Çözünürlülük Problemi

Başlatan sabriyasin, 29 Ağustos 2011 - 20:10:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sabriyasin

tekrar kurdum şimdi indiriyorum paketi üyede oldum bakalım :)

edit: ati ekran kartı için bir uygulama bu ati diye bir program kurdu :) sonuç hüsran

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Eylül 2011 - 17:22:29

şimdi şu konudaki kodlar ile bişiler yapmaya çalıştım
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1112186
ve 1920x1080  çözünürlülüğü ekledim listeye ama bu sefer ekran gidiyor simsiyah kalıyor :S lütfen bi el atın arkadaşlar
Lord oF The Php

heartsmagic

ATI mi? Kurulan şeyin ATI ile ilgisi yok başlıktan gördüğüm kadarıyla. Uçbirimden çalışan bir uygulama kendisi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sabriyasin

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Eylül 2011 - 01:26:23
ATI mi? Kurulan şeyin ATI ile ilgisi yok başlıktan gördüğüm kadarıyla. Uçbirimden çalışan bir uygulama kendisi.

dep paketini indirdim kurdum belki ati başka kurdugum birşeyle alakalı olabilir ama ek olarak ne bir program nede başka bir çözüm gelmiş değil :S :( bu sekilde kullanmaktan maf oldum :S win'e geçmek istemiyorum ama resmen zorlanıyorum :( beklicem çözüm
Lord oF The Php

heartsmagic

Sen benim verdiğim bağlantıya baktığına emin misin? Tekrar vereyim:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=796776

Paket orada, ayrıca ne yapacağın da orada anlatılıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sabriyasin

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Eylül 2011 - 13:29:25
Sen benim verdiğim bağlantıya baktığına emin misin? Tekrar vereyim:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=796776

Paket orada, ayrıca ne yapacağın da orada anlatılıyor.

adım adım ozaman hocam ben dep paketini indirdim kurdum sadece harici olarak bişi yapmadım çünki . mesajda belirttiğim gibi çok acemiyim :)
http://wilmer.gaast.net/blog/archives/34-Change-Intel-X.org-TV-Out-margins.html   burada xtvmargin adında tar.gz ile sıkıştırılmış bir dosya mevcut bunu indirdim ama ne yapacağım anlamadım içersinde
Makefile
readme
xtvmargin.c
adında   3  adet dosya mevcut bunları terminalde root olarak çalıştırmak istediğimde ise  şu hataları alıyorum

root@sabri-yasin:/home/sabri/Masaüstü/Download/xtvmargin-0.1# dir
Makefile  README  xtvmargin.c
root@sabri-yasin:/home/sabri/Masaüstü/Download/xtvmargin-0.1# Makefile
Makefile: komut bulunamadı
root@sabri-yasin:/home/sabri/Masaüstü/Download/xtvmargin-0.1# xtvmargin.c
xtvmargin.c: komut bulunamadı
root@sabri-yasin:/home/sabri/Masaüstü/Download/xtvmargin-0.1#

şimdi siz bana adım adım  söyleyin bende adım adım yapayım  tabi zamanınız varsa hocam
Lord oF The Php

if

@sabriyasin, make
sudo make install
komutlarını indirip açtığınız dizin içerisinde yürütünüz. O dizine girmek için şöyle yapabilirsiniz: Uygulamalar>Donatılar>Uçbirimi açıp cd ~/İndirilenler/xtvmargin-0.1 İndirip açtığınız dosyanın kullanıcı ev dizini>İndirilenler dizini altında olduğunu varsayıyorum. Ardından @heartsmagic'in paylaştığı bağlantıdaki 2. adımdan devam ediniz.

sabriyasin

hocam ubuntuyu kaldırdım tekrar kurup deneyip bilgi vericem lütfen bi el atın şuna gerekirse uzakmasaüstü yapalım :( çözelim şu olayı pazartesi günü ubuntu kuracağım tekrar yeterki yapalım :(
Lord oF The Php

if

Gördüğün gibi @sabriyasin, biz burdayız. Format atmanıza gerek yoktu. Size söylenenleri sakince, anlayarak okumanız yeterli.

