Sanırım bilgisayar çöktü?

Başlatan burakgk, 13 Eylül 2011 - 22:06:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakgk

arkadaşlar linux mint 9 yükelemye başladım.Herşeyi yaptım vve kurulum başladı fakat bir yerde monitör kapandı ve açılmadı.Belli bir süre bekledikten sonra bilgisayarı yeniden başlattım.Kuruluma geçtim fakat klavye düzeninden sonra gelen disk bölümünde hiç birşey yok  diskin tümünü temizle kullan filan hiç birşey yok ne yapmalıyım.

serkanburda

Çalışan cd yardımıyla sistemi açın ve gparted uygulamasıyla diski görüp görmediğine bakın. Diski görebiliyorsanız yeniden biçimlendirin ve tekrar kurulum yapın.

Şu konuya bir göz gezdirin isterseniz: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=25338.0

burakgk

Bir şey deneyim dedim kasayaı açtım tüm donanımı söktüm anakart haricinde ve tozunu alıp yeniden çalıştırdım.Baştan kuruluma başladım ve kurulum bitti sonunda.Ancak kurulum sırasında slayt gösterisi filan yoktu :( şidmi yeniden başlattım bilgisayarı fakat masaüstünde hiç * bir şey yok sadece menü çubuğu var ookadar!Birşeyleri yanlışmı yaptım acaba? birde her başlangıçta kullanıcı ismini yazmamı istiyor kulannıcı yokmuş gibi görüyor

serkanburda

Kurulum düzgün olduysa şöyle bir ekranın sizi karşılaması gerekiyor:
Bundan farklı mı masaüstünüz? Menülerde programlar vs. var mı?

burakgk

alt menü çubuğu var fakat computer ve mints'home simgeleri yok.menü yazan yerin yanında iki küçük simgge var

if

@burakgk, Linux Mint Helena Fluxbox mı yüklediğiniz dağıtım?

serkanburda

alt+f2 ile gelen pencereye users-admin yazarak gelen menüden yeni bir kullanıcı oluşturmayı ve sisteme yeni kullanıcı ile girmeyi deneyin.

speakerXXL

Sanırım siz Lxde versiyonu yüklediniz. Lubuntu 10.04 ve Mint 9 Lxde versiyonda Ev ve Bilgisayarım masaüstü simgeleri bulunmuyor.

Bununla birlikte eklemek mümkün, burada anlatılmış.