Ubuntu ile dosyaları geri getirmek.

Başlatan sinsitilki, 21 Eylül 2011 - 21:24:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sinsitilki

merhabalar,
3 ay önce bazı dosyalarım hard diskimden silindi. ubuntu ile dosyalarımı geri getirmek istiyorum. yardımcı olabilecek bir kısayol biliyor musunuz? ubuntu kullanmayı ne yazıkki bilmiyorum. ubuntu'ya giriş yaptım sürekli ancak kullanmayı başaramadım. eski dosyalarımı nasıl getirebilirim? yardımcı olursanız çok memnun olurum.

heartsmagic

Forumda biraz arama yaparsan karşına testdisk, photorec gibi konular çıkacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bytan

Bu arada, o 3 aylık zaman zarfında da o sabit diski kullanmamış olman verilerini kurtarmadaki şansını arttırır.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sinsitilki

pardon bu konuda yeniyimde. ubuntu'ya giriş yaptım ancak getirebileceğim bir bölüm bulamadım. kullandım 3 ay boyuncada. fakat sadece video izledim. oyun oynadım. onun haricinde pek bir şey yapmadım. mümkünse link alabilir miyim?

heartsmagic

@sinsitilki, Ubuntu'yu sırf veri kurtarmak için mi kurdun?

sinsitilki

Ubuntu'yu ve bu forumu bana arkadaşım önerdi verilerimi kurtarmak için tek çareymiş. ama ne yazık ki kurtarmayı bilmiyorum.

Rbbt

http://www.emreaytac.com/?p=157 burada photorec ile dosya kurtarma anlatılmış, ben bir kere flashtaki dosyaları geri getirmek için kullanmıştım ama yarıda kesmiştim işlemi o yüzden çok eski dosyaları kurtaramamıştım, 3 ay önceki dosyalar geri gelir mi bilmiyorum ama bir deneyin isterseniz.
What happens when I become main source of a pain!!!

heartsmagic

Alıntı yapılan: sinsitilki - 22 Eylül 2011 - 16:54:57
Ubuntu'yu ve bu forumu bana arkadaşım önerdi verilerimi kurtarmak için tek çareymiş. ama ne yazık ki kurtarmayı bilmiyorum.

İlk olarak söylendiği üzere üç ay boyunca kullanılan bir diskten veri kurtarmak ne kadar başarılı olur bilemiyorum. İkinci olarak Windows disk yapısı üzerinde veri kurtarma işi bence yine Windows uygulamaları ile olur. Eğer illa bu tarafta denemek isterim diyorsan forumda "testdisk", "photorec" olarak arama yap.

ekremsenturk

Video'lar büyük veri kalıplarıdır ve izlenirken disk'in boş alanlarında muhtemelen birleştirilerek tek parçaymış gibi çalıştırılıyorlar. 3 ay boyunca sadece Video ilediysen ve onun haricinde ara sıra oyun oynadısan, silinmiş dosyalarını unutabilirsin. Kurtarabileceklerin, izlediğin videolardan ve oyun görüntülrinden çok kısa ve hiç bir işe yaramaz bölümler olacaktır. Ubuntu'da Forensic adında bir kurtarma programı var (önce kurulması gerekiyor) ve İnternet üzerinden (sanırım Debian üzerinden) veri kurtarmaya yarıyor. Hiç kullanmadım. Ücretli olabilirmi bilmiyorum. Pek yeni başlayanlarada hitab etmiyor. Bu durumda sadece Uzmanlaşmış şirketlerin servislerine başvurulabilir. Veya bir bardak soğuk su içilir.

Testdisk ve Photorec ile farklı İşletim sistemleri ve farklı disk yapılandırmaları (Formatlar) üzerinde veri kurtarılabilir, ancak kurtarna öncesi doğru ayarların seçmelisi gerekir.

sinsitilki

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 26 Eylül 2011 - 19:29:51
Video'lar büyük veri kalıplarıdır ve izlenirken disk'in boş alanlarında muhtemelen birleştirilerek tek parçaymış gibi çalıştırılıyorlar. 3 ay boyunca sadece Video ilediysen ve onun haricinde ara sıra oyun oynadısan, silinmiş dosyalarını unutabilirsin. Kurtarabileceklerin, izlediğin videolardan ve oyun görüntülrinden çok kısa ve hiç bir işe yaramaz bölümler olacaktır. Ubuntu'da Forensic adında bir kurtarma programı var (önce kurulması gerekiyor) ve İnternet üzerinden (sanırım Debian üzerinden) veri kurtarmaya yarıyor. Hiç kullanmadım. Ücretli olabilirmi bilmiyorum. Pek yeni başlayanlarada hitab etmiyor. Bu durumda sadece Uzmanlaşmış şirketlerin servislerine başvurulabilir. Veya bir bardak soğuk su içilir.

Testdisk ve Photorec ile farklı İşletim sistemleri ve farklı disk yapılandırmaları (Formatlar) üzerinde veri kurtarılabilir, ancak kurtarna öncesi doğru ayarların seçmelisi gerekir.

zaten kurtaramadım ne yazık ki görmüyor eski videoları. ne yapacağım bilmiyorum.