Java uygulamasında karakter problemi

Başlatan nasilolcekbuisler, 12 Eylül 2011 - 00:07:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nasilolcekbuisler

merhaba

pencerede bir uygulama  açılması için java yükledim.tamam açıldı ama türkçe karakterler düzgün çıkmıyor ve sanırım çalışması da stabil değil.banka sitesi olduğu için windowsda hiç denemedim.site akbank'ın imkb ekranı.bunu kullanıpda sorun yaşamayan varmı acaba?ayrıca türkçe karakterlerdeki sorun nasıl çözülebilir?tarayıcı firefox

if

Alıntı yapılan: nasilolcekbuisler - 12 Eylül 2011 - 00:07:52
pencerede bir uygulama  açılması için java yükledim.

Burayı açar mısınız? Web tarayıcısı üzerinden açıyorsunuz galiba. Hangi tarayıcı bu ve sürüm numarası ka? Açmaya çalıştığınız adresi geçer misiniz?

nasilolcekbuisler

fire fox 3.6.22 evet web tarayıcıdan  görmem için java yüklemem gerekiyormuş onu yükledim.sayfa şifre girilmeden görünmüyor.anlık hisse senedi takibi sayfası

if

Niye 3.6.22 sürümünü kullanıyorsunuz? Peki karakter kodlamasını değiştirince düzgün görünüyor mu?

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: if - 12 Eylül 2011 - 00:27:53
Niye 3.6.22 sürümünü kullanıyorsunuz? Peki karakter kodlamasını değiştirince düzgün görünüyor mu?

bilmem ki bende şimdi bakınca gördüm 3.2 olduğunu :) synapticde dah yukarısını da göremedim açıkcası.yukarı modellere nasıl atlayabilirim?chromiumda kullandım oda aynı zımbırtı

if

Peki karakter kodlamasını değiştirince düzgün görünüyor mu?

Hangi dağıtım ve sürümü kullanıyorsunuz?

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: if - 12 Eylül 2011 - 01:52:04
Peki karakter kodlamasını değiştirince düzgün görünüyor mu?

Hangi dağıtım ve sürümü kullanıyorsunuz?

linux 10.10 maverick merkaat.son güncellemelere sahip
chromium 12.0.742.112 (90304)
karakter kodlaması:unicode utf 8 ne yapmamı önerirsin?rastgele mi seçeyim?

if

Rastgele değil tabiki:) 'Turkish' ve 'Western' olanları seçebilirsin.

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: if - 12 Eylül 2011 - 09:38:18
Rastgele değil * tabi ki:) 'Turkish' ve 'Western' olanları seçebilirsin.

:) valla onlarıda seçtim ama değişen birşey olmadı.sorun ne olabilir acaba?bu web bağlantısının kaynağından gelen bir sıkıntımı diye düşünüyorum ama öyle olsa windowsçular basar yaygarayı kesin.demek ki onlard aherşey düzgün.çünkü forumda bir kaç kere ubuntu-firefox kombinasyonunda akbank web de sorun yaşandığını yazmışlardı.internet hızı ile alakası olabilirmi:D benim ki bayağı bir mıy mıy 3-10 kbps arasında gidip geliyor :D

if

Alıntı yapılan: nasilolcekbuisler - 12 Eylül 2011 - 10:52:34
Alıntı yapılan: if - 12 Eylül 2011 - 09:38:18
Rastgele değil * tabi ki:) 'Turkish' ve 'Western' olanları seçebilirsin.

:) valla onlarıda seçtim ama değişen * bir şey olmadı.sorun ne olabilir acaba?bu web bağlantısının kaynağından gelen bir sıkıntımı diye düşünüyorum ama öyle olsa windowsçular basar yaygarayı kesin.demek ki onlard aherşey düzgün.çünkü forumda bir kaç kere ubuntu-firefox kombinasyonunda akbank web de sorun yaşandığını yazmışlardı.internet hızı ile alakası olabilirmi:D benim ki bayağı bir mıy mıy 3-10 kbps arasında gidip geliyor :D

İnternet hızından olabileceğini sanmıyorum. Şu an aklıma bir şey gelmiyor...

