Ubuntu 11.04 Fan Hızı

Başlatan Revelom, 29 Ağustos 2011 - 14:45:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Revelom

Merhaba arkadaşlar,

Win7 Kullandığım notebook'uma Ubuntu kurdum ve çok memnunum. Fakat win7'de gayet sessiz çalışan kullandıka çok hafif ses yaratan fan'ım ubuntuda açılır açılmaz sesli çalışmaya başlıyor ve gitgide daha çok ses çıkarmaya başlıyor.. Sessiz çalıştığı bir an yok.. Ama win7'de böyle bir sorun yoktu.. Ne yapabilirim ? Lütfen yardımcı olun, ubuntuyu bırakmak istemiyorum yardımlarınızı beklyorum..

apocuk

Ekran kartı driver yükledin mi yüklemediysen ondan öyle çok ısınıp fan ses çıkarıyordur
Mecburiyet Esaretin Diğer Adıdır.....
http://abdurrahmanakturk.wordpress.com/

Revelom

hayır yüklemedim ama onboard ekran kartı kullanıyorum zaten.. ekran kartı yazılımımı nerden bulabilirim ?  önceden drivergenius gibi bir yazılım kullanıyordum elimdeki cdlerdede windows için var olan yazılımlar var..

aurora

Bilgisayarının marka ve modeli nedir acaba?

apocuk

Yönetim-->Ek sürücüleri tıkla-->Ordaki driveri kur problemin çözülür

Revelom

Yazılımlar kurulu ama yinede sorun çözülmedi.. Fan hala hızlı çalışıyor.. Casper Nirvana M54SE ye kurdum..

apocuk

Bilgisayarında hangi grafik kartı var birde bilgisayarın sıcaklı kaç civarı?

Revelom

Bilgisayarımda Via Chrome Ekran kartı var.. Cpu Sıcaklığı 47 derece civarlarında

Clevo Co M540SE anakart.

bytan

Fan çalışırken işlemci kullanımın nedir? Eğer yoğun bir kullanım varsa hangi uygulama işlemcini daha fazla meşgul ediyor?

htop
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Revelom

Bios ayarlarındada fan ile alakalı bir bölüm yok maalesef oradanda ayarlayamıyorum ama win7 kuruluyken bu kadar şiddetli çalışmıyordu...

heartsmagic

lspci çıktısını görebilir miyiz?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gkhnt

Linux'un çözümsüz kadim sorunlarından birisidir. Notebook ve netbooklarda aynıdır durum. İşin garibi sıcaklık değerlerinde anormallik olmamasına rağmen fanlar daima daha gürültülü ve daha hızlı döner. Ve yine buna rağmen sıcaklık değerlerinde farklı bir düşüş gözlenmez. Bu sorun sadece Ubuntu'da yok. Pardus'ta da vardı.
Model: Hp Compaq Mini 731ET
İşlemci: Intel® Atom™ CPU N270 @ 1.60GHz × 2
Grafik: Intel® 945GME x86/MMX/SSE2
Hafıza: 2,0 Gb İşlemci Tipi: 32-bit

heartsmagic

Alıntı yapılan: gkhnt - 30 Ağustos 2011 - 09:41:14
Linux'un çözümsüz kadim sorunlarından birisidir. Notebook ve netbooklarda aynıdır durum. İşin garibi sıcaklık değerlerinde anormallik olmamasına rağmen fanlar daima daha gürültülü ve daha hızlı döner. Ve yine buna rağmen sıcaklık değerlerinde farklı bir düşüş gözlenmez. Bu sorun sadece Ubuntu'da yok. Pardus'ta da vardı.

Neden genelliyorsun? Mesela senin savını çürütmek için benim makineyi senin bir kere görmen yeterli olacaktır. Notebook/Netbooklar diyerek genellemişsin, fakat bir tanesi bile bunu çürütmeye yeter.

Belirli sorunları aktarmak makuldür fakat bu belirli sorunları "çözümsüz kadim sorun" diyerek aktarmak çok doğru değil.

aurora

@heartsmagic, tamamen katılıyorum, bumblebee ile bir türlü çözemediğim fan sorunumu ironhide ile çözdüm. Yani sorun bir şekilde çözülebiliyorsa, -ki optimus konusunda hele- böyle genellemelerden uzak durulmalıdır.
Not: Bumblebee ile fan hızı Windows ortamındaki fan hızından sadece birazcık daha fazlaydı, ironhide yüklediğimde ise fan hızı Windows ortamındaki hızdan da daha düşük oldu.

dimetokavi

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Ağustos 2011 - 09:56:03
Alıntı yapılan: gkhnt - 30 Ağustos 2011 - 09:41:14

Neden genelliyorsun? Mesela senin savını çürütmek için benim makineyi senin bir kere görmen yeterli olacaktır. Notebook/Netbooklar diyerek genellemişsin, fakat bir tanesi bile bunu çürütmeye yeter.