sabriyasin

Alıntı yapılan: if - 10 Eylül 2011 - 00:12:19
Gördüğün gibi @sabriyasin, biz burdayız. Format atmanıza gerek yoktu. Size söylenenleri sakince, anlayarak okumanız yeterli.

yalnış anladınız hocam format sebebini belirtmedim  ayrıca sakinim kusura bakmayın hata bende

camtasia programı ile videolu eğitimler hazırlıyorum :) camtasia proje dosyaları winde acıldıgı için mecburen format attım :) tekrar bilgi verip sizinle irtibata gececeğim :)
Lord oF The Php

if

Alıntı yapılan: sabriyasin - 11 Eylül 2011 - 00:15:28
Alıntı yapılan: if - 10 Eylül 2011 - 00:12:19

yalnış anladınız hocam format sebebini belirtmedim  ayrıca sakinim kusura bakmayın hata bende

camtasia programı ile videolu eğitimler hazırlıyorum :) camtasia proje dosyaları winde acıldıgı için mecburen format attım :) tekrar bilgi verip sizinle irtibata gececeğim :)

Sakin olduğunuzu biliyorum:) Yazdığınız cümlelerde sinirlindiğine dair bir ibare yok zaten:) Sadece önerilerimizi dikkatlice okumanız için ufak bir tavsiye vermiştim.

sabriyasin

biraz geç kaldım sanırım geri dönüşte özür arkadaşlar tekrar ubuntu kurdum ve dediklerinizi uyguladım
make yazdıgımda
gcc xtvmargin.c -o xtvmargin -lXrandr -lXrender -lX11
xtvmargin.c:27:23: fatal error: X11/Xatom.h: Böyle bir dosya ya da dizin yok
compilation terminated.
make: *** [xtvmargin] Hata 1

böyle bir hata veriyor oradaki dosyalarıda download ettim yardımlarınızı bekliyorum

yeni kurulum hiç bişi yüklemedim sadece 640x480  çözünürlülük

ayrıca dep paketini arşiv yöneticisi ile actıgımda içersinde debian felan yazıyor acaba debian sürümü içinmidir ?
Lord oF The Php

decent

xrandr

ve

/usr/lib/nux/unity_support_test -p

çıktılarını aktarabilir misin ?

if

@sabriyasin, gerekli kütüphaneyi bulamamış. .deb paketini kurabilirsin.

sabriyasin

Alıntı yapılan: decent - 04 Ekim 2011 - 11:18:09
xrandr

ve

/usr/lib/nux/unity_support_test -p

çıktılarını aktarabilir misin ?

xrandr  çıktısı
Screen 0: minimum 320 x 200, current 640 x 480, maximum 8192 x 8192
LVDS1 connected 640x480+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 344mm x 193mm
   1366x768       60.0 +
   1360x768       59.8     60.0 
   1024x768       60.0 
   800x600        60.3     56.2 
   640x480        59.9*
VGA1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI1 connected 640x480+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 708mm x 398mm
   1280x720       60.0 
   640x480        60.0*
DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

/usr/lib/nux/unity_support_test -p  Çıktısı
OpenGL vendor string:   Tungsten Graphics, Inc
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Ironlake Mobile GEM 20100330 DEVELOPMENT x86/MMX/SSE2
OpenGL version string:  2.1 Mesa 7.10.2

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          yes
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity supported:          yes

Alıntı yapılan: if - 04 Ekim 2011 - 11:32:06
@sabriyasin, gerekli kütüphaneyi bulamamış. .deb paketini kurabilirsin.
dep paketini kaç kez kurdum herhangi bir düzelme yok veya herhangi bir program eklenmiyor :S  uzakmasaüstü yapılabiliyorsa lütfen biri gelsin baksın şuna :S rica ediyorum arkadaşlar
Lord oF The Php

decent

xrandr --output LVDS1 --mode 1366x768 --rate 60

Komutunu yürütebilir misin ?

