Elementary OS 'Luna' Ubuntu 12.04 Temelli Olacak

Başlatan özgürubuntu, 15 Eylül 2011 - 10:27:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

eOS ekibi, Oneiric sürümünü pas geçip, yeni elementary sürümü Luna'yı Ubuntu'nun 12.04 tabanında hazırlayacaklarını duyurdular. 12.04 sürümünün LTS sürüm olması sebebiyle, Pantheon için sınanmış ve kararlı bir sürümü tercih ettiklerini belirtiyorlar. Yani elementary OS Luna'nın kararlı sürümü için Kasım 2011 değil Nisan 2012'yi beklememiz gerekiyor.

Kaynak : OMG! Ubuntu

decent

LTS sürümü seçerek doğru bir karar vermişler.

dimetokavi

Katılıyorum decent. Ama bekleyecek olmak hoş değil.. :)

Nano68

neden onu taban almışlar analayamadım yani 11.10nun 12.04den ne eksiği olacak

alquirel

Alıntı yapılan: Nano68 - 10 Ekim 2011 - 17:55:47
neden onu taban almışlar analayamadım yani 11.10nun 12.04den ne eksiği olacak
Ubuntu iki yılda bir "uzun süreli desteklenen" LTS sürüm çıkarır.
Yani bu sürümler 3 yıl boyunca güncelleme alır.

Yapmışken bi 6 ay daha bekleyip desteklisini yapalım demişler demek ki.

Ayrıca 6 ay içinde mevcut paketlerde ciddi ilerlemeler kaydediliyor. (Gnome 3 gibi)

Nano68

gnome 3 geçecekler ise ben bu sürümden yapayım :)
Gnome 2 li olsun sonra o nu taban alırız diğer sistemde bi gnome 2 li çıkarayım Plus Linuxa

BayboraKaan

mahira

Alıntı yapılan: Nano68 - 10 Ekim 2011 - 18:33:47
gnome 3 geçecekler ise ben bu sürümden yapayım :)
Gnome 2 li olsun sonra o nu taban alırız diğer sistemde bi gnome 2 li çıkarayım Plus Linuxa

Hocam siz Plus Linux'u XFCE'li yapın derim. Bir de Mate var(mış). Gnome 2'den türetilmiş...

Ubuntgy

Konuyu hortlatmak istemem ama bu dağıtım çok güzel bir dağıtımmış.

yakusha

konu hortlamaz can... konuyu dört gözle bekleyenler bile var burada...
Artık bu forumu kullanmıyor.

lnx

Bu dağıtımı dört gözle beklettiren nedir. Merak ettim doğrusu. Yani dağıtımın adını yeni duydum. Gerçek anlamda merak ettim :) Yanlış anlaşılmasın  :D

alquirel

Alıntı yapılan: lnx - 19 Ocak 2012 - 20:24:03
Bu dağıtımı dört gözle beklettiren nedir. Merak ettim doğrusu. Yani dağıtımın adını yeni duydum. Gerçek anlamda merak ettim :) Yanlış anlaşılmasın  :D

Elementary ekibi özellikle tasarımlarıyla birçok hayran kazanmış bir ekiptir.

NightBlue

http://www.youtube.com/watch?v=8o96Swc0PeA bu videoda uygulamalar menüsü açıldığında acayip bir efekt oluyor.
Elementary OS da  böylemi oluyor.Sanki gnome shell ve compiz birarada gibi olmuş.
Elementary OS Luna çıktımı bilmiyorum.Deneyen varsa bir bilgilendirme yapabilirmi.
Şimdiden Teşekkür ederim.

Not:Dakika 6.30 dan itibaren izleyin.

alquirel

@NightBlue,

Alakasından ötürü iletini eOS Luna ile ilgili açılmış olan başlığa taşıdım.
İlk iletiden ve konu başlığından da anlaşılacağı üzere Luna henüz (kararlı olarak) çıkmadı.

Ayrıca Mutter pencere yöneticisi Clutter temelli olduğu için bu tür efektler aslında çok olağan şeyler.
Sadece birilerinin çıkıp bunları Shell'de yapması gerekiyordu :)

Her zaman dediğim gibi, Gnome Shell çok yakında süper efsane bir masaüstüne dönüşecek ;)

NightBlue

Nerden indirebilirim bu sürümü bir bilginiz varmı ?

lnx

Sitesindeki 10.10 http://elementaryos.org/
11.04 e yükseltiyorum şu an VirtualBox'ta :)
İndirme adresi varsa bende denemek isterim VirtualBox ile.
Belki Ubuntu Unity :) nin yanına kurar kullanırım :)

alquirel

Henüz indirilebilir bir bağlantısı yok.
12.04'ün Feature Freeze denilen dönemini bekliyorlar.
Bu da Şubat'ın ortalarına denk geliyormuş.
https://answers.launchpad.net/elementaryos/+question/177289

NightBlue

Peki bu video nasıl olmuş.
Geliştiricilerden biri tanıtma amaçlımı koymuş yoksa jupiter üzerine yüklenebiliyormu.

alquirel

Video yükleyenin geliştirici olup olmadığını bilmiyorum, ancak videonun açıklamasında "This video is NOT official" yazmış. Yani ekip tarafından duyurulmuş resmi bir indirme bağlantısı yok henüz.

Ayrıca aynı kişinin eklediği yorumlardan biri:
Alıntı Yap
"Reassessing Luna: elementary OS Luna's development will be based on Ubuntu 12.04 LTS. This is due to the vast amount of experimental changes that were made in 11.10, will help give developers the time needed to polish and test their apps, and will give Luna a more solid (and longer-supported) base."
So roughly Spring next year.

NightBlue

Bilgilendirme için teşekkürler @alquirel.Elementary OS çığır açıcak gibi görünüyor.
@lnx yükseltme sonrası yorumlarınızı bekliyorum :)

alquirel

Alıntı yapılan: NightBlue - 20 Ocak 2012 - 00:26:21
Bilgilendirme için teşekkürler @alquirel.

Rica ederim.
Bu arada, tekrar edesim geldi :)

Alıntı yapılan: alquirel - 19 Ocak 2012 - 23:19:08
Her zaman dediğim gibi, Gnome Shell çok yakında süper efsane bir masaüstüne dönüşecek ;)

lnx

4-5 saat sürdü. Bende uykum geldi ve zorla kapadım VirtualBox'ı. Bozdum, açılmıyor şimdi :) Tekrar denersem yazarım  :D
Alıntı yapılan: NightBlue - 20 Ocak 2012 - 00:26:21
Bilgilendirme için teşekkürler @alquirel.Elementary OS çığır açıcak gibi görünüyor.
@lnx yükseltme sonrası yorumlarınızı bekliyorum :)

özgürubuntu

NightBlue

Alpha sürümü indirilebiliyormu @özgürubuntu
Birde Menu şeklini değiştirip tam ekran menü yapabiliyormuyuz.

özgürubuntu

https://launchpad.net/eosbuilds
http://sourceforge.net/projects/eosbuilds/files/
Buradan günlük derlemeyi indirebilirsiniz. En son 27 Eylül 2011'de günlük derleme yapılmış, bu proje devam etmiyor olabilir. Yalnız ALFA SÜRÜM olduğundan doğrudan bilgisayarınıza kurmak yerine VirtualBox kullanmanızı KESİNLİKLE tavsiye ederim.