giriş şifrem değişmiş

Başlatan keremya, 07 Eylül 2011 - 18:00:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

keremya

arkadaşlar merhaba. forum sitesini okuyarak ubuntuya geçtim. herşey güzeldi. ancak forumda okuduğum yönergelerle kullanıcı adını değiştirdim. sonuç kullanıcı adı değişmiş ama giriş yapılamıyor. şifremde değişmiş. grub ekranı olmadığı için recovery mode da açılmıyor. parola ekranı ve ben karşı karşıya kaldık. wiki de ve forumlarda aradım bulamadım. o yüzden soruyorum. başlangıç cd side yok. çünkü netten indirmiştim. win 7yide çoktan sildim. şimdiden teşekkürler.

gecegezen

recovry mod da açtiğin zaman direk root ile sisteme girmem lazım ordan
passwd KULLANICI ADI komutu ile tekrar sifre ataması yapabilirsin
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

keremya

öncelikle ilgin ve emeğin için teşekkürler. makineyi güvenli modda açamıyorum. çünkü grub ekranını göremiyorum. açılışta seçenek olarak silmiş olduğum win 7 izi ve ubuntu seçenekleri var. ubuntu seçince ise otomatik olarak açılış ekranı geliyor ve parola soruyor. bu söylenen komutu yapabilmek için açılışta grub ekranını görebilmek için ne yapmam lazım. öğrenebilirsem çok sevinirim.

zeitgeist

O Ubuntu seçenekleri neler? Yoksa grub dosyasında sadeleştirme yapıp sadece Ubuntu ve Win7 olarak mı ayarlamıştın?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

keremya

evet grub ekranını sadeleştirmişim. sadece win 7 ve ubuntu seçeneği çıkıyor. bütün bu macera ise http://forum.ubuntu-tr.net/subdomains/forum/index.php/topic,11460.0 linkindeki yönergeleri uygulamam sonucu oldu. sanırım bir yerlerde bir şeyi eksik bırakmışım. internetim limitli olduğu için bir kez daha full sürüm indirmek istemiyorum. bilgisayarı da kullanımım için oldukça iyi bir hale getirmiştim. neyse mesele bu herkese teşekkürler.

zeitgeist

Başlangıç cd si olmadan sisteme müdehale edebileceğimiz bir yöntem bilmiyorum ben. Başka bir Linux dağıtımın cd si de olurdu aslında o da mı yok?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

keremya

elimde bir pardus çalışan cd 2007 var ama?

if

Grub ekranı gelmeden 'Shift' tuşuna basılı tutulduğunda diğer seçenekler de görünüyor biliyorum ben.

gecegezen

Grub ekranında recovery yazan yoksa eğer ubuntu yazanın üzerinde iken "e" tuşuna başın karşınıza ubuntunun açılış parametreleri gelecektir. En altan 2 veya 3 sıralarda linux ile baslayan satırın sonununa "single" ekleyin ve "ctrl + X" ile boot edin bu şekilde güvenli moda aç demiş olursunuz.

keremya

bende bahsettiğim gibi grup ekranı açılmıyor. çıkan tek seçenek "windows önyükleme ekranı" ben ubuntuyu 2 aydır hep bu seçenekle açıyordum zaten. açılışta shifte bastığımda hiç bir şey olmuyor. uğraşmayı bırakıp cd bulmanın peşine mi düşmeliyim acaba. açık fikirleriniz için teşekkürler.

heartsmagic

Sen Ubuntu'yu Windows'un başlatıcısına mı ekledin, yoksa Wubi ile mi kurulum yaptın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

keremya

opps. wubi falan kurmadım ben sanırım windows başlatıcısına kurmuşum.

heartsmagic

Wubi değilse Ubuntu kendisi Grub kurmalı. Eğer sen MBR'yi silip Windows başlatıcını kurduysan durum değişir. Başka bir CD ile deneme imkânını araştırman gerekiyor bu durumda.

keremya

Alıntı yapılan: zeitgeist - 07 Eylül 2011 - 19:16:51
Başlangıç cd si olmadan sisteme müdehale edebileceğimiz bir yöntem bilmiyorum ben. Başka bir Linux dağıtımın cd si de olurdu aslında o da mı yok?
merhaba yeni bir ubuntu cd si edindim. bu cd'yi kullanarak makinede kurulu olan sistemimin şifresini nasıl bulabilirim. cd'den çalıştırıp açabiliyorum cd'yi .

gecegezen

ubuntu live cd ubuntuyu deneyin gibi bir kısmı var ordan başlatın isletim sisteminin yüklü olduğu kısmı açın (dosyalama sistemine bağlamak için ) sonra terminalli açın ve chroot /media/İSLETİM SİSTEMİNİN BAĞLI OLDUĞU YER
media/ işateini koyduktan sonra tab tuşuna batığınızda klasörün ismini kendi dolduracaktır.  Sonra konsolun şekli biraz değişecektir isim falan sonra daha önce anlattım şekilde sifreyi değiştirebilirsin ama tr karakterlerden ilk başta uzak dur.

Alıntı yapılan: gecegezen - 07 Eylül 2011 - 18:26:06
recovry mod da açtiğin zaman direk root ile sisteme girmem lazım ordan
passwd KULLANICI ADI komutu ile tekrar sifre ataması yapabilirsin

heartsmagic

Ben şifre değiştirme işleminden şüpheliyim ancak @gecegezegen'in bahsettiği şekilde yapabiliriz. CD ile sistemi aç ve foruma tekrar uğra, takıldığın yerde sorarsın. Anlık olarak birileri varsa yardımcı olmaya çalışır sana.