sabriyasin

Alıntı yapılan: decent - 04 Ekim 2011 - 12:07:24
xrandr --output LVDS1 --mode 1366x768 --rate 60

Komutunu yürütebilir misin ?

ilkkez görüntümde bir değişiklik oldu ve ekran genişledi bu komutu uygulayınca hocam ekranın sol tarafı oturdu ama sağ tarafı ise uzadı gitti ayrıca LVSD1 yazan yeri HDMI1  olarak değiştirmem gerekiyormu benim HDMI çıkış çünki eger gerekiyorsa onuda denedim hiç * bir şey olmadı ?

xrandr çıktısındaki HDMI1 desteklediği yerde 1280x720 yazıyor verdiğiniz komutu 1280x720 yaptım ekran genişledi renk felan geldi biraz ama 1280x720 den yukarı çıkamıyorum  1920x1080  kullanabiliyorum normalde destekliyor tv ?
Lord oF The Php

decent

https://wiki.ubuntu.com/X/Config/Resolution

bağlantısından çözüm arıyorum.
sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel  intel-gpu-tools

sabriyasin

Alıntı yapılan: decent - 04 Ekim 2011 - 12:12:17

ben o bağlantıyı çok inceledim ama bilgim az linux üzerinde birsey çıkartamadım ayrıca biraz bilgi vereyim size hocam

laptop markası exper eq5128
ekranı kırık oldugu için 32 inc lcd tvde kullanıyorum
tv markası premier
windowsta 1920x1080 olarak kullanıyorum
ekran kartım intel ekran kartı vs.. tüm donanımları otomatik tanıdı ama bu monitörü bir türlü çözmedim kaç kez kurdum ubuntuyu geri geçmekte istemiyorum ama çözüm bulamadım :S  ayrıca gercekten tşk ederim yardımınız için
Lord oF The Php

decent

Bir önceki iletiye eklediğim sürücüyü yükleyebilir miyiz ?

Ardından bilgisayarı yeniden başlatıp gpu tools' u çalıştıracağız.

sabriyasin

Alıntı yapılan: decent - 04 Ekim 2011 - 12:12:17

sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel  intel-gpu-tools

kurulumlarda hata felan vermedi kurulum yaptı terminal ekranda  reboot edeyimmi ? adım adım dediklerinizi yapıyorum ?
Lord oF The Php

decent

Evet yeniden başlatalım lütfen.

sabriyasin

Alıntı yapılan: decent - 04 Ekim 2011 - 12:23:35
Evet yeniden başlatalım lütfen.

hocam yeniden başlattım ama pm atamıyorum bilginize buradan vereyimmi bilgileri kurulum yaptıktan sonra ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ekim 2011 - 12:44:20

mail gönderdim hocam 
Lord oF The Php

if

@sabriyasin, xrandr --output LVDS1 --mode 1366x768 --rate 60 komutundan başarı elde edilmiş. @heartsmagic'in verdiği bağlantıda anlatılanları uygulayabiliriz demektir bu. Oradaki kullanıcı kendi TV ekranına uygun olan girdileri bulmuş xtvmargin TOP -set 22
xtvmargin BOTTOM -set 40
xtvmargin LEFT -set 20
xtvmargin RIGHT -set 15
komutlarıyla. Siz de kendinize uygun olan girdileri deneyerek bulmalısınız. Ardından @decent'in verdiği  xrandr --output LVDS1 --mode 1366x768 --rate 60 komutunu vermeniz gerek. Her şey sorunsuz gittiği takdirde bu işlemleri tekrarlamamak için bu komutları bir dosyaya kaydederek çalıştırılabilir yaptıktan sonra terminalde çalıştır seçeneğini seçerek tek tıklama ile çalıştırabileceğinizi, hatta isterseniz oluşturduğunuz bu çalıştırılabilir dosyayı /usr/local/bin altına kopyalayıp Menüye ekleyebileceğiniz söylemiş oradaki kullanıcı. Ekran ayarlarını istediğiniz gibi yaptıktan sonra bu kısımlar kolay.

decent