Unity Üst Panele Klasör Eklemek Mümkün mü?

Başlatan syagdiran, 02 Ekim 2011 - 11:10:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syagdiran

Merhaba Arkadaşlar. Windows kullanırken yaptığım bir ayar vardı. Görev Çubuğuna klasör ekler oraradan klasör içeriğine ulaşırdım. Çok pratik bir uygulama idi. Benzer bir uygulama Ubunta da yapılabilir mi acaba?

decent

Tam anlayamadım, profilinde 11.04 yazıyor, soruyu [Alfa / Beta / RC] [ 11.10 ] bölümüne açmışsın.

Hangi sürümde yapmak istediğini tam olarak yazar mısın ?

Gnome klasik oturumu açarak istediğini deneyebilirsin.
Ayrıca AWN mainmenu uygulamacığı ile sistem/ev klasörleri ve bağlı sürücülere ulaşabilirsin.

syagdiran

Profilimi düzelttim. Unity panel demiştim zaten başıkta.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: syagdiran - 02 Ekim 2011 - 13:32:49

@syagdiran 11.04'te de Unity var. ;)

syagdiran

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 02 Ekim 2011 - 13:35:04

@syagdiran 11.04'te de Unity var. ;)
Başığı okursanız ne demek istediğim açık
Windowsta bu şekilde.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

decent

Fakat kaçırdığın bir nokta var;
11.04 Unity ve Gnome sürümü ile 11.10 aynı değil malum..

BayboraKaan

Eski bir üye oldugun hatrimda ve Unity'de üst paneli pek fazla özellestiremiyecegimizi de bir cok konuda okumussundur. Eger üst panelde degisiklik yapmak istiyorsan o zaman Ubuntu Klassik ile oturum acip istedigin degisikligi gerceklestirebilirsin. Ve bu yöntem Unity bölümümüzün altinda 1'den fazla konusuldu.

NOT: Ayrica Unity'de pek fazla bir sey yapmana gerek yok eger masaüstünün bos bir yerine tikladiktan sonra üst panele gittiginde git'te girdiginizde istediginiz klasöre ulasabilirsiniz.

ulash

Masaüstünde iken üst panelde    "Dosya  Düzen Görünüm  Geçmiş  Yer İmleri Araçlar Yardım" menüleri var.  Yer imleri menüsü tam olarak sizin windowsta gösterdiğinize denk geliyor.  Orayı bir inceleyin, gerekirse başka klasörler ekleyin.

heartsmagic

Yerler menüs iş görecekse bunun için:
http://joesteiger.com/2011/07/18/add-places-menu-indicator-to-unity-ubuntu-11-04/

Kendim de kullanıyorum, istediğim dizinler için Yerler menüsüne ekleme yapmam yetiyor. 11.04 için anlatılmış olsa bile 11.10 üzerinde de kullanılabiliyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

syagdiran

Alıntı Yapheartsmagic
Teşekkür ederim. Peki bu uygulamayı Başlangıç Uygulamalarına nasıl ekleyeceğiz?

heartsmagic

Kurduktan sonra başlanguç uygulama yöneticisine, indicator-places komutu şeklinde ekleme yapabilirsin.

nikbinliknet

Unity'de masaüstü boşken yani tüm programalr simge durumunda yan paneldeyken, boş üst çubuğa fareyi yaklaştırdığınızda yerler bölümü zaten var.
İşletim Sistemi:  Ubuntu 17.10
İşlemci: Intel® Core™ i3 CPU M 330 @ 2.13GHz × 4
Ekran: NVIDIA GeForce 310M/PCIe/SSE2

heartsmagic

Evet var, ancak kısayol babından eklediğim bir şeye ulaşmak için önce masaüstüne dönmek veya bir yandaki çalışma alanına geçmek daha zor geliyordu bana.

BayboraKaan

Bu istege bagli bir durum bazimiz hizli ulasmak ister, bazimiz üst paneli doldurmayi sevmez :) @Heartsmagic güzel bir alternatif sunmus ve konu cözülmüse benziyor. Konuyu acan arkadasimiz geribildirim yaparsa konuyu etiketleyip kilitleyebiliriz. :)

syagdiran

Tıklayınca tek bir klasörün içeriğini gösteren bir uygulama olabilir mi diye düşünmüştüm ama şansımı fazla zorlamayayım en iyisi. İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

BayboraKaan

Ubuntu Classik ile oturumu ac Panele istedigin klasörü ekle ve yeniden Unity'e geri dön istedigin kalsör panele eklenmis olmali.

EnziM

http://www.omgubuntu.co.uk/?p=13133 buradaki Quick, give me a quick list başlığını incelersen belki işine yarar