[Çözüldü] google chrome indirdim.yüklenmiyor

Başlatan gsiratas88, 22 Ağustos 2011 - 00:54:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gsiratas88

xubuntu  11.04 kullanıyorum.google chrome sitesinden chrome'u indirdim.indirdiğim programa tıklayınca  ubuntu yazılım merkezi açılıyor.kur diyorum sonra şifremi soruyor şiifremi giriyorum.kuruluyor yazıyor.30 saniye sonra ise sanki hiç kur dememişim gibi tekrar 'kur' butonu çıkıyor.ne yapmalıyım?

sem

Yazılım merkezinin açılması aslında başlı başına bir hata... Normlade kurulum programının açılması gerekiyor (Kur yazan)

Chrome'u  indirdiğiniz dizine gelip aşağıdaki komut ile dener misiniz? Dönen hataları buraya aktarırsanız bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışacaktır

sudo dpkg -i google-chrome*

google-chrome*

olarak yazan yer; indirdiğiniz dosyanın başlangıcı olmalı... Örneğin 32 bit için ben de şu dosya iniyor;

google-chrome-stable_current_i386.deb

O nedenle bu şekilde belirttim.... Siz eğer farklı bir isim ile kaydettiyseniz, kendi verdiğiniz isme göre bu kısmı düzenleyin.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

gsiratas88

dpkg: error: dpkg status database is locked by another process
yazısı çıktı

Alıntı yapılan: sem0900 - 22 Ağustos 2011 - 00:59:48
Yazılım merkezinin açılması aslında başlı başına bir hata... Normlade kurulum programının açılması gerekiyor (Kur yazan)

Chrome'u  indirdiğiniz dizine gelip aşağıdaki komut ile dener misiniz? Dönen hataları buraya aktarırsanız bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışacaktır

sudo dpkg -i google-chrome*

google-chrome*

olarak yazan yer; indirdiğiniz dosyanın başlangıcı olmalı... Örneğin 32 bit için ben de şu dosya iniyor;

google-chrome-stable_current_i386.deb

O nedenle bu şekilde belirttim.... Siz eğer farklı bir isim ile kaydettiyseniz, kendi verdiğiniz isme göre bu kısmı düzenleyin.

sem

Synaptic ya da benzeri bir  uygulama bir başka yerde açık kalmış büyük ihtimalle...

Önce tüm yazılım merkezini kullanan uygulamarı kapatıp tekrar deneyin. Eğer açık hiç bir uygulama yoksa, synaptic ya da benzeri bir uygulama bellekte asılı kalmış da olabilir...

Hangi uygulamanın açık olduğunu biliyorsanız;

pkill, killall-9 ya da istediğiniz herhangi bir komutla önce bu programı sonlandırıp tekrar deneyin...

Eğer bir program asılı kalmış ve hangisi olduğunu bilmiyorsanız bilgisayarı yeniden başlattığınızda, bellekteki asılı kalan uygulamalardan da kurtulmıuş olursunuz...

Kolay gelsin...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

heartsmagic

11.04 ile beraber bu iş yazılım merkezine devredildi. gdebi gibi bir şey yok artık yani, doğrudan yazılım merkezi açılıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gsiratas88

arkadaşlar chromu indirdim o sorun çözüldü ama şimdide uçbirime   sudo apt-get install xubuntu-restricted-extras   yazıp şifreyi yazdığımda 3-4 saniye yükleniyor gibi oluyor ondan sonra da
   ttf-mscorefonts-installer yapılandırılıyor ├───────────────┐
│                                                                           │
│ TrueType core fonts for the Web EULA                                       
│                                                                             
│ END-USER LICENSE AGREEMENT FOR MICROSOFT SOFTWARE                           
│                                                                             
│ IMPORTANT-READ CAREFULLY: This Microsoft End-User License Agreement         
│ ("EULA") is a legal agreement between you (either an individual or a       
│ single entity) and Microsoft Corporation for the Microsoft software         
│ accompanying this EULA, which includes computer software and may include   
│ associated media, printed materials, and "on-line" or electronic           
│ documentation ("SOFTWARE PRODUCT" or "SOFTWARE"). By exercising your       
│ rights to make and use copies of the SOFTWARE PRODUCT, you agree to be     
│ bound by the terms of this EULA. If you do not agree to the terms of       
│ this EULA, you may not use the SOFTWARE PRODUCT.                           
│                                                                             
│                                                                             
│                                  <Tamam>                     

yazısı çıkıyor fakat tamama tıklayamıyorum.ne yapmalıyım?

if

@gsiratas88, <tab> tuşuna bastığınızda 'Tamam'ın üzerine gelecektir, böylece onaylayabilirsiniz.

gsiratas88

Alıntı yapılan: if - 22 Ağustos 2011 - 02:43:06
@gsiratas88, <tab> tuşuna bastığınızda 'Tamam'ın üzerine gelecektir, böylece onaylayabilirsiniz.

şimdi de sudo apt-get install xubuntu-restricted-extras yazdığımda
E: /var/lib/dpkg/lock kilit alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılamaz durumda)
E: (/var/lib/dpkg/) yönetim dizinini kilitlenemiyor, başka bir işlem tarafından kullanılıyor olmasın?

yazısı çıkıyor.ama başka bir program açık değil sadece chrome açık

if

@gsiratas88, 'lock' sorunu için: http://forum.ubuntu-tr.net/subdomains/forum/index.php/topic,2483.0 Aynı anda hem Sinaptic'ten hem de uçbirimden yükleme yapmayınız.

sem

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Ağustos 2011 - 01:57:37

11.04 ile beraber bu iş yazılım merkezine devredildi. gdebi gibi bir şey yok artık yani, doğrudan yazılım merkezi açılıyor.

LTS sürüm kullanmanın sıkıntıları... En son 10.04 kullamıştım...  Düzeltme için teşekkürler... Yeni sürümler de "şuna da bakayım bir zaman bulunca" dediğim şeyler arasında ama daha bir türlü bir çoğuna fırsat bulamadım =)
Burası dünya?

gsiratas88

arkadaşlar sorun çözüldü hepinize teşekkür ederim