Linux mint katya kurulumu

Başlatan burakgk, 11 Eylül 2011 - 20:47:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakgk

Arkadaşlar bugün sabah windowstan linuxa geçmek için ilk adımı attım.İso dosyasını indirdim.md5 doğrulaması yaptırdım.cd yazdırdım ashampoo ile(8x,verify açık).Sonra kuruluma geçtim cdyi kontrol ettirdim hiç bir  sorun yok.start linux yaptım masaüstü karşıma geldi.Kurulum için install linux mint simgesine çift tıklıyorum,enter a basıyorum fakat hiç bir şey olmuyor.Biraz işlem yapıyor gibi oluyor fakat hiç bir şey açılmıyor.Donma yok fakat hiç bir şeyde açılmıyor.Lütfen yardım edin.Şimdiden teşekkürler

heartsmagic

Kurulum simgesini sağ tıklayıp komut olarak ne atanmış bakabiliyor musun? Kurulum uygulamasını bir de uçbirimden deneyelim bakalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burakgk

kurulum simgesine sağ tık yapınca open.gedit,abiword,open with.. gibi komutlar var .Fakat opena tıklıyorum yine bir şey değişmiyor.Mouse imleci şekil değiştiriyor fakat sonra eski haline dönüyor bir şey olmuyor.Alternatif kurulum şekli var mı,yada bilgisayrımın ayarlarından da olabilir mi bu sorun yardım edin lütfen sabahatan beri bunla uğraşıyorum..

heartsmagic

Sorun nerede anlamamız güç şu haliyle, zira hata çıktısı vermiyor. Sağ tıklayıp özellikler dediğinde komut bölümünü göremiyor musun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burakgk

bakıcam şimdi eğer görürsem ne yapmam gerekir?terminal diye bir şey daha var oda işe yarayabilir mi?Acaba görüntüleme ayarı falan da bişey olabilir mi?

if

Menüde de kurulumla ilgili bir şeyler olabilir.

burakgk

nasıl yani?yeniyim daha çok bilmiyorum yardım lütfen! şimdi yine denedim iki kere tıkladım fakat şimdide masaüstündeki simgeler kayboldu ama hiç birşey açılmadı :-\

if

@burakgk, yardım ediyoruz zaten. @heartsmagic'in önerisini anladınız mı? Sol alt köşede 'Menü' vardır. Menüye tıklayıp 'Kur' gibi bir seçenek arayacaksınız.

burakgk

kur gibi bir seçenek yok menüde.basit olacak ama sadece menü simgesi var menu yazmıyor acaba windowstaki gibi bir dosya görüntüleme ayarı falan değişmiş olabilir mi?Yada başka bir sürüm mü yüklemeyi denemelimiyim bilgisayarıma?ben linuxu denemek için eski bilgisayar kurcam o yüzden çok seçeneğim yok maalesef:( (celeron 1.70ghz,256 mb ram) önerileriniz var
mı?yada xpde mi kal diyorsunuz?

if

Konuyla alakasız gördüğüm iletileri http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=8972.msg351008#msg351008 konusuna taşıdım.

Linux Mint Katya için bilgisayarda en az 512 MB ram bulunması önerilmiş. Bu durumda sizin bilgisayarınız istenen özellikleri karşılamıyor. Dağıtımlar ile ilgili sorularınızı ve bizler de görüşlerimizi diğer iletileri taşıdığım konudan devam etmemiz daha uygun.