2'nci HDD'eme windows kurmak zorundayım amma...

Başlatan DeFacto, 16 Ağustos 2008 - 22:15:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DeFacto

İyi akşamlar. .

Eve gelen misafirlerin üstümdeki yoğun baskılarından ve öğrenmeye açık olmamakta ısrar edişlerinden dolayı winzort yüklemeye karar verdim. İkinci HDD'em ext3 formatında. Malum sistemin malum cd'sini taktım rom'a. Önyüklemeyi başlattım, partitionları ayırma işleminden sonra kurcağım bölümün üstüne geldim enter'ladım fakat bu resimdeki uyarı çıktı.

[IMG]http://img33.picoodle.com/data/img33/3/8/16/t_Grnt047m_55ff6e7.jpg[/img]

heartsmagic

Gparted'ı aç o bölümü sil, sonra tekrar dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DeFacto

Yani ben şimdi komple kurmak istiyorum sildim bütün bölümleri ham filan birşeyler yazıyor tabloda ama işte kurmaya çalışınca yine deniyim bir zarar çıkmaz.

DeFacto

GParted'da belirlenmemiş yazıyor tüm harddisk için doğru durum bu olacak değil mi ?

izzetguntalaz

Gparted e gerek yok win de de silebilirsin "D" harfiydi galiba.

WarGasm

C harfine basiyorsunuz enter yapip L harfine bastiginizda siliniyor sonraki seciminizde sizden ne sekilde bicimlendireceginiz soruluyor yanlis hatirlamiyorsam

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: WarGasm - 17 Ağustos 2008 - 01:38:15
C harfine basiyorsunuz enter yapip L harfine bastiginizda siliniyor sonraki seciminizde sizden ne sekilde bicimlendireceginiz soruluyor yanlis hatirlamiyorsam

Evet net hatırlamıyorum. Son 6 ayda win le baya bir mesafemiz oldu.  :D

DeFacto

Yok yok yok silip tekrar bölüm oluşturuyorum yok.. Ben de bir boot disk araştırdım @Active NTFS Reader isimli boot disket'i oluşturan bir exe'ye rastladım. Wine çalıştırdı, diskete yazdı bütün dosyaları boot ettim KillDisk isimli sekmeden HDD'yi seçicektim ki demo olduğu için 2'nci HDD'yi görmedi :(

DeFacto

Bir şey sorcaktım. Peki bu HDD'yi NTFS dosya sistemi ile formatlayabileceğim bir program var mı ?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DeFacto

Evet sildim ve denedim yok yine aynı hata acaba bi çakışma mı söz konusu hani ilk açılışta okunacak harddisk olayı filan mı ?

erginemr

Alıntı yapılan: DeSPeRaDo - 17 Ağustos 2008 - 23:03:53
Bir şey sorcaktım. Peki bu HDD'yi NTFS dosya sistemi ile formatlayabileceğim bir program var mı ?

Konuya tam anlamıyla vakıf olamadım ama, sorduğunuz sorunun birebir yanıtı:
sudo mkfs.ntfs /dev/sdxy
sdxy yerine sda1, sdb2, vb. yazılacak.
sudo fdisk -l
hangi diskin formatlanacağı konusunda bilgi verebilir. Ama öncelikle ntfsprogs paketi kurulmalı:
sudo apt-get install ntfsprogs

Ayrıca, formatlanacak diskin bağlı olmaması gerekiyor:
sudo umount /dev/sdxy

DeFacto

Tekrar okudum da ilk mesajımı pek anlatamamışım kendimi çoğu zamanki gibi :) Şimdi ben daha önceden xp kullandığım daha sonra pardus kurmak istediğim fakat bozuk cd yüzünden YALI'nın pek sorun çıkardığı diski ubuntu üzerinden depo olarak kullandığım diskime xp kurmak istedim. Bölümleme yerine gelince yeni bölüm oluşturup 2 tane birincisine yüklemeye çalıştım yukarıdaki hata daha sonra bütün bölümleri sildim tekrar denedim yine aynı hata @erginemr'in kurdurttuğu ntfsprogs ile GParted üzerindenbu diske NTFS biçminde yine ikiye böldüm ilk bölüme yüklemeye çalıştım yine yok kısacası böyle yani :)