[Çözüldü] Font Ayarları?

Başlatan özgürubuntu, 27 Ağustos 2011 - 18:32:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

11.04 sürümünden 11.10 sürümüne yükselttim henüz Alfa 3 sürüm sanırım ilk açılışta Ubuntu-Desktop yüklenmedi hatası verdi ama sonra güncellemeler ve kısmi yükseltme ile sorunu çözdük, GNOME3 arayüzünün bazı özellikleri güzel entegre edilmiş, mesela Nautilus, Sistem Ayarları menüsü gibi.. Masaüstünü özelleştir menüsü de çok şık olmuş ancak font boyutu ve diğer ayarlara nereden ulaşacağımı bulamadım..

Bir de ek sürücüler menüsü açılmıyor, hata kaydı girdim..

Jaguar

Görünüm ile ilgili seçenekler henüz yerini almadı o yüzden ancak yardımcı araçlar ile mümkün font seçimi gibi özellikler. Gnome Tweak Tool 'u yazılım merkezinden yükleyerek font ve tema ile ilgili ayarlamaları yapabilirsin.

Ek sürücüler arayüzü bende de şu anda açılmamakta. Son güncellemeler ile oldu sanırım bu.

decent

@Jaguar' ın da belirttiği gibi:

sudo apt-get install gnome-tweak-tool

Kilit.

BayboraKaan

@Decent müsadenle yeniden konuyu actim.

Sormak istedigim bu konuda ilerleme var mi yoksa halen eksiklikler devam ediyor mu?

Bugün itibari ile bende sistemimi 11.10 yükseltim.

decent

Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok, varsa hataya dair ayrıntı alabilir miyiz ?

Gnome aracı ile Fonts sekmesindeki Hinting maddesine bakınız..
Orayı değiştirince geçici olarak düzeliyor mu?

syagdiran

Masaüstündeki dosya isimlerinin fontları değişmiyor. Nasıl değiştireceğiz acaba?

if

Alıntı yapılan: syagdiran - 16 Eylül 2011 - 21:35:48
Masaüstündeki dosya isimlerinin fontları değişmiyor. Nasıl değiştireceğiz acaba?

Sağ tık>Masaüstü arkaplanını değiştir>Yazı Tipleri>Masaüstü yazı tipi

syagdiran

Alıntı YapSağ tık>Masaüstü arkaplanını değiştir>Yazı Tipleri>Masaüstü yazı tipi
Ben 11.10'dan bahsediyorum.

gufabe

@syagdiran, 11.10' da masaüstü arkaplanını değiştir seçeneği tamamen kalktı mı bilmiyorum ama... @if'in önerdiği yol için gereken sağ tık etkinleştirmesini ubuntu tweak'den masaüstü simgelerini göster kutusunu işaretleyerek deneyebilir misin?

syagdiran

Tweak 11.10 için şu an kurulamıyor. Masaüstü simgelerini göstermek bir çözüm olmaz bence.

decent

Gnome aracında yazitipi ayarları mevcut, onun dışında bir şey mi arıyorsunuz ?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

syagdiran

Alıntı YapGnome aracında yazitipi ayarları mevcut, onun dışında bir şey mi arıyorsunuz ?
Bu araca ben de kullanıyorum fakat masaüstündeki dosya isimlerinin fontlarını değiştirmiyor.

decent

Örnek olarak neyi değiştirmek istiyorsun?
Ekran görüntüsü eklersen beraber değiştirelim.

gufabe

Resimde görüldü gibi masaüstü yazı tipi ile simgelerin altındaki fontlar değişir. Bunun dışında bir şey mi senin istediğin?

decent

@gufabe, resim hangi Ubuntu sürümüne ait acaba ?

syagdiran

Bütün fontlar Lavoisier olarak ayarlandığı halde Masaüstündeki klasör ve dosya isimleri farklı bir fontta gösteriliyor.

decent

syagdiran

Bilgisayarın font ayarlarını dün yaptım. Yani PC defalarca kapanıp açıldı.

Jaguar

Ubuntu 11.10 ile varsayılan yazı tipini değiştiremeyeceğiz çevirilerden anladığım kadarıyla. Ubuntu kurulum ekranında gelen tanıtım yazılarında 11.04 sürümünde yazı tipini tercih edebilirsiniz var iken Ubuntu 11.10 ile bu ifade kaldırılmış. Sadece yazı boyutunu tercih edebileceğiz gibi görünüyor.

gufabe

@decent, senin geçtiğin resmin ve ayarların geçerli olduğunu sonradan fark ettim. Şimdilik 11.10 sorunlarından uzak dursam iyi olacak. :)

decent

Yazıtipi değiştirilebiliyor;

Masaüstü için oturumu kapatmak gerekiyor.
Yazıtipi ayarları ve ekran görüntüleri:

syagdiran

Masaüstündeki dosya isimleriniz de değişiyor mu?

Alıntı yapılan: Jaguar - 17 Eylül 2011 - 12:52:44
Ubuntu 11.10 ile varsayılan yazı tipini değiştiremeyeceğiz çevirilerden anladığım kadarıyla. Ubuntu kurulum ekranında gelen tanıtım yazılarında 11.04 sürümünde yazı tipini tercih edebilirsiniz var iken Ubuntu 11.10 ile bu ifade kaldırılmış. Sadece yazı boyutunu tercih edebileceğiz gibi görünüyor.
Dediğiniz doğruysa Linux'un Özgürlük Felsefesi ayaklar altında demektir.

decent

Farklı resimleri tekrar ekliyorum, istediğiniz yazıtipi varsa onlardan ekleyeyim :)

Jaguar

Sorunu farklı anladığım ve eksik yazdığım için yanlış anlaşılmış, özür diliyorum. Varsayılan görünüm seçeneklerinde yazı tipi seçeneği olmayabileceğinden bahsetmek istemiştim. Gnome Tweak Tool fontlar değiştirilebilmekte bende de herhangi bir sorun yok şu anda.

syagdiran

Benim Masaüstü fontların neden değişmiyor kardeşler. Anlayabilen yok mu? Varsayılan yazı fontu çok büyük ve çok yer kaplıyor.