[Çözüldü] .run kaldırma

Başlatan eminbestek, 08 Eylül 2011 - 22:50:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eminbestek

Merhaba arkadaşlar,
.run olarak yüklediğim programı nasıl kaldırabilirim. Program: Livestation-3.2.0-i386.run  --> http://www.livestation.com/downloads

Şimdiden teşekkürler.

if

@eminbestek, Sistem>Yönetim>Sinaptik paket yöneticisi içerisinde kurudğunuz uygulamanın adını arayıp kaldırabilirsiniz.

eminbestek

Denedim ama Sinaptik paket yöneticisi'nden arattığımda hiçbir sonuç bulamıyor.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Ekim 2009 - 15:32:55
Depodan kurmadın ki böyle kaldırasın :)
Kaldı ki benim bildiğim Livestation /usr/local/bin altında bir Livestation dizini ve livestation başlatıcısı oluşturuyor sadece. Bunları silerek kaldırabilirsin kendisini.

Unutmadan söyleyeyim ucbirimden

sudo nautilus

Komutunu girin ondan sonra Heartsmagic arkadasimizin verdigi dizin yolunu izleyerek dosyalari kaldirmaniz yeterli olacak.

eminbestek

Ozaman depo harici kurduğumuz herşeyi böyle kaldırabiliriz değilmi?  :) ,  /usr/local/Livestation olarak kurulmuş ama sağ tıkladığımda çöp kutusuna taşı seçeneği yok ( acemilik işte :) )

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Eylül 2011 - 23:34:12

Tmmdır, uçbirimdem, ufak bir kod araştırmasıyla silmeyi başardım, yardımların için çok teşekkür ederim :)

if

Depo harici herşeyi o şekilde kaldıramazsınız. Eğer .dep paketiyse Sinaptic ya da sudo apt-get remove uygulama_adı komutu ile, bunun gibi bir şey ise uygulamaya göre değişebilir. Kimileri /home/kullanıcı_adı dizini altına da kurulabilir vs.

Kaldırmak için yapmanız gereken /usr/local dizini altındaki Livestation dosyasını Shift+Del ile silmek:)

BayboraKaan

Bazi dizinler root olmadan kaldiramazsiniz. Ilk önce root yetkisi alindiktan sonra silme islemini gerceklestirebilirsiniz.

Ayrica .run dosyalarini kaldirmak icin üstad ne demis;

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Ekim 2009 - 00:56:30
.run ve .sh uzantılı dosyaların kaldırılması için ne yazık ki programa kaldırma özelliğinin eklenmiş olması gerekiyor. Kısacası standart bir durum değil.

@eminbestek aramiza hosgeldin diyorum ve ilk günün oldugu icin bu seferlik konuyu cözüldü diye ben etiketliyorum bir daha ki sefere ilk iletinin basligina [Cözüldü] etiketi koyarsan bize sadece konuyu kilitlemek düser. ;)