Nvidia NX7300 sorunu

Başlatan den1905, 23 Eylül 2011 - 18:40:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

den1905

Selamlar

11.04 sürümü ile uğraşırken yaşadığım sorunlar neticesinde sistem erişilemez duruma geldi. forumda dolaşırken 11.10 sürümünü gördüm ve şu anda bu sürümü kurdum fakat ek sürücü seçeneklerinden önerilen olarak etkinleştirdiğim nvidia sürücüsünü kurduktan sonra sistem ilk açılışta ubuntu loader ekranı siyah ve beyaz labirentlerle dolu. bu aşamadan sonra ise masaüstü geliyor fakat hiçbir işlem yapılmıyor. aslında işlemleri yapabiliyorum fakat tıkladığım şeyler gözükmüyor. tahmini olarak bilgisayarı kapatabilmiştim. bu durumda sorunu nasıl çözebilirim NX7300 sürücüsünü sağlıklı bir şekilde nasıl yükleyebilirim. Bir diğer sorum ise evde kullandığım bilgisayarımda X1650 ati ekran kartım var ve sürücü desteği olmadığı için AX-96GT/1GD3 modelli bir ekran kartı alırsam sağlıklı bir şekilde kullanabilirmiyim. eğer bu kartta sorun olmayacak ise bendeki ile arkadaşımdan takas edeceğim. 
şimdiden teşekkürler.

Düzeltme Notu: Konu başlığına ünlem işareti koymayınız.

heartsmagic

Sistemi açmak ilk işin olacak sanırım. Kurtarma kipinde sisteme geçip, elle sürücüleri kaldırabilirsin. Ardından bize:
lspci | grep VGA çıktısını geç lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

den1905

sudo apt-get remove --purge nvidia*

bu komut ile kaldırmayı denedım birşeyler yaptı fakat sorun aynı şekilde devam ediyor. masaüstü açılıyor ama hiçbir seçim yapamıyorum.

zeitgeist

Şu komutların çıktıları nedir?

lspci | grep VGA
glxinfo | grep render
cat /etc/X11/xorg.conf
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

den1905

komutların cıktılarını alamıcam cunku sısteme erısemıyorum masaustu acılıyor fakat hıcbırseye tıklayamıyorum. bir diğer sorunum ise x1650 ekran kartımı verıp 9600 gt modelınde bır kart aldım ondada sıstemı acıyorum ubuntu loader ekranında takılıp kalıyor. komut ekranına dahı gelemıyorum. xorg.com dosyasını elle olusturmustum wındows uzerınden onu sılebılırmıyız*?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Eylül 2011 - 01:20:04

destekler artık eskısı gıbı degıl herhalde.

heartsmagic

Destek derken? 1 tam gün dahi sabredemeyip desteğin olmadığını söylersen bence hem foruma, hem de bize yazık etmiş olursun. Burası maaşla ayakta duran bir platform değil. Şikayet edilen süre de hepi topu 6,5 saat, değer mi şikayete?

Şu an hangi kart ile yola devam ediyorsun? Sürücüler hâlâ kurulu mu, yoksa purge ile sürücüler kalktı mı? xorg.conf dosyasını Windows'tan silmeye gerek yok. ctrl+alt+f1 ile uçbirime düşer:

sudo rm -f /etc/X11/xorg.conf
ile silersin.

den1905

sözlerimle sizlere karşı bir hata işlemişsem affola fakat uzun bir süredir bu işletim sistemini kurmaya çalışıyorum ve bütün imkanları değerlendiriyorum. Bu sistem için bir bilgisayar topladım. kendi hatam neticesinde yanlış ekran kartını tercih etmişim ve onuda değiştirip 9600 gt ekran kartını aldım. bahsettiğiniz kodu yazamıyorum zira ubuntu loader ekranında kalıyor ve ilerlemiyor. yuvarlak imleçler hareket etmiyor oylece kalıyor. Bu sebepten dolayı windows üzerinden silmek istedim. uçbirim açılmıyor. windows üzerinden ise ubuntu klasörlerini göremedim. Umarım kendimi iyi bir şekilde geliştirir sizlere yardımcı olabilirim.

Rbbt

Ekran kartını değiştirdiniz madem tekrardan temiz bir kurulum yapın (tabi imkanınız varsa).
What happens when I become main source of a pain!!!

BayboraKaan

Canli CD ile acip Gparted ile Ubuntu bölümünü görebilirsiniz.

heartsmagic

Eğer sistem uçbirim eldecek yere kadar gelmiyorsa, Grub menüsünden kurtarma kipini seçip açmayı dene. Oradan da elle xorg.conf dosyasını silebilirsin.

den1905

Alıntı yapılan: Rbbt - 25 Eylül 2011 - 21:28:10
Ekran kartını değiştirdiniz madem tekrardan temiz bir kurulum yapın (tabi imkanınız varsa).
bende bu şekilde düşündüm ve baştan bir kurulum yaptım. Sistem kurulumu bittiğinde sistemi yeniden başlatmak istedi bu işlem sırasında siyah ekranda boydan boya error kodları verdi bende siteme reset atarak başlattım. Sistem açıldığında ise güncelleme sırasında hata verdi tekrar. İlk açılışta boot ekranında fazladan ubuntu seçenekleri çıktı. Eski yüklü sistemi nasıl kaldırabilirim format atmadan?

if

@den1905, anladığım kadarıyla ekran kartıyla olan sorun yeniden kurulumla giderilmiş. "Eski yüklü sistemler" dediğiniz eski çekirdeklerdir büyük ihtimal. Sinaptikten kaldırabilirsiniz. Başka yollar da var forumumuzda.

den1905

Büyük ihtimalle dediğiniz gibi oldu. tekrardan yaptığım kurulum sonrası eski çekirdekler yüzünden bu durumla karşılaştım. Dün güncelleştirme sırasında hatalar alıyordum. hiçbir değişiklik yapmadım ve bugün güncelleştirmeleri yaptığımda bir sorun yaşamadım. 10.10 sürümünü kurmuştum ve 11.04 sürümüne upgrade etti. şu anda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Daha önce yaşamış olduğum çözünürlük sorunu ortadan kalktı. Merak ettiğim bir konu ise ekran kartı sürücüsünü doğru olarak yükledimi. Daha önce sağ tuş özelliklerde efekt sekmesi mevcuttu. şu anda o sekme gözükmüyor.

if

@den1905, sağ-tık>efekler 11.04'de yok, kaldırıldı. Onun yerine Compiz'den halediliyor işler. Bu konuyu kilitliyorum:)