.Private Dizinine erişim yardım

Başlatan Bahharçi, 17 Eylül 2011 - 20:37:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bahharçi

Hayırlı akşamlar 2 ay kadar bi süre PC başında değildim root şifremi biliyorum ev dizinine de erişebiliyorum ama dosyalarım .private içerisinde şifreli görünüyor yardımlarınızı bekliyorum şimddiden teşekkürler.

heartsmagic

Demek ki şifreleme yapmışsın, girmeye çalışınca ne oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Bahharçi

şifreli datalar görünüyor şifreli oldukları için açılmıyor

heartsmagic

.Private değil de normal Private dizini yok mu sende?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Bahharçi

bytan

Şifrelemeyi nasıl yaptın ve şifreleme yaptıktan sonra passphrase key denen anahtarı oluşturdun mu?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Bahharçi

Normal ev dizinini şifrelemiştim passphrase key de oluşturmadım

bytan

Normal şartlarda; kullanıcı dizini şifrelenir, kullanıcı oturumu açılırken tüm kullanıcı dizininin şifresi çözülür ve kullanıcı, oturumuna giriş yapar. Bundan sonra başkaca bir şey yapmasına gerek kalmaksızın tüm belgelerine erişebilir haldedir. Bu durumdayken bile private dizininin içeriği resimde gösterdiğin gibidir.

Resimde gördüğüm kadarıyla, bahharci kullanıcı dizinini şifrelediysen şifren çözülerek kullanıcı oturumun açılmış. Kayıp belgen var mı?

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

Bahharçi

resimdeki gibi belgelere ulaşamıyorum bütün dosyalarım .private içerisinde masaüstünde diğer klasörlerde hiç bir şey yok

bytan

Private içerisinde bu tür dizinleri görmen normal. Tespit etmemiz gereken şey herhangi bir belgen kayıp mı? Örneğin resimlerim klasöründeki resimlerin duruyordur ama belgelerim içerisindeki bir dosyan yoktur gibi. Ayrıca yine öğrenmek istediğim, kullanıcı oturumunda daha öncesinde yapmış olduğun değişiklikler, özelleştirmeler halen aynı şekilde mi? Yani iki ay kadar önce bıraktığın şekilde mi?

Eğer gerçekten kayıp dosyaların varsa, gerek kendi oturumunla gerekse canlı cd ile ulaşmaya çalışabilirsin:

https://help.ubuntu.com/community/EncryptedPrivateDirectory

Not: Özellikle bakmak isteyebileceğin daha sade anlatım:

http://blog.dustinkirkland.com/2011/04/introducing-ecryptfs-recover-private.html

PF @ ST

Bahharçi

Bütün datalarım kayıp ve kullanıcı oturumunda daha önce yapmış olduğum değişiklikler, özelleştirmeler aynı şekilde durmuyor sanki ubuntu yeni kurulmuş gibi duruyor.İki ay önce bıraktığım gibi durmuyor.

bytan

Ortalık biraz karışmış. Son verdiğim bağlantıyı takip ederek verilerine ulaşmaya çalışabilirsin.

PF @ ST