - 23:08:05

Alıntı yapılan: aurora - 02 Ekim 2011 - 22:54:52
sudo add-apt-repository ppa:sevenmachines/flash
sudo apt-get update
sudo mkdir /usr/lib/kde4/
sudo apt-get install flashplugin64-installer

kodlarının işe yaraması lazım aslında, sorununuzu daha açık yazar mısınız? Örneğin bu kodları uygulayınca ne oluyor?

İkinci kodda en sonda şunlar geliyor ;

N: Ignoring file 'sevenmachines-flash-natty.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'opera.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.

üçüncü kodda;

mkdir: cannot create directory `/usr/lib/kde4/': File exists

BayboraKaan

syoxn

Alıntı yapılan: Kaan - 02 Ekim 2011 - 22:38:38
ben şahsen en rahat kurulumu şu şekilde yapıyorum :
- firefox un Flash Aid plug-in ini kurun, resmi mozilla sitesinde var
- firefox u yeniden başlatın
- flash aid görseline tıklayıp, Quick Mode > Install Stable Flash deyin
- karşınıza terminal gelecek ve sudo için şifre isteyecek, şifreyi girin
- terminalde gelen sorulara da 'e' deyin :)
- sonra konsolda finished yazdığını göreceksiniz, terminal i ve firefox ı kapatın

Flash Player ınız sorunsuz şekilde yüklenmiş olmalı :)

Yükledim ama sonuç yok...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ekim 2011 - 23:12:24

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 02 Ekim 2011 - 23:08:38
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14164.msg173106#msg173106

Burada anlatilanlari denedin mi?

Tamam olaya sıfırdan buradan başlıyorum,

Birde adobenin kendi sitesinden indirilen flasın tar.gz dosyası sisteme nasıl kurulur?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ekim 2011 - 23:15:38

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 02 Ekim 2011 - 23:08:38
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14164.msg173106#msg173106

Burada anlatilanlari denedin mi?

Daha ilk komutta şu geliyor;

E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.

BayboraKaan

sudo dpkg --configure -a

Bu komutu yürüt ve tekaradan dene.

Ayrica ilk önce komutu yürüt tekrar dene ondan sonra buraya ileti gec. Eger tamam deniyecegim diye ileti gecip, sonrada sonuc alamadin mi ikinci yolluyacagin ilettiyi biz göremiyecegiz ve uzun süre sorununa cevap alamiyacaksin. ;)

syoxn

Teşekkürler ilgilenen tüm arkadaşlara...
Sorun zorda olsa çözülmüştür tüm inancımı yitirmek üzereyken (:

if

Çözüldü etiketi için teşekkür ederim @syoxn.