[Cozuldu]ubuntu panel ve menü değişimi

Başlatan idea, 02 Ekim 2011 - 12:57:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

idea

s.a arkadaşlar.... tesadüfen macbuntu temasını internette gördüm ve ben yine ubuntuya geçeyim dedim :) ve uzun bir aradan sonra yine ubuntu kurdum.  :D (11.04 güncellenmiş sürüm)

aşağıdaki ekran görüntüsü ile ilgili sorularım olacaktı.

1) sol paneli tamamen gizlemek mümkün mü? yada mümkünse bu sol paneli silmek mümkün mü?
2) sağ üst tarafta yer alan yere eskiden program falan ekliyorduk şimdi eklenmiyor mu?
3) ve son olarak ortada kalan kutu... buraya mac os daki gibi menü eklemek istiyorum. şu resimdeki kutu içinde olan yerdeki gibi: http://i.imgur.com/zFbbe.png böyle bir şey yapmak mümkün mü?
4) sorularım kolay gelebilir zira ubuntuyu dün kurdum  ;) yardımlarınızı bekliyorum... teşekkür ederim.

______

notlar: macbuntu kurmak için burada anlatılmış: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28325.0
ayrıca kurulum video görüntülerine youtube da macbuntu 11.04 install diye aratarak bol bol video bulabilirsiniz: http://www.youtube.com/results?search_query=macbuntu+11.04+install&aq=1&oq=macbuntu+11.04

decent

A.S.
En kısa yanıtı ben vereyim.
Compiz ayar penceresinden unity plugin maddesinin işaretini kaldırın.
Kısayol eklemek için AWN veya sizde olduğu gibi docky kullnılabilir.

idea

Alıntı yapılan: decent - 02 Ekim 2011 - 13:05:28
A.S.
En kısa yanıtı ben vereyim.
Compiz ayar penceresinden unity plugin maddesinin işaretini kaldırın.
Kısayol eklemek için AWN veya sizde olduğu gibi docky kullnılabilir.

hocam yaptim ama ust menu de gitti. yan menu de. `chromium-browser` diye bir baslatici olusturdum oradan girdim foruma yoksa menuler falan gitti hepsi. eski haline getirelim yahu sunu. baska yolu yok mudur bunun...

decent

Eğer AWN yüklerseniz boş masaüstünden kurtulursunuz.

Ayrıntılar için İpuçları, çözümler konusuna bakabilirsiniz.

Masaüstünde yeni bir klasör oluşturup o klasör üzerinden dosya sistemi/usr/share/applications/ konumuna geçin
Compiz ayar yöneticisini çalıştırın, az önceki yaptığımız işlemi geriye alın, unity plugin maddesini etkinleştirin.
Oturumu kapatıp açın.

idea

Alıntı yapılan: decent - 02 Ekim 2011 - 13:23:25
Eğer AWN yüklerseniz boş masaüstünden kurtulursunuz.

Masaüstünde yeni bir klasör oluşturup o klasör üzerinden dosya sistemi/usr/share/applications/ konumuna geçin
Compiz ayar yöneticisini çalıştırın, az önceki yaptığımız işlemi geriye alın, unity plugin maddesini etkinleştirin.
Oturumu kapatıp açın.

tamam hocam. yan menü gidince üst menü de gitti. şimdi geri aldım. tşk. başka yolu yok mudur bunun?

decent

İkisini beraber gönderebiliyoruz.
AWN bu konudaki en iyi çözümlerden bir tanesidir.

idea

anladım. 2. ve 3. sorularımı da yanıtlarsan çok memnun olurum hocam. tşk. çok sağol.

BayboraKaan

Compiz ayarlarindan Unity tikini degilde unity icine girerek launchere gizle secenegini secebilirsin Unity tikin kaldirisan tüm masaüstünü kapatirsin.

idea

allah razı olsun. autohide yaptım. oto. gizlendi panel. şimdi 2.ve3. soru kaldı hocam  ::)

BayboraKaan

@idea Eger masaüstü olarak Unity secersen üst panelde pek fazla oynama sansin yok. Alternatif olarak Acilis ekraninda Ubuntu klassik secenegini secerek oturum acarsin ve o zaman eski Ubuntu ekrani ile karsilasirsin. Üst paneli o zaman istedigin gibi özellestirme sansin olur.

idea

anladım. neyse o zaman böyle de fena olmadı hani :) hepinizden allah razı olsun. teşekkürler.

decent

Kullanıcı giriş ekranından resimdeki gebi Ubuntu Klasik seçimi yaparak istediklerinizi tekrar deneyin lütfen.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: idea - 02 Ekim 2011 - 13:42:57
anladım. neyse o zaman böyle de fena olmadı hani :) hepinizden allah razı olsun. teşekkürler.

@idea pes etmek yok istedigin masaüstüne kavusmana az kaldi. @Decent'in verdigi yöntemi dene.

idea

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 02 Ekim 2011 - 13:48:02
Alıntı yapılan: idea - 02 Ekim 2011 - 13:42:57

@idea pes etmek yok istedigin masaüstüne kavusmana az kaldi. @Decent'in verdigi yöntemi dene.

tamam :) şimdi deniyorum..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ekim 2011 - 13:55:06

ne desem az... harikasınız. hepinizden allah razı olsun arkadaşlar... çok teşekkür ederim. problem çözülmüştür.
şimdi müsadenizle şu üst paneli düzeleyeyim  8)