[Çözüldü] Broadcom 4313 Ağ Kartı Wireless ile bağlanamama sorunu

Başlatan Boodah, 16 Eylül 2011 - 23:57:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Boodah

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma wubi ile ubuntu kurulumu gerçekleştirdim ancak kablo ile internete bağlanabilmeme rağmen kablosuz olarak bağlanamıyorum. Forumda araştırma yaparak bir çok konuyu inceledim ancak yine de başaramadım. Üstelik ubuntu kurulumunu tamamladıktan sonra ek sürücüler kısmından broadcom STA kablosuz ağ sürücüsünü de kurdum. ancak kablosuz olarak bi türlü bağlanmayı beceremedim. Sağ üst köşede bağlantı kısmına tıkladığımda kablosuz ağlar, kablosuz ağları etkinleştir gibi seçenekler var ama bunlar pasif durumda. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

zeitgeist

Kablolu bağlantı yaptıktan sonra tüm güncelleştirmeleri yapıp tekrar denemende fayda var.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Boodah

ona da defalarca baktım ama kurulacak güncelleştirme yok diye gözüküyor. Teşekkürler.

gufabe

@Boodah, nasıl bir hata alıyorsun? Mesela şöyle bir şey mi?

"wireles ise disabled by hardware swtich"

Boodah

herhangi bir hata alamıyorum çünkü wireless a hiç bağlanamıyorum kablosuz ağ falan gözükmüyor ya da ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. dediğim gibi bağlantıların olduğu sağ üst köşede kablosuz ağları etkinleştir falan gibi seçenek var ama pasif durumda.f2 tuşum wireless ı açıp kapamaya yarıyor ama basmama rağmen hiç bir hareketlenme yok.

gufabe

eribol

Bir de şu adrese bir göz atılması işe yarayabilir. İngilizce ama pek karışık değil.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1748245

Boodah

Buyrun istediğiniz kodlar.

0: brcmwl-0: Wireless LAN
Soft blocked: no
Hard blocked: yes
1: dell-wifi: Wireless LAN
Soft blocked: yes
2: dell-bluetooth: Bluetooth

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 18)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port (rev 18)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 06)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 06)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 6 (rev 06)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a6)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 06)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 6 port SATA AHCI Controller (rev 06)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 06)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset Thermal Subsystem (rev 06)
02:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Manhattan [Mobility Radeon HD 5000 Series]
02:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc Manhattan HDMI Audio [Mobility Radeon HD 5000 Series]
04:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)
05:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications AR8152 v1.1 Fast Ethernet (rev c1)
ff:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 05)
ff:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 05)
ff:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 05)
ff:02.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 (rev 05)
ff:02.2 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 05)
ff:02.3 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 05)

Bus 002 Device 003: ID 09da:000a A4 Tech Co., Ltd Port Mouse
Bus 002 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 004: ID 0bda:0138 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 001 Device 003: ID 0c45:641d Microdia
Bus 001 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

speakerXXL

gufabe

Önce ubuntu yazılım merkezinden; eğer kuruluysa, "bcm-kernel-source" paketini kaldırıp, "firmware-b43-installer" paketi kurulu mu diye kontrol ederek; kurulu değilse kurmalısın. Ardından;

sudo rmmod -f dell-wmi

sudo su
echo "blacklist dell-wmi" >> /etc/modprobe.d/blacklist.conf

Tekrar Fn+f2 tuşuyla açılıp açılmadığını kontrol edebilirsin.

Boodah

bcm-kernel-source paketini kaldırıp "firmware-b43-installer" paketini kurdum.ancak vermiş olduğun şu koddan sonra

sudo rmmod -f dell-wmi

parola istiyor ve parola yazamıyorum hiç bi şekilde o yüzden de devam edemiyorum.

Bu arada diğer arkadaşlara da teşekkür ederim verdikleri linkleri biraz inceledim. Faydalanmaya calısıcam onlardan da.

gufabe

Parola yazarken görünmez ama işler. Girdikten sonra enter tuşlaman yeterli.

Boodah

parolamı girdikten sonra yazan şu

ERROR: Removing 'dell_wmi': No such file or directory

daha sonra devam ettim ikinci kodu girdim ve şöyle yazdı ve böyle kaldı

sudo su
root@ubuntu:/home/boodah# echo "blacklist dell-wmi" >> /etc/modprobe.d/blacklist.conf
root@ubuntu:/home/boodah#

gufabe

Boodah

tabii ki buyurun.

Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 0, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 0.

gufabe

Yeniden başlatarak Fn+F2 ile kablosuz ağı tekrar kontrol edelim.

'dell_wmi' hatası için ek: Bu kısım için üstatları beklemek daha doğru olacak. Ayrıca şu da var:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/815914

if

0: brcmwl-0: Wireless LAN
Soft blocked: no
1: dell-wifi: Wireless LAN
2: dell-bluetooth: Bluetooth

Önce kablosuz aygıtının bilgisyarın sağında-solunda bulunan bir tuş ile kapatılıp kapatılmadığını teyit edelim.

Boodah

arkadaşlar tekrar windows üzerinden merhaba.gufabe arkadaşımızın dediği gibi pc yi yeniden başlattım ve fn f2 kombinasyonu yine işe yaramadı ben de tek f2 ye bastım (f2 aynı zamanda bluetooth açma kapama düğmesi) fn siz basınca hem bluetooth hem de kablosuz ağlar geldi.

daha sonra kendi modemimi seçip şifre yazdım ama uzun süre beklemeden sonra tekrar şifre istedi tekrar ve tekrar.şifrenin doğru olduğuna eminim.ayrıca artık kablo ile de bağlanamıyorum.

kablosuz şifrelemem wpa/wpa2

neyse arkadaşlar şu anda çıkmam gerek. Umarım bu sorunu halledebiliriz. Tekrar kaldırıp kurmam gerekmez umarım. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Yarın görüşmek üzere iyi geceler.

nikbinliknet

Günaydın. Bir ara işletim sistemi olarak LMDE (Linux Mint Debian Edition) kullanırkan ben de aynı sorunla karşılaşmıştım. Broadcom 4313 Ağ Kartı ile kablosuz internete bağlanamıyordum ve ne yaptıysam olmamıştı. Sonrasında düşündüğümde bu sorunun Debian kaynaklı bir durum olabileceğine kanaat getirdim çünkü Mint'ın kullandığım sürümü Debian kökenliydi. Sonuç olarak Ubuntu da Debian kökenli.

Sorunu şöyle çözdüm: (http://nikbinlikblog.wordpress.com/2011/05/15/lmde-linux-mint-debian-edition-wireless-sorunu/)
Alıntı Yap
Şimdi bu LMDE işletim sistemi Debian tabanlı olduğu için, çözümün kaynağına inmemiz gerekiyor. Ama öncelikle bilgisayarınızın Uçbirim'ine (Terminal, Konsol herneyse ya da) şunu yazıyoruz:

lspci

Bunu yazdığımızda bir sürü yazı dökülecek Uçbirim'e. Eğer Uçbirimde "Network controller: Broadcom Corporation ..." varsa, bu sorunlu bir art ve biraz uğraşmamız gerekiyor.

Benim Wireless kartım Broadcom 4313 serisinden.
LMDE, Debian'nın Squeeze tabanlı bir işletim sistemi.

Bu yüzden Wireless kartının modüllerini elle yüklüyorum. Aşağıda verdiğim linkteki yönergeleri takip ettiğinizde sorun çözülüyor:

http://wiki.debian.org/wl#Squeeze

Lenny satırına kadar Uçbirim'de bu işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarı baştan başlatıyorum ve sorun çözülüyor.

Yukarıdaki adımları uyguladığında sorun çözülecektir umarım.
İşletim Sistemi:  Ubuntu 17.10
İşlemci: Intel® Core™ i3 CPU M 330 @ 2.13GHz × 4
Ekran: NVIDIA GeForce 310M/PCIe/SSE2

Boodah

Arkadaşlar dün akşam hiç bir şekilde ne kabloyla ne kablosuz internete bağlanamama rağmen şimdi bilgisayarı açtığımda hiç bir işlem yapmadan iki şekilde de bağlanabildim. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Şimdi bu dell wmi hatası nedir sistemimde herhangi bir sıkıntı yaratacak bir şey mi?

Bir de gufabe arkadaşımız broadcom sta sürücüsünü kaldırmamı onun yerine firmware b43 installer ı kurmamı şöylemişti. Ek sürücülerde broadcom STA sürücüsü hala gözüküyor bunu kurmalı mıyım tekrar yoksa herhangi bir sorun yok mu artık?

gufabe

Sorun çözüldüğüne göre bir değişiklik yapmana gerek yok. Geçmiş olsun. :)

Not: sanırım farkına varmadan; sorunu, @speakerXXL'in geçtiği bağlantıdaki yöntemle çözmüş bulundun.

Boodah