iso dosyasını winrar ile açmak

Başlatan burakgk, 13 Eylül 2011 - 10:44:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakgk

Arkadaşlar linux mint iso dosyasını indirccektim.Kotalı olduğum için arkadaşıma söyledim.Oda indirmiş fakat flasha atarken yanlışlıkla winrar ile açmış.Yani sadece açmış bi aktarma söz konusu değil.İçinddekileri görüntülemiş.Sizce iso dosyası bozulmuşmudur.Eğer bozulduysa söylicem bugün bir daha indircek boşu boşuna bir gün daha beklemeyelim.

decent

ISO dosyasını Winrar ile açtığımızda bozulma olmaz.
Çünkü Winrar yazılımı ISO dosyalarını da arşiv dosyası kabul ederek açar.

ISO dosyasını silmediyseniz MD5 kontrolü yapabilirsiniz.

Not : ISO kalıbını USB belleğe sistem olarak yazdırmaktan bahsediyorsanız Winrar ile hiç işimiz olmaz.

Unetbootin veya www.pendrivelinux.com bağlantısındaki yazılımlara bakabilirsiniz.

burakgk

yok arkaşadım iso dosyasını flasha atçak ben burda cdye yazcam.İşte flasha atarken yanlışlıkla çift tıklamış açılmış sorun olmaz diyosunuz yani.İçim rahatladı valla.

decent

Evet sorun olmaz.
Dosyayı indirdiğiniz adreste yeralan MD5 değerlerini elinizdeki dosyanın değerleri ile karşılaştırmak zaman kaybını önler.

krwlng

md5 kontrolü yapın mutlaka, win ortamında winrar ile açılan iso dosyalarının bazılarında dosya konumları değişkenlerle belirtiliyor, değişkenlerin atama dizinlerini belirtmek için genellikle dosya iso içerisine winrar tarafından açıklama tarzı bir şey ekleniyor, bazı durumlarda bu açıklama iso dosyasının bütünlüğünü bozuyor, düşük bir ihtimal fakat kesinlikle md5 kontrolü yapın.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!