silindir sınırında bitmeyen disk

Başlatan nasilolcekbuisler, 30 Eylül 2011 - 15:57:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nasilolcekbuisler

merhaba

sudo fdisk -l  karşılığında çıkan bilgilerde bu var nedemek bu?birde ben diskleri bağlamak için ntfs config  i indirdim, kurdum,çalıştırdım.şifre sordu girdim hiç* bir şey olmadı.olması gerekmiyormuydu?diskleri bağlamak istiyordum.daha sonra şu sayfadaki gibi yaptım oldu ama aklıma takıldı. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23056.0

Disk /dev/sda: 400.1 GB, 400088457216 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 48641 cylinders
Units = silindir of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0xd2332393

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1               1         192     1536000   82  Linux takas / Solaris
1. disk bölümü silindir sınırında bitmiyor.
/dev/sda2   *         192       16863   133915003+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda3           45636       48642    24147968   83  Linux
/dev/sda4           16864       45635   231111089+   7  HPFS/NTFS

Disk bölümleme tablosu girdileri diskteki sırasında değil
linx@

heartsmagic

Kısacası diskindeki bölümlerin sıralaması bir şekilde karışmış demek. Zaten biraz incelersen sda3 ve sda4'ün yerinin değişmesi gerektiğini görürsün. Şu haliyle sorun yaşayacağını sanmıyorum, çok da önemli değil. ntfs-config bir iki sürüm önce çalışmıyordu, şu an ne durumda bilemiyorum. pysdm ya da ona benzer uygulamalar kullanabilirsin. Kaldı ki senin buraya geçtiğin bağlantıda da elle bağlamanın yanında @hitokiri tarafından pysdm önerilmiş, başlığın ilk kısmında da ntfs-config uygulaması için sorun çözümü belirtilmiş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Eylül 2011 - 16:12:05
Kısacası diskindeki bölümlerin sıralaması bir şekilde karışmış demek. Zaten biraz incelersen sda3 ve sda4'ün yerinin değişmesi gerektiğini görürsün. Şu haliyle sorun yaşayacağını sanmıyorum, çok da önemli değil. ntfs-config bir iki sürüm önce çalışmıyordu, şu an ne durumda bilemiyorum. pysdm ya da ona benzer uygulamalar kullanabilirsin. Kaldı ki senin buraya geçtiğin bağlantıda da elle bağlamanın yanında @hitokiri tarafından pysdm önerilmiş, başlığın ilk kısmında da ntfs-config uygulaması için sorun çözümü belirtilmiş.

neden değişmesi gerekiyor? 3 den sonra 4 geliyor işte  ;D ntfs ntfs linux şeklinde mi olması gerekiyor.karışık olamıyormu?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Eylül 2011 - 20:14:12

Alıntı yapılan: if - 30 Eylül 2011 - 16:18:54
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=6738717&postcount=2

hıı tamam anladım.açıklayıcı bir yazı olmuş.

heartsmagic

Yeri değişmesi gerekiyor derken, sıralamanın düzgün olması için (sektör sıralaması) böyle olması gerekiyor demek istedim, kısacası gerçekte değişmesi gereken bir şey yok. Nasıl bu hale geldiğini ben de bilmesem de @if'in aktardığı yazıda da durumun çok önem arz eden bir şey olmadığı söylenmekte.

aurora

Konu dışı bir şey söylemeden yapamayacağım. Ne zaman bu başlığı görsem ''silindir sınırında bitmeyen aşk'' şeklinde okuyorum, sanki film ismi gibi :D

eribol

Alıntı yapılan: aurora - 30 Eylül 2011 - 23:07:46
Konu dışı bir şey söylemeden yapamayacağım. Ne zaman bu başlığı görsem ''silindir sınırında bitmeyen aşk'' şeklinde okuyorum, sanki film ismi gibi :D
Aşk kısmını uyduramıyordum bir türlü :) Konu başlığı hakikaten film ismi gibi olmuş :)

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: aurora - 30 Eylül 2011 - 23:07:46

:D:D:D:D:D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ekim 2011 - 12:25:15

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Eylül 2011 - 22:40:33
Yeri değişmesi gerekiyor derken, sıralamanın düzgün olması için (sektör sıralaması) böyle olması gerekiyor demek istedim, kısacası gerçekte değişmesi gereken bir şey yok. Nasıl bu hale geldiğini ben de bilmesem de @if'in aktardığı yazıda da durumun çok önem arz eden bir şey olmadığı söylenmekte.

acronisle falan diski çok sayıda bölmenin etkisi olmuşmudur acaba?

heartsmagic

Dediğim gibi bilemiyorum nedenini, harici uygulamaların sebep olması daha büyük ihtimaldir elbette.