Compiz Kuramıyorum

Başlatan Raskopat, 22 Eylül 2011 - 12:51:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Raskopat

Selamlar,
İlk kez ubuntu kullanıyorum daha 5-6 ay once wubi denemıstım  guzeldı ama hatalar alıyordum sureklı kaldırdım,2 gun once ubuntu 11.04 kurmaya karar verdim ve kurdumda :),amane zaman forumlardakı kodlarla compizi kurmaya kalksam bılgısara reset atınca klavye ve mause kullanamıyordum cokuyordu sanırım o yuzden 3 kez ubuntu kurdum, az once yıne http://www.donanimmerkezi.com/ubuntu-compiz-kurulumu-12970.html şuradan kuruyorken sudo "aptitude install compiz compizconfig-settings-manager" şunu konsola gırdıgımde "sudo: aptitude: command not found" diyor :(
Haydi Selam@le...

if

@Raskopat, compiz kurulu gelmekte zaten, kurmanıza gerek. yok. Ayrıca o anlatım eski, aptitute komutu kartık kullanılmıyor.

lspci | grep VGA
/usr/lib/nux/unity_support_test -p
çıkıtlarını alalım.

Konuyu yanlış yere açmışınız "Lütfen burda soru sormayınız" yazmasına karşın.

karizmaxi

Compiz kurulu geliyor Menüden ayarlara ulaşabilirsiniz ve  apitute kullanılmıyor artık apitute yazan yere apt-get yazarsanız komut çalışırapt-get install compiz compizconfig-settings-manager
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

Raskopat

Alıntı yapılan: if - 22 Eylül 2011 - 13:08:55
@Raskopat, compiz kurulu gelmekte zaten, kurmanıza gerek. yok. Ayrıca o anlatım eski, aptitute komutu kartık kullanılmıyor.

lspci | grep VGA
/usr/lib/nux/unity_support_test -p
çıkıtlarını alalım.

Konuyu yanlış yere açmışınız "Lütfen burda soru sormayınız" yazmasına karşın.
OpenGL vendor string:   Mesa Project
OpenGL renderer string: Software Rasterizer
OpenGL version string:  2.1 Mesa 7.10.2

Not software rendered:    no
Not blacklisted:          no
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  no
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity supported:          no

_________________________________--
konsolun arkası seffaf suanda vede tercihlerden compiz config ayar yonetıcısıne erısebılıyorum ama pencerelerde en ufak bı hareket yok ekran kartı kurulu olmaya bılır mı gercı bı arkadas kod versi sonucunu ona attım kurulu dedı :(

heartsmagic

Grafik kartın nedir? Şu an mesa ile çalışıyor sistem kısacası kartın sürücüleri -varsa bile- kurulu değil.
lspci | grep VGA komutunun çıktısını görebilirsek güzel olur. Ayrıca kod çıktılarını kod etiketi içinde verirsen başlık ve forum derli toplu kalır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Raskopat

Ekran kartım nvidia
Kod:lspci | grep VGA
Çıktı:01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G72 [GeForce 7300 SE/7200 GS] (rev a1)

heartsmagic

Sürücülerini kurmayı denedin mi hiç?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

decent

if

Alıntı yapılan: decent - 22 Eylül 2011 - 16:05:43
Sorun http://askubuntu.com/questions/49603/dell-d820-nvidia-compiz-crashes-wont-run bağlantısındaki ile aynı mıdır acaba ?

Olabilir ama önce sahipli sürücüler kurulduğunda ne olduğunu teyit etmemiz gerek.

decent

@if,

Bağlantıdaki cevapta, sahipli sürücüler arasında da öneri getirilerek
Alıntı YapIn short, it you want to run Compiz/Unity, try removing nvidia-current and install nvidia-173.

denilmiş.

Raskopat

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Eylül 2011 - 14:40:11
Sürücülerini kurmayı denedin mi hiç?
Sürücü kurmayı hıc denemedım,
Alıntı yapılan: decent - 22 Eylül 2011 - 16:05:43
Sorun http://askubuntu.com/questions/49603/dell-d820-nvidia-compiz-crashes-wont-run bağlantısındaki ile aynı mıdır acaba ?
Aynı degıl
Ekran Görünümüm Şimdi yine ccsmyı tekrar kurdum silmistim bu sefer mozilla ve diger dosyaları actıgımda kosedekı kapatma buyutme butonları kayboldu :)

if

@Raskopat, öncelikle noktalama işaretleri kullanarak cümlelerinizi yazınır. Yazdıklarınızı anlamakta güçlük çekiyorum.
İkincisi, sürücüleri kurup ne oluyor ne bitiyor biz bildirir misiniz?

