[Çözüldü] Kubuntu 11.04 Nvidia GT220 sürücü sorunu

Başlatan muratveb, 29 Ağustos 2011 - 10:31:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muratveb

Merhaba arkadaşlar. Kubuntu sistemime sistem->Ek sürücüler kısmından önerilen sürücüyü tıklayp etkinleştirip  yeniden başlattıktan sonra bilgiisayardaki tüm karakterler metinler falan kocaman oluyor ve düzelmiyor. Mecburen sürücüyü pasifleştiriyorum bende. Resim aşşağda . Lütfen napabilirim bu konuda yardımcı olun :(  :'(

İşte böyle oluyor kurduktan sonra ek sürücüyü :(

muratveb

ARkadaşlar uzun zaman oldu şimdi kubuntu 11.10 ile denedim . Ekran kartını kurduktan sonra yine aynen böyle oluyor. Yokmudur bu konuda bir çözüm önerisi olan  ???

stratovarius

Sistem ayarları /uygulama görünüm bölümünde yazıtipi kısmından font boyunu değiştirmeyi denediniz mi?

Kubuntu ipuçları başlığında geçen aşağıdaki ayarlarıda yapıp deneyiniz;

Sistem ayarları /uygulama görünümü seçilir.

Yazı tipleri bölümü seçilir.

Yumuşatma kullan kısmı seçilip etkin olarak ayarlanır. Yapılandır kısmına tıklanırp alt-piksel gölgelendirme kullan seçilip rgb olarak ayarlanır. Gölgeleme biçimi tam olarak seçilip tamam denir.

Aynı kısımda yazı tiplerini bu dpi değerine zorla kısmından 96 seçilip uygula deyiniz.

Bu ayarlar sayesinde masaüstü bazı seçtiğiniz plasma temaları ile oluşan yazı sorununuz çözülecektir.

muratveb

Teşekkür ederim üstad ya.. Sırf bu sorun yüzünden kde kullanamıyordum sayende bu sorunuda halletmiş olduk. Tekrardan çok teşekkür ettim.