Pardus 2011.2

Başlatan ahmetturan, 19 Eylül 2011 - 23:17:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmetturan

pardus 2011.2 bugün yayınlandı.
distrowatch haberi
boş zaman mahsûlleri
qtHesap
qtRehber

decent

Merhaba,

Pardus 2011.2 Cervus elaphus sürümü kalıplarına:

(Kurulan DVD)

http://ftp.pardus.org.tr/pub/ISO/Kurulan/2011.2/
ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/ISO/Kurulan/2011.2/

(Çalışan DVD)

http://ftp.pardus.org.tr/pub/ISO/Calisan/2011.2/
ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/ISO/Calisan/2011.2/

adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Sorunsuz kurulum ve kullanım için kalıp özetlerini kontrol etmenizi, kaliteli
DVD'ler kullanmanızı ve kalıpları 4x hızında yazmanız tavsiye edilir.

Bu sürümde yapılan önemli değişiklikler şu şekilde:

NetworkManager
    NetworkManager 0.8.5.91 sürümüne güncellendi.
    VPN bağlantısı ekleme ile ilgili sorunlar düzeltildi.
    Dağıtım güncellemelerinde WLAN güvenlik parolalarını artık daha dikkatli
ele alınacak.

ModemManager
    ModemManager 0.5 sürümüne güncellendi.
    Samsung modemler için çeşitli iyileştirmeler
    Qualcomm Gobi modemler için erişim teknolojisi raporlama desteği
    Nokia N900 aygıtlarla iletişim düzeltildi
    Çoklu CDMA Rm protokolü desteği
    Option access technology reporting işlemleri düzeltildi
    CDMA EVDO kayıt durumlarının işlenişi düzeltildi
    Ericsson F5521gw modemlerin yeniden bağlanma problemleri düzeltildi
    Bazı Android handset modemlerle ilgili iyileştirmeler

cups - cups 1.4.8 sürümüne güncellendi.

LibreOffice
    LibreOffice 3.4.3 sürümüne güncellendi.
    Dipnot içeren dokümanların kapanışı sırasında meydana gelen çökme
düzeltildi.
    VBA'dan çoklu aralık kopyalamaya izin verildi (Calc)
    Veri->Form yolundaki gizli sütun ile ilgili çökme düzeltildi (Calc)
    Sütun satır sınırlarındaki çökme düzeltildi (Calc)
    Presenter Screen eklentisine çeviri desteği eklendi
    xlk uzantılı dokümanlar olması gerektiği gibi Excel ikilisi olarak
sınıflandırıldı
    Biçemler ve Biçimlendirme ekranındaki eksik simge düzeltildi (Impress)
    xml biçiminde kaydetme işleminde draw dokümanlarına doğru mimetype
atanması sağlandı (Draw)
    Daha fazla bilgi için LibreOffice web sayfasına bakabilirsiniz.

MPlayer/libass: Altyazılı videoların oynatılması sırasında yaşanan ve freetype
2.4.6 güvenlik güncellemesiyle tetiklenen çökme düzeltildi.

Karşılaştığınız hataları ve iyileştirme isteklerinizi hata takip
sistemimizden[0] bildirebilirsiniz.

cemoli

Kalsın canım
Aşırı derecede bellek kullanımı ve işlemci dalgalanması yapıyor bende
Ayrıca Ubuntunun otomatik tanıdığı analog ses kartımı tanımıyor
Uğraşmam gerekiyor

Belki Pardus 2012 düzelirse olabilir

O zamana kadar ZORİN OS kullanıyorum  ;D
Linux'u Seviyoruuuuuuum ;D

KemalALKIN

Pardus 2011.2 Çıktı! Ama..

