ubuntu ve recovery bölgesi

Başlatan yuayar, 29 Eylül 2011 - 19:35:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yuayar

Merhabalar

Ubuntu kullanmaya 1 hafta önce başladım, yeni yeni öğreniyorum, linux'u kuzenimde pardus kullanırken görmüş çok beğenmiştim, ubuntunun bana avantaj dezavantajlarını ilerleyen günlerde göreceğiz inşallah.

Ben soruma geleyim kuzenim yeni aldığı notebookuna ubuntu kurmayı düşünüyor fakat, bilgisayarında bir tuş varmış ve bu tuşa basıldığı zaman otomatik olarak pc recovery moduna geçip recovery açıyormuş. Kuzenim eğer ubuntu yüklerse bu recovery verilerinin bulunduğu bölgeyi bozup pc nin garantiden çıkmasından çekiniyor, bendeki cd windows üzerinden install yapıp kurulumu başlatmıştı acaba bu cd ile onada kurulum yapsak bu bölge bozulur mu? pc lenovo y560 (hem ubuntu hemde win7 kullanıcak)

Belki böyle bir konu vardır kusura bakmayın  nasıl arayacığımı bile bilemdeğim için yeni başlık açtım şimdiden çok teşekkürler...

aurora

Merhaba,

Bilgisayarın üzerindeki o tuş yanlış hatırlamıyorsam Windows üzerinde Lenova'nın recovery yazılımını çalıştırıyordu. Ubuntu'yu Windows ile birlikte kullanacağınızdan Lenova'nın recovery bölümüne -silmezseniz- zarar gelmez. Burada da konuyla biraz ilgili bir görsel mevcut. Kaldı ki recovery bölümünü silmek bilgisayarı garanti dışına çıkarmaz. Çünkü ürünün garantisi donanım üzerinedir. Siz bilgisayar bozulduğunda Ubuntu yüklü şekilde bile gönderseniz herhangi bir pürüz çıkmaz.

Bir diğer nokta da, Ubuntu'yu yükledikten sonra recovery bölümüne isterseniz grub ekranından da ulaşabilirsiniz. Listede o bölüm yer alacaktır.

speakerXXL

Wubi ile Windows altında kurulum yapmanızı öneririm o zaman.
Daemon-tools benzeri bir araçla iso dosyanızı açıp wubi ile windows altında kurulum yapabilirsiniz.
Linux'la daha fazla haşır neşir olduktan sonra, gparted ile yeni bir disk alanı oluşturup isterseniz bu yeni alana kurulum yapabilirsiniz.

decent

Merhaba @yuayar, hoşgeldin.

Resimdeki ekrana gelince ilk seçeneği seçin ve yola devam edin.

Ne Recovery bölümüne ne de başka bölümlere bir zarar gelmeyecek.
C:\ bölümünde en az  30 Gb boş yeriniz olmalı ve en az 10 GB boşluk bırakarak 20 Gb boyutundaki bir alana Ubuntu yükleyebilirsiniz. Normalde daha az bir alan Ubuntu için yeterli fakat bilerek 20 GB tavsiye ediyorum.

heartsmagic

Bir Lenovo sahibi olarak o tuşun işlevini yitirmediğini söyleyebilirim. Ancak, haliyle kurtarma bölümüne zarar gelmemeli, bölümlerin sıralaması değişmemeli. Ubuntu'yu diskin sonuna doğru kurarsan sorun olmayacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ekremsenturk

HP ve SONY'lerde Recovery bölümü bir seferliğine mahsus yedekleme (kurtarma) DVD'leri oluşturabilmek üzere, Sistem geri yükleme bölümünden kopyalanabiliyor. Lenova'dada belki böyle bir imkân vardır belki. Sistem kurtarma bölümündeki seçenekleri birak incele. Kaza'lara karşı önlem alabilmiş olursun.