Nedir bu linux'un başında dönen karanlık planlar ?

Başlatan iceboy, 10 Eylül 2011 - 01:17:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iceboy

Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım,bilmiyorum.İyice baktıktan sonra buraya açmaya karar verdim,yanlış ise affola.

Konuya direk özünden başlıyorum.Son zamanlarda(son 6 aydır)Günde en az 1 kez ne zaman linux ile ilgili bir anlatımın,bir dağıtım tanıtımının,bir açık kaynak kodlu projenin anlatıldığı sayfalara girmeye kalksam,bunların en az 1 tanesi nedense(!) saldırgan olarak belirtilmiş,rapor edilmiş site oluyor.Bu güne kadar herhalde tesadüf dedim,ama en son

https://wiki.archlinux.org/index.php/Openbox

Yukarıdaki linkte gördüğünüz wiki sayfasına bile tıkladığımda,saldırgan olarak belirtilmiş site uyarısı aldım.Yok artık diyorum ! Bu kadarı da tesadüf olamaz !Bir wiki sayfası yahu,bir wiki sayfası !

Çoğunuz komplo teorisi olarak nitelendirebilir burada anlatmaya çalıştıklarımı.Ama bence birileri linux'u sevmemenin ötesine geçti.Artık onu korktuğu bir rakip olarak görüyor,ve kitlelere erişmesini,kendisini tanıtmasını bir şekilde engellemek istiyor.Ve bunun için çeşitli yaptırımlara başladı bile.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

decent

@iceboy,

Hangi sistemde hangi tarayıcı ile uyarı alıyorsun?

Firefox kullanıyorsan sürümü nedir ?

Çünkü bahsettiğin konu geride kalan bir şey sanki ?

zeitgeist

Bağlantısını verdiğin Wiki adresinde herhangi bir uyarı almıyorum ben?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: iceboy - 10 Eylül 2011 - 01:17:41
https://wiki.archlinux.org/index.php/Openbox

Bende tehlike bağbında bir uyarı ile karşılaşmadım.

Alıntı yapılan: iceboy - 10 Eylül 2011 - 01:17:41
Son zamanlarda(son 6 aydır)Günde en az 1 kez ne zaman linux ile ilgili bir anlatımın,.......saldırgan olarak belirtilmiş,rapor edilmiş site oluyor.

Diğerleri merakımı uyandırdı.

microanaliz

Bende neden olmuyor gerçek dünyaya dönelim biraz...
MicroAnaliz

BayboraKaan

Arkadas Windows üzerinden bu sorunu yasiyordur. Daha öncede forumda bu konu konusulmustu.

cemoli

bi kaç kerede ben denk geldim finzort kurulu iken
ama tuhaf olan uyarıyı firefox vermiş olması
firefox son sürüm yaptı bunu
Linux'u Seviyoruuuuuuum ;D

Oburix

Şu an window vista üzerinde firefox 6,02 ile girdim siteye herhangi bir problem yada uyarı yok

iceboy

Mesele de burada zaten.Sürekli vermiyor bu uyarıyı.Aynı uyarıyı her tarayıcıda alıyorum..

Mesela günde 2 kez girdim belli zaman aralıkları ile,3. kez girişimde bu uyarıyı veriyor ve sadece linux ile ilgili sitelerde.

Firefox,chromium ve özellikle internet explorer.Operayı daha deneme şansım olmadı..

Ve evet,windows üzerinde iken daha çok alıyorum bu uyarıları.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

FıratikUS

Hasan Hüseyin Korkmazgil , Çok çok eskiden şöyle demiş;
"girdiler kapılardan
girdiler pencerelerden
mektuplardan kitaplardan telefonlardan
girdiler kirlettiler ve gecemizi
girdiler ağrıttılar ve gündüzümüzü
işimize saygımızı
Ölümüze acımızı ..."
"Yok boşluktan başka bir şey toz nereye konacak"

kozanibo

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 10 Eylül 2011 - 08:01:59
Arkadas Windows üzerinden bu sorunu yasiyordur. Daha öncede forumda bu konu konusulmustu.

bende almadım win7 ultimate, firefox... belirli aralıklarla girmeye devam edeceğim