evet arkadaşlar aması var

yabancılar bile bulmuş hatayı hiç bir tr sitede bu yok;

bu değilde sadece ufak hata güncelleştirmeleriyle olayları yapıp dvd çıkarmışlar eleştirimi yazmıştım ozgurluk için de ama sildiler yediremediler

bakın;
http://www.ozgurlukicin.com/haber/pardus-20112-duyuruldu/

buradaki değişiklerden başka bir şey yok ve sürüm yükseltirken sadece 173 mb ile yükseltiliyor :) anlatabildim umarım Tübitak ne hale gelmiş arkadaşlar
yani kde kernel wine gibi şeyleri yenilememişler, bunları yüzlerine vurdum ve iletimi sildiler

pardus artık bitmiş demek

yorumlarınızı bekliyorum

Düzeltme Notu: Mümkün olduğunca Türkçe kelime kullanınız.
www.tckemal.ist

decent

Konular birleştirildi.

Not:
@KemalALKIN, eleştiri değeri taşımayacak kadar küçük bir ayrıntıyı "yediremediler" gibi yakışıksız bir ifade ile birleştirerek sunmaktan amaç nedir ?

Uygun bir dille iletilmesi daha uygun olmaz mıydı ?
Bu tarz hatalar her dağıtımda veya projede olabilecek şeyler.
Lütfen "bardağa dolu tarafından bakın"...

Sitem

Paket eksikliğinin girerilebilmesi için yapılması gerekenlerler;

http://tr.pardus-wiki.org/PiSi_paketi_yapımı
http://huseyinkozan.com.tr/pisido/

Sanırım boş boş konuşmak yerine bu şekilde yardımcı olunabilir.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: Sitem - 22 Eylül 2011 - 11:25:48

bunu biliyorumda boş boş konuşmuyoruz bu seferki inanılması güç bir durumdu tabi anlamazsanız ne yapalım
madem bunu biliyorlar/sunuz onlar bununla yapsın ;)
www.tckemal.ist

Sitem

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 22 Eylül 2011 - 11:28:04
Alıntı yapılan: Sitem - 22 Eylül 2011 - 11:25:48

bunu biliyorumda boş boş konuşmuyoruz bu seferki inanılması güç bir durumdu tabi anlamazsanız ne yapalım

Yazdıklarınızdan hiçbir şey anlaşılmıyor! ;)

decent

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 22 Eylül 2011 - 11:28:04

Lütfen kullandığınız ifadelere dikkat edin !

aurora

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 22 Eylül 2011 - 10:51:07
Tübitak ne hale gelmiş arkadaşlar
yani kde kernel wine gibi şeyleri yenilememişler, bunları yüzlerine vurdum ve iletimi sildiler

pardus artık bitmiş demek

yorumlarınızı bekliyorum

Tübitak'ın ne hale geldiğiyle ilgili konu buradan anlaşılacak bir mevzu değil. İlkini bilmem ama son yıllardaki sorunları siyasi temelli kadro değişikliği -Bilim Teknik dergi kadrosu da dahil- nedenli diye düşünüyorum. Burada tartışılacak bir mevzu değil, ki zaten tartışmanın da bir getirisi olmayacak.

Eleştirileriniz çok agresif, yersiz bence bu kadar ağır konuşmak. Bu arada ben de bir eleştiri yapayım.
''Yıllardır sahip olduğunuz dili daha doğru düzgün kullanamazken ve cümlelerinizin içinde bol bol yabancı sözcükler bulundururken, bir kaç aylık çalışmayla ortaya çıkarılan üründeki küçük bir yanlışı bu derece büyütmek ve ''Pardus öldü, bitti, daha da Pardus'a gelmem'' tarzı yaklaşımınız çok çelişkili oluyor.

