Evince için geri bildirim

Başlatan heartsmagic, 05 Eylül 2011 - 15:36:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Ubuntu, Mint veya Debian kullanmayan, PDF okuyucu olarak da Evince kullanan ya da sisteminde kurulu olan bir arkadaş acaba Evince için aşağıda yazacağım olayı deneyip geri bildirim yapabilir mi? Zira Ubuntu'nun son deneme sürümünde (ki bu 11.10) Evince ile ilgili bir sorun mevcut ve daha önceki sürümlerden geliyor bu hata. Hatanın Ubuntu paketlerinde mi yoksa Gnome paketlerinde mi olduğunu anlamak için geri bildirim istedi bir geliştirici. Yapacağımız geri bildirime göre durumu yukarıya taşıyıp taşımamaya karar verecekler sanrım.

Denenecek sorun üretme adımları:
1. Evince açılır.
2. Araç Çubuğu'na sağ tıklanır ve açılır.
3. Araç Çubuğu'ndaki bir simge Araç Çubuğu'na taşınır.

Bende bu işlemi yapınca Evince çöküyor. Yapmaya çalıştığımız şey kısacası Evince'in Araç Çubuğu'nu özelleştirmek. Mint, Debian kullanan arkadaşların denemesinde de bir beis yok aslında, fakat sorunun Debian paketlerinden gelme ihtimali olduğu için bize özellikle farklı bir dağıtım kullanan arkadaş gerekiyor. Ancak teyit için Mint ve Debian kullanıcıları da geri bildirim yapabilirler.

Geri bildirim yaparken lütfen şu hususları da aktarın:

* Dağıtım ismi, sürümü
* Evince sürümü
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

Araç çubuğuna bir çok simgeyi sürükleyip bıraktım, tersini de yaptım ve herhangi bir sorun yaşamadım.

Dağıtım: Arch Linux
Sürüm: 2011.08
uname -a
Linux arch 3.0-ARCH #1 SMP PREEMPT Tue Aug 30 07:32:23 UTC 2011 i686 Intel(R) Pentium(R) M processor 1.73GHz GenuineIntel GNU/Linux

evince --version
GNOME Belge Görüntüleyici 3.0.2

heartsmagic

Gece biraz daha ilerlesin, bir iki geri bildirim daha alalım :)

Bu arada 11.04 kullanan arkadaşlar da geri bildirim yapabilirler mi, en azından sorunun güncel Evince sürümünde mi yoksa hepsinde mi olduğunu anlamış oluruz.

stratovarius

Gnome masaüstü olarak şu anda opensuse 11.4 yüklü gnome 3 kullanmıyorum ama yinede eklim.

Dağıtım: Opensuse
Sürüm: 11.4
Evince sürümü : 2.32.0

Herhangibir sorun yaşamadım araç çubuğunu düzenlerken.

Kolay gelsin.

matrax_41

İlginçtir Natty'de sadece aç tuşunu taşırken çöküyor evince.

heartsmagic

@matrax_41, Evince sürümü nedir?

Bu arada geri bildirimler için çok teşekkürler @stratovarius, @matrax_41.

matrax_41

if

Dağıtım: Ubuntu
Sürüm: 11.04
evince --version
GNOME Belge Görüntüleyici 2.32.0

uname -a
Linux ubuntu 2.6.38-11-generic #48-Ubuntu SMP Fri Jul 29 19:05:14 UTC 2011 i686 i686 i386 GNU/Linux

Sadece 'Aç' tuşunu ekleyince çökme oldu.

Arch Linux'ta 'Aç' tuşunu ekleyip eklemediğimi hatırlamıyorum. En kısa zamanda deneyip geri gönüş yaparım.

heartsmagic

@stratovarius, senin de bu "Aç" tuşunu deneme imkânın var mı?

Mitsukuni

Benim sorunum mâlum gerçi ama ilginçtir ki ne denediysem araç çubuğuyla ilgili bit türlü çökertemedim.

MeeGo 1.2
Evince 2.30.3

heartsmagic

Şu an önem arz eden şey "Aç" bölümünün eklendiğinde çöküp çökmemesi, zira dün gece durum bende değişti. Geçen gün ne eklersem ekleyeyim çöken Evince, dün gece sadece "Aç" eklediğimde çöktü.

if

Arch Linux'ta Evince sürümü 3.0.2'de 'Aç' butonunu ekleyince çökme yaşanmıyor.

decent

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Eylül 2011 - 10:25:11
Şu an önem arz eden şey "Aç" bölümünün eklendiğinde çöküp çökmemesi, zira dün gece durum bende değişti. Geçen gün ne eklersem ekleyeyim çöken Evince, dün gece sadece "Aç" eklediğimde çöktü.

Bendeki durum da aynı.

aurora

Dağıtım: Mint
Sürüm: 11 (Katya)
uname -a
Linux aurora-K53SV 2.6.38-11-generic #48-Ubuntu SMP Fri Jul 29 19:02:55 UTC 2011 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

evince --version
GNOME Belge Görüntüleyici 2.32.0

Sadece ''Aç'' tuşunu sürükleyince çöküyor. Herhangi bir hata raporu veya benzeri bir durum da yok. Sadece uygulama kapanıyor.

matrax_41

Ben uçbirimde açıp aç tuşunu sürüklediğimde "parçalama arızası" hatası verip çöküyor. Acaba açılan pdf ile alakası var mı diye düşünüp elimdeki pdf'lerle denedim sonuç hepsinde aynı.

heartsmagic

Tamamdır, Arch üzerindeki "Aç" eklemesinin sorun yapmaması şu an için bana yeterli. Gerçi diğer dağıtımdaki arkadaşlar teyit ederlerse daha da güzel olur tabi.