krwlng

Sanırım uygulama java web start uygulaması, varsayılan java runtime ve Java sdk ürünlerini değiştirmeyi deneyin, yani openjdk ise sun java sdk yapın, bunun nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi forumda mevcut java başlıklarına bakabilirsiniz. Bu şekilde düzelmezse, bizim görebileceğimiz bir alan varsa uygulamayı denememiz için adres verebilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: krwlng - 12 Eylül 2011 - 11:42:10
Sanırım uygulama java web start uygulaması, varsayılan java runtime ve Java sdk ürünlerini değiştirmeyi deneyin, yani openjdk ise sun java sdk yapın, bunun nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi forumda mevcut java başlıklarına bakabilirsiniz. Bu şekilde düzelmezse, bizim görebileceğimiz bir alan varsa uygulamayı denememiz için adres verebilirsiniz.

akbank hesabınız varsa görebiliyorsunuz yoksa göremiyorsunuz maalesef.dediğinizi bir deneyeyim.seamonkey bunun için çözüm olarak sunulmuş bazı yerlerde ama onu dadenedim malesef sonuç aynı.

ii  sun-java6-bin                        6.26-1maverick1                                          Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (architecture dependent files)
ii  sun-java6-jre                        6.26-1maverick1                                          Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (architecture independent files)
ii  sun-java6-plugin                     6.26-1maverick1                                          Java(TM) Plug-in, Java SE 6

sun java yüklü.yüklemeler olması gerektiği gibi doğru ve tam mı acaba?sun java yı silip  open mi yükleyeyim.2009 a ait bir makalede nasıl geçiş yapılacağı anlatılmış am ben pek anlamadım.açıkcası. openjdk yı kurmak için synapticden sadece openjdk-6-jdk işaretlesem yetiyormu.orada jre doc lib source  headless ile biten şeyler daha var :)

if

krwlng

Detaylı olarak inceledim aynı sorun bende de var, iş java icetea ile ilgili olduğu için direkt olarak karakterlere müdahele de edilemiyor, greasemonkey bir şey yapabilir mi bilmiyorum tarayıcıdan bağımsız çalışıyor bir yerden sonra çünkü uygulama.

6ng4n

icetea yerine sun java plugin kullandığınızda ne oluyor?

sudo apt-get install sun-java6-plugin
sudo update-java-alternatives java-6-sun

ardınan firefoxta icetea'yı devre dışı bırakın

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: 6ng4n - 12 Eylül 2011 - 23:40:13
icetea yerine sun java plugin kullandığınızda ne oluyor?

sudo apt-get install sun-java6-plugin
sudo update-java-alternatives java-6-sun

ardınan firefoxta icetea'yı devre dışı bırakın

apt-get komutunda ;sıfır dosya yüklendi güncellendi vs

update komutunda

usage: update-java-alternatives [--jre-headless] [--jre] [--plugin] [ -t|--test|-v|--verbose]
           -l|--list [<jname>]
           -s|--set <jname>
           -a|--auto
           -h|-?|--help

if

nasilolcekbuisler

oof of öldürdü bu uyumsuz yazılımlar beni.her sistemde düzgün çalışacak uygulama hazırlamak bu kadar mı zor.bunları yazılımcılar  hazırlıyor birde insan girip bakmaz mı linuxda nasıl çalışıyor diye.asıl onlar bilgili insan olarak buna dikkat etmeliler.

krwlng

icetea devre dışı kalırsa yazılım çalışmaz sanırım, sonuçta java webstart tarzı uygulamarın Fw çatısı oluyor icetea, ayrıca chrome için pasifleştirme seçeneği de yok çünkü tarayıcıdan bağımsız çalışıyor bir süre sonra, bu sorun genel olarak @nasilolcekbuisler'in belirttiği şekilde programcıların dikkatsizliğinden kaynaklanıyor bence.

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: krwlng - 13 Eylül 2011 - 13:22:12
icetea devre dışı kalırsa yazılım çalışmaz sanırım, sonuçta java webstart tarzı uygulamarın Fw çatısı oluyor icetea, ayrıca chrome için pasifleştirme seçeneği de yok çünkü tarayıcıdan bağımsız çalışıyor bir süre sonra, bu sorun genel olarak @nasilolcekbuisler'in belirttiği şekilde programcıların dikkatsizliğinden kaynaklanıyor bence.

