Bozuk paket uyarısı NVİDİA-GLX

Başlatan kalkan1973, 06 Eylül 2011 - 09:13:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kalkan1973

Debian Wheezy kullanıyorum. Dün akşam NVİDİA kernel 3.0.0.1 güncellemesinden sonra masaüstü gelememeye başladı. Siyah konsol ekranında kalıyor. Daha önce NVİDİA-GLX paketini yükleyince masaüstü gelmişti. Ama şimdi NVİDİA-GLX paketini yüklemeye çalışıyorum E: Broken packages deyip yüklemiyor. Haliyle masaüstü de gelmiyor. Siyah konsol ekranında bu sorunu nasıl çözebilirim. Bozuk paket uyarısını nasıl çözüp NVİDİA-GLX paketini yükleyebilirim...? Yeni baştan format atmak istemiyorum.
Evde İşte her yerde Linux

decent

#
apt-get -f install
ve
apt-get --reinstall install paketin-ismi

şeklinde deneyebilir misin ?

kalkan1973

apt-get install -f

şeklinde denediğimde 0 paket yüklenecek yükseltilecek gibi uyarı çıkıyor. Bir de şu an işyerinden yazıyorum. İnşaallah öğle arası tavsiyelerini deniyecem. Başka önerilerin de var mı...?

özgürubuntu

NVIDIA Linuxa destek en hızlı destek veren şirketlerden birisiydi, güncellemeleri en kısa zamanda Windowsla aynı anda yayımlardı mesela.. Ubuntu 11.04 ile (emin değilim belki yeni Linux kerneliyle) uyuşamıyoruz. 11.10 çıkmasına yaklaşık 1 ay kalmasına rağmen NVIDIA kartlarının bir kısmı hala kara listede ve Beta sürümlerinde de kara liste durumları değişmedi.. Bu beni düşündürmüyor değil..

decent

http://packages.debian.org/wheezy/nvidia-glx

bağlantısından baktın mı ?

Oradaki paket(ler)i  indirip uçbirimden yükleyebilirsin.

kalkan1973

İşte o pakette hata veriyor zaten. Bozuk paket diyor.

decent

# dpkg --configure -a

komutu işletir misin ?

speakerXXL

Kernel 3 ile Nvidia-173 sürücüleri ile problem yaşatıyor. Yeni Kernel kurulum sırasında sürücüler zaten yüklü ise büyük ihtimalle sürücülerle ilgili başarısız (FAIL) hatası almışsınızdır. Bu sebepten sorun yaşamış olabilirsiniz.
Denemedim ama Nvidia bu kernel'den sonra 173.14.31 sürüm no'lu yeni sürücüler çıkarttı, ama henüz depoya girmedi diye biliyorum.
Yeni sürücüleri aşağıdaki şekilde yüklemeyi deneyebilirsiniz. Eğer kurdu iseniz sürücülerle ilgili tüm paketleri kaldırın. Ek olarak synaptic paket yöneticisinden nouveau sürücülerini kaldırın, çünkü indireceğiniz sürücüler yüklenmesine engel oluyor.
sudo apt-get purge nvidia*
Nividia ve nouveau paketlerini kaldırdıktan sonra sistemi yeniden başlatın.
Aşağıdaki linkten uygun sürücüleri indirin.
http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

İndirdiğiniz sürücüyü kolaylık olması babından home dizinine taşıyın. Kurulum için aşağıdaki kodla gdm 3 'ü sonlandırın.

sudo /etc/init.d/gdm3 stop

CTRL+Alt+F1 ile tty1'i açın, kullanıcı adı, şifrenizi girrerek oturum başalatın

Sonra aşağıdaki kodla indirdiğiniz nvidia sürücüsünü yüklemeyi deneyin .

sudo sh NVIDIA*

Yükleme   sırasında gcc ile ilgili bir mesaj (kurulum için gcc4.4 gerekiyor,   sizde gcc4.6 kurulu, sonlandırmak istiyor musunuz gibi bir mesajdı)   çıkıyor, hayır diyerek devam edin ve kuruluma başlayın.

Kurulumdan sonra aşağıdaki kod ile gdm3'ü tekrar başlatabilirsiniz.

sudo /etc/init.d/gdm3 start

kalkan1973

Hicbiri cozum degil. Cunku masaustu gelmiyor. Islem yapamiyorum. UBUNTU CD den yazica da boyle oluyor harfler.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Mustafa Kalkan - 06 Eylül 2011 - 21:43:08
Hicbiri cozum degil. Cunku masaustu gelmiyor. Islem yapamiyorum.

Bir üstteki anlatımı masaüstünden yapmana gerek yok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

speakerXXL

Alıntı yapılan: Mustafa Kalkan - 06 Eylül 2011 - 21:43:08
Cunku masaustu gelmiyor. Islem yapamiyorum.

Sistemi kurtarma kipinde açıp aşağıdaki kodla nvidia sürücülerini silmeyi deneyiniz.

sudo apt-get purge nvidia*

decent

Alternatif olarak ;
#
rm /etc/X11/xorg.conf
reboot

kalkan1973

Hepinize teşekkür. Ancak anlayamadığım bir şekilde masaüstü yine gelmedi. Tekrar format atıp bu defa nvidia-glx paketin önceden kurdum ve dikkatli şekilde kernel ve source yüklemelerini başarılı bir şekilde tamamladım. Bu kez çalışıyor düzgün olarak. Tek sorun NVİDİA-GLX paketiydi. Yeni yüklemede hallodu sorun. Çok sağolun.

if

yeniden kurulum ile çözüme gidildiği için Çözüldü etiketi koymadan kilitliyorum.