NetBeans İlginç bir sorun

Başlatan ecarpar, 29 Ağustos 2011 - 22:49:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ecarpar

Hep notdefteri türü uygulamalar ile yazdım PHP yi geçenlerde Windows için NuSphere diye bir uygulama buldum ve çok hoşuma gitti, araştırdım NetBeans oldukça başarılı bir uygulama ve oldukçada güçlü, Ubuntuya kurdum fakat sorun çıktı, kurulum normal projeyi normal oluşturdum ve kendi projemdeki klasör ve dosyaları NetBeans projelerinin olduğu yere koydum ve klasör vs ne varsa netBeans ın içinde göründü fakat Run Project (F6) yaptığımda klsör içine gitmiyor, doğrudan projenin ana sayfasındaki index i açıyor fakat benim yapmaya çalıştığım, bir klasör içindeki tek bir php yi çalıştırmak, yolu el ile verdiğimde ise dosya çalışmıyor. Nesi var anlamadım.
Eşşeğin uzun bir yolculuğa çıkmış olması onun at olarak döneceği anlamına gelmez.

hckr

Yolu elle girmek derken örnek verebilir misiniz?

ecarpar

localhost/projeAna/KullaniciAyarlari/kullaniciDuzenle.php

gibi girdiğimde çalışır durumdaki php çalışmıyor.

Proje içersinden klasöre girip netbeans ile çalıştır dediğimdede çalıştırmıyor.
Fakat ilk klasördeki index.php işliyor, çalışmayan php leri ana klasöre attığımde gene çalışıyor.
Eşşeğin uzun bir yolculuğa çıkmış olması onun at olarak döneceği anlamına gelmez.

ct

Merhaba, netbeans'ı sudo ile çalıştırmanız gerekebilir. Bunun dışında klasörlerin erişim ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir. Zend editörüyle buna benzer sorunlar yaşıyordum ve genelde yönetici olarak çalıştırdığımda sorun gidiyordu.