Toshiba Satellite A30 Ubuntu ve ya herhangi bir Linux kurulumu

Başlatan meric.suna, 27 Ağustos 2011 - 03:35:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

meric.suna

Merhabalar Toshiba Satellite A30 laptopum var ve ubuntu menusune geldikten sonra yuklemesini istedigimde ya ekran kilitleniyor yada siyah ekran kalıyor.İnternetten baktım Linux sitesine iki adet A30 laptop modeli gösterilmiş birinde Ubuntu 6.06 diğerinde Generic çalıştırmışlar.Ben USB den boot etmeyi çalıştım son olarak çalışmadı şimdi Generic'i indireceğimde bu Generic tam olarak nedir ve sitesi nedir google amcada yardımcı olamadı.Teşekkürler...

Bkz. http://www.linux-laptop.net/toshiba.html

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ağustos 2011 - 03:44:19

Konu askıda kalsın arkadaşlar SuSE 9.0 ve Debian'ı denemem gerekiyormuş :(

heartsmagic

Generic, genel demek @meric.suna. Sen hangi sürümü kurmayı denedin en son?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

meric.suna

Ubuntu 6,06 denemiştim.

SuSE 9.0 paralı mı?Ve hiçbir yerde düzgün bir indirme linki bulamadım neden?

Generic'in genel demek olduğunu biliyorumda öyle bir Linux dağıtımı olduğundan haberim yoktu.Yoksa Generic derken Öz Linux mu hani bildiğimiz penguen.Ubuntu.Debian olmadan.Ben internetten araştırdım ama Linux kurmak istediğimde ilk çıkan şeyler Ubuntu ile Debian.Benim bildiğim eskiden Linux işletim sistemi kurulabiliyordu şimdi neden yokta Ubuntu Debian var.Ha yanlışta biliyor olabilirim.Linux kendi başına pc ye kurulabiliyor mu işletim sistemi olarak yoksa bir çekirdek mi?

travego0403

Linux sadece çekirdeğin(kernel) adıdır.Günlük konuşmalarımızda Linux dağıtımları daha doğrusu GNU/Linux dağıtımları demek yerine kısaca Linux diye konuşulur olmuş.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

meric.suna

heartsmagic

@meric.suna, generic bildiğimiz Türkçedeki genel anlamında. Kısacası dağıtım belirtmemiş oraya bilgi aktaran kişi, hepsinde bu şekilde demek gibi bir şey bu. Diğer konuyu zaten @travego0403 anlatmış, bir miktar karıştırıyorsun olayları sen, zamanla oturur taşlar yerine.

Fakat bir şey söylemek istiyorum. 6.06 kurdum demişsin ki kendisi tarih olalı çok ama çok oluyor. 2006 yılına ait bir sürüm kurmaya çalıştığının farkındasındır umarım. Sözün özü, 6.06 CD'ni arşive al hatıra olarak, güncel sürüm olan 11.04'ü indirip kurmayı dene lütfen.

meric.suna

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Ağustos 2011 - 00:08:58
@meric.suna, generic bildiğimiz Türkçedeki genel anlamında. Kısacası dağıtım belirtmemiş oraya bilgi aktaran kişi, hepsinde bu şekilde demek gibi bir şey bu. Diğer konuyu zaten @travego0403 anlatmış, bir miktar karıştırıyorsun olayları sen, zamanla oturur taşlar yerine.

Fakat bir şey söylemek istiyorum. 6.06 kurdum demişsin ki kendisi tarih olalı çok ama çok oluyor. 2006 yılına ait bir sürüm kurmaya çalıştığının farkındasındır umarım. Sözün özü, 6.06 CD'ni arşive al hatıra olarak, güncel sürüm olan 11.04'ü indirip kurmayı dene lütfen.

ilk olarak 10.04 denemiştim zaten :)

heartsmagic

11.04 dene, eğer yine sorun olursa nerede takıldığına, tam olarak neler olduğuna bakmaya çalışırız.