@decent, evet gördüm orayı. nvidia-current olmazsa o öneriyi deneriz.

Raskopat

Alıntı yapılan: if - 22 Eylül 2011 - 16:33:04
@Raskopat, öncelikle noktalama işaretleri kullanarak cümlelerinizi yazınır. Yazdıklarınızı anlamakta güçlük çekiyorum.
İkincisi, sürücüleri kurup ne oluyor ne bitiyor biz bildirir misiniz?

@decent, evet gördüm orayı. nvidia-current olmazsa o öneriyi deneriz.
Sürücü dedigimiz ekran kartı drıveri.Ekran kartının driverini son ubuntu kurulumundan sonra hıc kurmayı denemedım ondan oncekı ubuntu kurulumlarında konsoldan internetten buldugum bir komut girmistim.O komutu girdigimde sürücüleri aradı ve bana 3 tane nvidia sürücüsü buldu 1 tanesinde onerilen yazıyordu onu kurdum.Kurduktan sonra bilgisayara reset attım.Reset attıktan sonra alt arac cubugu kayboldu sol tarafa arac cubugu geldı mause oynatabılıyordum ama mozilla browserı acamıyordum,klavyeden ctrl+alt+L girdigimde oda calısmıyordu.Sonra bende sistemin coktugunu dusunerek tekrardan ubuntu kurulumumu yaptım.

decent

sudo jockey-gtk --list

çıktısında her iki sürücü de (nvidia-current ve nvidia-173) görünüyor mu acaba ?

Raskopat

Alıntı yapılan: decent - 22 Eylül 2011 - 16:47:26
sudo jockey-gtk --list

çıktısında her iki sürücü de (nvidia-current ve nvidia-173) görünüyor mu acaba ?
Verdiginiz komutun cıktısı,3 de aynı gorunuyor
xorg:nvidia_173 - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_current - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nouveau - NVIDIA kartlar için deneysel 3D desteği (Özgür, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)

decent

Sürücüyü yüklemek istersek öncelikle sistemimiz güncel olsun;

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Örnek olarak ilk sıradaki sürücüyü aşağıdaki komutla etkinleştirebiliriz:

sudo jockey-gtk -e xorg:nvidia_173

Raskopat

Tekrardan ubuntu kurucam ,wubi kurdugumda canavar gibi calısıyordu compiz :(Pencerelerın kapatma buttonları neden kayboldu :( Bu seferde olmassa artık windowsun gozunu seveyım demekten baska bir sey kalmıyor malesef.

Rbbt

CCSM den pencere dekarasyonunu aktifleştirin pencere butonları geri gelecektir. Bazen başka özellikleri aktifleştirirken bende de kayboluyordu aktifse önce kaldırın sonra tekrar işaretleyin.
What happens when I become main source of a pain!!!

if

Alıntı yapılan: Raskopat - 22 Eylül 2011 - 18:48:46
Tekrardan ubuntu kurucam ,wubi kurdugumda canavar gibi calısıyordu compiz :(Pencerelerın kapatma buttonları neden kayboldu :( Bu seferde olmassa artık windowsun gozunu seveyım demekten baska bir sey kalmıyor malesef.

@Raskopat, size sunduğumuz önerileri uygulamak ve sonuçlarını bildirmek sizin için yük mü oluyor? Zor bir iş olarak mı algılıyorsunuz? @decent, ekran kartı sürücülerinin kurmanız için bir öneride bulunmuş. Ne yaptınız?

aurora

Alıntı yapılan: Rbbt - 22 Eylül 2011 - 19:29:32
CCSM den pencere dekarasyonunu aktifleştirin pencere butonları geri gelecektir. Bazen başka özellikleri aktifleştirirken bende de kayboluyordu aktifse önce kaldırın sonra tekrar işaretleyin.

Bir diğer yol ise, Compiz Fusion İcon'u açarak panele yerleşmesini sağlamak. Daha sonra simgenin üstüne Sağ tık>Reload Window Manager, hepsi bu kadar.
Compiz Fusion İcon yüklü değilse uçbirimden;

sudo apt-get install fusion-icon

komutuyla yükleyebilirsiniz. Daha sonra Sistem>Yönetim yolundan uygulamayı açabilirsiniz.
Bir ara bende de sürekli kayboluyordu pencere kenarları. Daha sonra pencere seçeneklerini pencere menüsünden kaldırdım da rahatladım. :)