KemalALKIN

kimseye sert konuştuğum yok çelişkilerde yok sadece noktalama işaretlerini sanalda kullanmıyorum bazen olay budur

ben resimi sadece örnek verdim
tubitak ı komple eleştirmedim pardus sistemini eleştirdim ve kimseyi kırıcı konuştuğumu zannetmiyorum
sadece fikrimi belirttim bilinsin bunlar diye beni çok şaşırttı çünki yoksa stabil olduğunu biliyorum ve söylüyorum

bilginize

tartışmaya gerek yok sadece fikirlerimi yazdım
www.tckemal.ist

krwlng

Eğrisini doğrusunu konuşacak değilim, bu durumla karşılaşan biri kendini kandırılmış hisseder, illa ki açıklaması vardır, fakat devlet tarafından destek gören bir yazılımın daha 2011.1(2) gibi basit bir durumda bile hata yapması garip geliyor bana.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

KemalALKIN

decent

arkadaş adamlar eleştirimi kabullenemediler bende burada böyle bir üslup takındım
sanırım burada yöneticisiniz beğenmediyseniz editleyin

Alıntı yapılan: krwlng - 22 Eylül 2011 - 12:17:47
Eğrisini doğrusunu konuşacak değilim, bu durumla karşılaşan biri kendini kandırılmış hisseder, illa ki açıklaması vardır, fakat devlet tarafından destek gören bir yazılımın daha 2011.1(2) gibi basit bir durumda bile hata yapması garip geliyor bana.

işte bende orasındayım sürekli ULUSAL İŞLETİM SİSTEMİ diye geçiniyorlar isterse ekip bin kere değişsin hedefleri ve çalışmaları zayıf
siyasi veya vb etken yok her zaman kurumlara ve kuruluşlara (devletin) para daha çok aktarılıyor nüfus artıyor vergide artıyor toplanan

laflarımı cımbızla ayıklıyor ozgurluk için ve bu sitedeki bu iletimde hayret ediyorum...

bu arada Dilimi de istersem rahatça yansıtabilirim şükür TÜRK doğdum TÜRK ölürüm ;)
not: bu arada orada bana bir tane adam bu gezegenden değilsin gibisinden bir şeyler yazdı anlam veremiyorum kimi neden savunuyorlar
www.tckemal.ist

heartsmagic

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 22 Eylül 2011 - 10:51:07
...anlatabildim umarım Tübitak ne hale gelmiş arkadaşlar

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 22 Eylül 2011 - 12:04:37
..tubitak ı komple eleştirmedim pardus sistemini eleştirdim ve kimseyi kırıcı konuştuğumu zannetmiyorum

1. Öncelikle söylediklerin birbirini tutsun.
2. Dilini madem kullanmayı biliyorsun, şükür TÜRK'sün, bu yanını göster. Türk olmak harfleri büyük yazmayla doğru orantılı değildir. Sanalda kala kala, sanala dönmek gerekmez. Dil her yerde dildir, her yerde düzgün kullanılmalıdır. Çıkıp biri "günlük hayttda dili dğru kllnmıyoruumi ne var" derse ne cevap vereceksin?
3. Konu Pardus konusudur, başka yerlere kaymasın.
4. Kayması durumunda, Konu Dışı/Forum Dışı kapalı olduğu için doğrudan üyeler üzerinden yaptırım yapmak zorunda kalacağız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

Konu ile ilgili yoruma döneyim. Kullanmadığım için bilmiyorum, fakat bir dağıtımı kurulum bölümündeki "slayt" üzerinden eleştirmek bana komik geliyor. Biz bile, çıkarttığımız dergi olan SUDO'da böyle hatalar yapabiliyoruz. Mayıs ayında çıkarttığımız derginin kapağında kocaman Nisan yazıyor örneğin. Sonradan düzeltiliyor, o başka. Topu topu kurulum yazıları içinden dağıtım eleştirilmez. Çıkın, kararlılığında sorun varsa, çalışmasında bir şeyler varsa onu eleştirin, bu eleştiri de yapıcı olsun.

Boş boş eleştirmek, boş boş okunmayı beraberinde getirir.

