program kurdum ama açamıyorum.

Başlatan bulanikmantik, 07 Eylül 2011 - 12:12:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bulanikmantik

arkadaşlar kolay gelsin. ubuntuya yeni geçtim. istediğim programı indirdim ve konsol üzerinden kurdum. fakat "readme" dosyasında yazdığı gibi /usr/bin/ klasöründen açamıyorum. "bash: /usr/bin/eagle: Erişim engellendi" diye bir hata veriyor. sizce neden yapar? çözümü var mı?
şimdiden teşekkür ederim.

bulanikmantik

gufabe teşekkür ederim ama bunları yaptığımı düşünüyorum. yüklediğimde başarılı bir şekilde yüklediğimi söylede zaten sistem. ben programı açamıyorum :(

heartsmagic

Nasıl yükledin, nereye yüklendi? Her uygulama, hele hele uçbirimden kendin kuracağın her uygulama /usr/bin içine yerleşmez.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gufabe

Bu hangi program? Modem kurulumu mu yapıyorsun? Biraz daha ayrıntılandırır mısın?

bulanikmantik

eagle diye bir elektronik programı yüklemeye çalışıyorum. nasıl yüklediğime gelirsek. sıkıştırılmış dosyayı istediğim bir dizine çıkardım. daha sonra uçbirimden bu dizine gelerek sudo ./install dedim.
alibayuk@ali:~/programlar/eagle$ sudo ./install
[sudo] password for alibayuk:
Starting EAGLE Installation

installing link to binary in /usr/bin...done.
installing man page in /usr/share/man/man1...done.

EAGLE Installation finished

daha sonra /usr/bin klasörüne gittim ve eagle dedim. görsel arayüzle bakınca eagle diye bir dosya olduğunu gördüm)

alibayuk@ali:~$ cd /usr/bin
alibayuk@ali:/usr/bin$ eagle
bash: /usr/bin/eagle: Erişim engellendi

sanırım ben birşeyleri yanlış yapıyorum. daha yeni başladığım için anlamıyorum :(

gufabe

Sorunun programın yolunu bulamamak olduğu sonucunu çıkarıyorum. Menülerde donatlar altında bulunması olası. Bir de ubuntu yazılım merkezinde 'kartal' araması yaparsan o yazılımın yolunu görebilirsin.

bulanikmantik

tamam teşekkür ederim yardımlarınız için. ben sorunumu halledebilirsem buraya çözüm yolunu yazarım. kolay gelsin.

if

@bulanikmantik, whereis eagle
id kullanıcı_adı
ne döndürüyor?

heartsmagic

Ayrıca:
ls -l /usr/bin/eagle ve
eagle
ne diyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.