Windowsda büyük ihtimalle sorun yoktur.bakmadım bakmayaı da düşünmüyorum.windows a banka şifresi girilmez yaa :D olacak iş değil.adamlar güvensiz olduğunu bile bile ona sürüklüyorlar insanı bakalım.javayı yeniden kuracağım bir ara tamamen sileceğim.sonra birde pardusla deneyeceğim.minikte olsa belllllkii değişir birşeyler.değişmezse de bankayı değiştireceğim valla.

6ng4n

icetea yerine sun'ın pluginini yüklüyoruz apt-get ilk komutla
son komutta hata yapmışım

sudo update-java-alternatives -s java-6-sun

bu komutla da sun'ın javasını aktif kılıyoruz. şu ana kadar sun'ın plugini ile hiç sorun yaşamadım
uyumluluk konsunda java herhalde en uyumlu olanıdır :D tabi yazılımcılar javanın bu özelliğini ihlal etmiyorsa..

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: 6ng4n - 13 Eylül 2011 - 22:31:04
icetea yerine sun'ın pluginini yüklüyoruz apt-get ilk komutla
son komutta hata yapmışım

sudo update-java-alternatives -s java-6-sun

bu komutla da sun'ın javasını aktif kılıyoruz. şu ana kadar sun'ın plugini ile hiç sorun yaşamadım
uyumluluk konsunda java herhalde en uyumlu olanıdır :D tabi yazılımcılar javanın bu özelliğini ihlal etmiyorsa..

son komutta şöyle bişeycikler çıktı
update-alternatives: error: no alternatives for appletviewer.
update-alternatives: error: no alternatives for apt.
update-alternatives: error: no alternatives for extcheck.
update-alternatives: error: no alternatives for HtmlConverter.
update-alternatives: error: no alternatives for idlj.
update-alternatives: error: no alternatives for jar.
update-alternatives: error: no alternatives for jarsigner.
update-alternatives: error: no alternatives for javac.
update-alternatives: error: no alternatives for javadoc.
update-alternatives: error: no alternatives for javah.
update-alternatives: error: no alternatives for javap.
update-alternatives: error: no alternatives for java-rmi.cgi.
update-alternatives: error: no alternatives for jconsole.
update-alternatives: error: no alternatives for jdb.
update-alternatives: error: no alternatives for jhat.
update-alternatives: error: no alternatives for jinfo.
update-alternatives: error: no alternatives for jmap.
update-alternatives: error: no alternatives for jps.
update-alternatives: error: no alternatives for jrunscript.
update-alternatives: error: no alternatives for jsadebugd.
update-alternatives: error: no alternatives for jstack.
update-alternatives: error: no alternatives for jstat.
update-alternatives: error: no alternatives for jstatd.
update-alternatives: error: no alternatives for native2ascii.
update-alternatives: error: no alternatives for rmic.
update-alternatives: error: no alternatives for schemagen.
update-alternatives: error: no alternatives for serialver.
update-alternatives: error: no alternatives for wsgen.
update-alternatives: error: no alternatives for wsimport.
update-alternatives: error: no alternatives for xjc.
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/appletviewer
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/apt
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/extcheck
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/HtmlConverter
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/idlj
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jarsigner
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jar
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/javac
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/javadoc
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/javah
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/javap
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/java-rmi.cgi
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jconsole
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jdb
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jhat
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jinfo
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jmap
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jps
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jrunscript
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jsadebugd
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jstack
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jstatd
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/jstat
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/native2ascii
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/rmic
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/schemagen
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/serialver
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/wsgen
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/wsimport
update-java-alternatives: jdk alternative does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun/bin/xjc

heartsmagic

sudo update-java-alternatives --config java ne diyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Eylül 2011 - 02:48:28
sudo update-java-alternatives --config java ne diyor?

X: --config
usage: update-java-alternatives [--jre-headless] [--jre] [--plugin] [ -t|--test|-v|--verbose]
           -l|--list [<jname>]
           -s|--set <jname>
           -a|--auto
           -h|-?|--help

if

@nasilolicekbuisler, sudo update-alternatives --config java komutunu yürütünüz.