KemalALKIN

Resime bakarak yorumlamadım tabikide. Değiştirilenlere baktım ve yeni sürüm çıkarılacak bir durum yoktur. Ben bu durumu belirttim. Yazım klavuzu olmanıza gerek yok her iletimizde. Son olarak söylüyorum; güncelleştirmelik bir olay ile yeni sürüm çıkartmışlar. İnsanlara boş yere yeni zannettirip dvd harcatıyorlar ve tabiki de kota.

Hadi bakalım artık burada istediğiniz gibi yazalım, göze batmayalım.

Saygılar.

Düzenleme: Yazımı düzeltemiyorum kaydetmiyor.
www.tckemal.ist

heartsmagic

Öncelikle, bu bir ara sürüm. İsteyen günceller, kurulu olmayanlar ise ISO indiri tutar yükler. Kimsenin DVD/CD harcamasına gerek yok kısacası.

İkinci olarak, bu kadar değişklikle bir ara sürüm çıkartılabilir, bu geliştiricilerin tasarrufundadır. İsteyen bir Linux dağıtımı yapsın, "rolling release" olarak işaretlesin ve yoluna devam etsin. Kimse kimseye zorla bir şey yaptırmıyor veya yapmasını engellemiyor.

Üçüncü olarak, yazım klavuzluğu yapmıyoruz. Kaç kişi seni uyarmış, demek ki sıkıntı sende. Bu kadar mı zor bunu anlamak? Eğri olan hep karşı taraf değildir, bazen şapkamızı çıkartıp önümüze koymamız gerekir.

Pardus'u sahiplenenler de şapkalarını önüne koymalılar, bizler de. Mesela onlar neden topluluğu daha iyi yönetemedik diye koymalılar. Neden paketçi sayımız bu kadar az diye koymalılar. Koyuyorlar da sanırım yavaş yavaş, Öİ topluluğa devredildi. PLO ile dergi birleşimi yapılmış. Kısacası ufak ufak gelişmeler var.

BayboraKaan

Forumun bir kuralli var. Kural der ki Türkce'yi düzgün kullaniniz. Eger kural böyle iken siz inat ile benim yazima karismayin derseniz, o zaman bende inat ile sizin foruma girip düzen bozmaniza izin vermem. ;)

KemalALKIN

Yahu inat eden yok ara sıra konu açıyorum. Açtığımda da hemen o yanlışlarımı yazıyorsunuz. Tamam kural, kuraldır. Anladım ancak ben ilk başka sitelerde açıyordum ve o şekilde aktarıyordum maksat herkes yararlansın diye. Kötü bir niyetim veya kibir gibi bir özelliğim olsaydı zaten şimdiye engellenmiştim.

Bu arada bari bir yönetici uyarınca diğerleri uyarmasa çünkü zaten ilk uyarıdan sonra düzenliyorum.

Örnek: Konumun iki veya üç kere kilitlenme olayı gibi. Sanırım bu olay forumdaki eklenti eksikliği. (Zamanında SMF ile ilgilenmiştim amatör olarak.)

Lütfen daha fazla beni yerin dibine gömmeyin. Benimde bir canım var :) / :(.

Sürekli işletim sistemi değiştiriyorum diye linux düşmanı olarak tanınmak istemem (Pardus eleştirisi). Ben bütün işlerim sistemlerine ilgisi olan hevesli bir gencim diyelim. 2009 yılından itibaren Linux ile ilgilenmeye başladım (9.04 sanal bilgisayardan). Ben gerçekten çabuk kırılırım / etkilenirim.

Benim pardus veya yöneticileri ile alıp veremediğim yok 2008 sürümünden beri kullanırım arada.

Lütfen artık şu mevzuyu uzatmayalım (ben uzattıysam bile).

Lütfen kaldıramıyorum bu kadar nasihati.
www.tckemal.ist

heartsmagic

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 22 Eylül 2011 - 15:24:34
Ben gerçekten çabuk kırılırım / etkilenirim.

