Kubuntu Şifre girmeme rağmen açılmıyor!

Başlatan sabian, 27 Eylül 2011 - 16:46:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sabian

Bugün Ubuntu 11.04 sürümünden Kubuntu'ya çevirdiğim sistemimi 11.10 beta 2 sürümüne yükseltmek istedim.
http://www.bilisimplatformu.com/forum/konu-kubuntu-ipuclari.html şu bağlantıdaki yükseltme bilgilerini uyguladım, dist-upgrade ettikten sonra güncelleme başladı ve üst sürüme yükselttik. Ancak bilgisayarı yeniden başlattığımda, şifre girme ekranından sonra açılan sistem açılma animasyonu bir türlü geçilemiyor. ilk dört işaret yüklendikten sonra yeniden şifre girme ekranına geliyor. Defalarca denemem herhangi bir değişiklik yaratmadı. Ancak Güvenli Giriş modunda açabilmekteyim Kubuntu'yu. Bu moddayken açıkçası yüksek performansla ve daha hızlı çalışıyor ancak masaüstü efektlerinden yararlanamıyorum.

Bunun sebebi ne olabilir? Çözümü nasıl sağlanabilir?

Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

zeitgeist

Sistemi önce Kubuntu'ya çevirdin, yani kde ortamı yükledin sonra da 11.10 beta sürümüne yükselttin öyle mi. Eğer doğru bir özetse; bir sorun ortaya çıkma olasılığı hayli yüksek bana kalırsa. Madem güvenli kipte açabiliyorsun sistemi, belki kullanıcı adı ve şifreyi yeniden tanımlaman çözer meseleyi. Wiki ve forumda anlatımı olacaktı.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Güveni kipte açtıktan sonra tekrar denedin mi yükseltme işlemini? Ayrıca ubuntu-desktop ve kubuntu-desktop paketleri kurulu mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kalkan1973

CTRL+ALT+ F1 ile konsola düştükten sonra
sudo apt-get install kde-desktop

veya

sudo apt-get install kde-full

ya da

sudo apt-get install kde-workspace

komutlarını deneyerek KDE masaüstünü tekrar yüklemeye çalışın. Böylece eksik paket dosyaların yüklenmesiyle sistem çalışabilir düşüncesindeyim.
Evde İşte her yerde Linux

sabian

@heartsmagic güvenli kipte giriş yaptıktan sonra denedim ama bir sonuç vermedi. Güncelleme vs almadı. Ekran kartımla ilgili bir sorun da olabilir zira 11.10 sürümünü Canlı CD üzerinden dahi çalıştıramadım, temiz kurulum yapamadım bu sebeple yükseltmeyi güncellemeyle yaptım.

Son olarak Ubuntu'yu yeniden kurdum, bu sefer ekran kartı sorunu oldu sanırım ve Unity efektlerini alamadım. Biraz sorun çıkardı en sonunda Kubuntu'yu sistemden kaldırdım. Tekrar kurulumun bir işe yarayabileceğini düşündüm. Yarın bu ilemi tamamlar verileri buraya aktarırım. Pardus CD'sini takınca sorunsuz kuruluma geçiyor fakat Ubuntu, Mint CD'lerini takınca kurulum ekranına dahi gelmiyor. Hep yanıp sönen o beyaz çizgi kalıyor. Ben de mecburen son gelişmeleri böyle sorunlu takip etmek zorunda kalıyorum..

Ekran kartı: Nvidia GeForce 6600 GT
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

heartsmagic

Kuruluma geçmeden önce nomodeset seçeneği işaretlenebilir, belki sorunu çözer.

sabian

Alıntı YapKuruluma geçmeden önce nomodeset seçeneği işaretlenebilir, belki sorunu çözer.

bu seçeneğe nasıl ulaşılabilir?

kde-full kurulumu yaptım fakat değişen bir şey olmadı. Ubuntu-desktop paketini kurdum tekrardan bu sefer de açılış penceresinde kubuntu güvenli mod seçeneği kayboldu. Kubuntu'ya hiçbir şekilde giriş yapamıyorum.

Debian Sosyal Sözleşme

heartsmagic

Kuruluma geçmeden önce sanırım f6 ile ilgili seçim menüsüne erişebiliyordun.

sabian

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Eylül 2011 - 15:10:44
Kuruluma geçmeden önce sanırım f6 ile ilgili seçim menüsüne erişebiliyordun.

Bahsettiğin CD üzerinden temiz kurulum seçeneği mi?

Debian Sosyal Sözleşme

heartsmagic

Temiz kurulum yaparken F6 evet, ancak kurulumdan sonra Grub üzerindeyken e'ye basarsan çekirdeğe de bu parametreyi ekleyip, ardından ctl+x ile başlatabilirsin.