Belirli sorunları aktarmak makuldür fakat bu belirli sorunları "çözümsüz kadim sorun" diyerek aktarmak çok doğru değil.

Katılıyorum. Kendi kullandığım dizüstü bilgisayarımda ve daha pek çok kurulum yaptığım dizüstü bilgisayarda bu soruna rastlamadım. Bu "çözümsüz kadim sorundan ziyâde, bazı dizüstü modellerindeki sorun olabilir.

gkhnt

Genelleme yapmam yanlış olmuş. Özür dilerim dostlar. O zaman şöyle söyleyeyim Asus ve Hp markalı modellere dikkat edin. Benim Asus F3JP ve Hp marka netbookumdan aynı sorun vardı (Hp de hala var). Sürücü problemi mi yoksa donanım beğenmeme mi bilemem; ama bu öyle birşey ki sadece gürültü konusu dışında herhangi bir zararı yok gibi. Veya bu nedenle fanım yerinden fırladı, donanımım yandı diyeni daha görmedim, duymadım. Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu ve Ramazan Bayramı da mübarek olsun.
Model: Hp Compaq Mini 731ET
İşlemci: Intel® Atom™ CPU N270 @ 1.60GHz × 2
Grafik: Intel® 945GME x86/MMX/SSE2
Hafıza: 2,0 Gb İşlemci Tipi: 32-bit

heartsmagic

@aurora, umarım forumda "ironhide" anlatımı yapmışsındır :) Henüz tüm başlıklara bakamadığım için bilemiyorum durumu.

@gkhnt, belirli markaların belirli modellerinde diyelim. Hatta bazılarında grafik kartı sürücülerine bağlı olarak sorun çözülebiliyor. Fakat eskilerden işlemcilerinin sürekli zirvede çalıştığı sistemler gördüğümüz için halledemediğimiz fan sorunlarımızı da gördüm. Senin de her iki bayramın kutlu olsun.

aurora

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Ağustos 2011 - 22:47:10
@aurora, umarım forumda "ironhide" anlatımı yapmışsındır :) Henüz tüm başlıklara bakamadığım için bilemiyorum durumu.

Evet yaptım tabi ki :) Hatta mesajlarımız da aşağı yukarı aynı anda girilmiş, optimus konusunda çözüm aradığımız aşağıdaki konuya geçtim iletiyi, optimus ile ilgili olduğu için ayrı bir başlık açma gereği duymadım :)

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28709.25

heartsmagic

Forumda bakacağım başlık listesinde son sıradaymış, görmemiş olmam normal :)
@aurora, ileti için eline sağlık ancak ayrı başlık "isterüz" :)

aurora

Aslında kapsamlı bir anlatım düşünüyorum, hem optimus nedir ne değildir, hem linux ilişkisi hem de çözüm önerileri konusunu ele almayı planlıyorum :)

Ek 1:Bu arada yeni temayı hiç beğenmedim :( Eskisi çok daha güzeldi :D
Ek 2:Dileğimin bu kadar hızlı kabul olacağını bilmiyordum :D

heartsmagic

Kapsamlı anlatıma daha da memnun oluruz :)

Ek1: O sadece denemeydi :)
Ek2: Denemeyi geri aldık, fakat bir süre sonra dilemediğin şey gerçekleşebilir ne yazık ki. Kendi temalarımız ve Smf2.0 artık pek anlaşamıyorlar.

aurora

Ek 1: Önce siyah sonra mavi olunca deneme olduğunu farkettim :)
Ek 2: Anlaşamaması ne gibi sıkıntılar çıkarıyor? Umarım o mavi tema olmaz, o olmasın da ne olursa olsun :D Güzel bir tema seçeceğinizden eminim.

heartsmagic

İrili, ufaklı sorunlarımız mevcut ne yazık ki. Forumda ara ara bahsediliyor bunlardan.
Şu an için tema değişecek mi, değişirse ne seçilecek mi gibi konuların karar aşamasında değiliz. Bir süre sonra el atmaya çalışacağız tema meselesine.

microanaliz

XSensors ve Psensor diye iki program var depoda. Kurun bu programları işinizi görür herhalde diye düşünüyorum...
MicroAnaliz