Pardus geliştiricileri ve TÜBİTAK çalışanları da çabuk kırılıp etkilenebilirler :)

Bak, burada bir miktar nasihat yüzünden kendini üzüyorsun. Orada insanlar belki uğraşıp didinip (maaşla bile olsa) bir dağıtım çıkartıyorlar ortaya. İncir çekirdeğini bile doldurmayacak boş eleştirileri sen görsen ne hale gelirdin? İnsan bir miktar sahiplenmeli yapılan şeyi, sevmiyorsak bile eleştirinin bir usulü vardır, denge gözetilmelidir. Haliyle sana nasıl davranılmasını istiyorsan, başkalarına da öyle davranmalısın.

Forumda konularının birden fazla kilitlenme meselesini anlamadım.

krwlng

Ben de bir topluluk dergisi ile Tübitak gibi bir kurumun yapabileceği hataların aynı kefeye konmasını komik buluyorum, bugün slaytta yapılan yanlış eleştirilemezse, yarın yapılacak daha büyük hataları da eleştiremeyiz sonuçta hepsini bizim gibi insanlar yapıyor. Söylediklerim çok açık ve net, 170mb güncelleme için dvd sürüm çıkarırlar çıkarmazlar o kendi bilecekleri iş, ama oraya 2011.1 yazdıkları an, yaptıkları iş torpil patlatıp bina yıkmaya çalışmaya benzer.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

heartsmagic

İkisini de yapan insanlar olduğu sürece, insana ait hatalar devam edecektir. Bu ister bir topluluk dergisi için olsun, ister TÜBİTAK, ister Pardus geliştiricileri, isterseniz Ubuntu veya bir başka X dağıtımının geliştiricileri. Eleştirmemeniz değil benim derdim, ortada yapılan bu küçük hata için "TÜBİTAK ne haldedir bakın görün", "Bakın Pardus sürüm çıkartmış ama ne durumda" tarzındaki söylemlerin ne kadar komik durduğudur.

Ben de çok açık ve net söylüyorum, çok komik o hatadan yola çıkarak bu yorumları yapmak, yapabilmek.

KemalALKIN

Yöneticisiniz ve siz bile uzatıyorsunuz bu konuyu. Sadece eleştirdik, eğer gerekçeleri varsa açıklasınlar onlarda. Olay budur. Onlarda alışılmadık bir (ilk) olay olunca haliyle eleştiri alacak. Bazı arkadaşlarda siyasi falan dedi. Ben siyasi kısımdan bakmamaktayım.
Şarkıda denildiği gibi. " Nokta koyduk bitti. "
www.tckemal.ist

BayboraKaan

Elestiriden elestiriye fark vardir. Eger elestiri yapici degilde kirici oluyorsa o zaman bu konu uzar gider ve kirici olan kisiler halen kendilerini yaptigi elestiride dogru buluyorsa, dogru olani ögretene kadar yazilir cizilir.

@KemalALKIN elestirin yapici olmaktan ziyade kirci bir tavirda oldugu icin ilk elestiri yaptigin forumda iletin silinmis. Biz ise silmiyor sana dogru yolu göstermeye calisiyoruz. Ama sen halen ben hakliyim dersen bu konu uzar gider ;)

decent

Resmin bulunduğu adreste bir yabancının nasıl eleştirdiğine bakarsak, bizim eleştirel bakış konusunda ne kadar kötü durumda olduğumuz ortada...

Alıntı YapBut somebody forgot to edit the text in one slide claiming "Pardus 2011.1 is shipped with Firefox 5..." Actually, this is Pardus 2011.2, and sadly, it comes with the same Firefox 5, when the latest version of the popular Web browser is Firefox 6.0.2.

Kısaca "unutulmuş" diyor. Sözü fazla uzatmadan kaynağa bakmanızı öneriyorum.
http://www.linuxbsdos.com/2011/09/20/pardus-2011-2-screenshot-preview/