[Çözüldü] Dedicated Server Üzerinden Proxy Kullanimi?

Başlatan fakasupi, 15 Ağustos 2011 - 10:07:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fakasupi

Arkadaslar  dedicated serveri proxy olarak kullamak istiyorum. Bunun icin ne yapmam gerekiyor acaba? Serverda ubuntu 9.10 ( karmic ) yüklü görünüyor. Kendi bilgisayarimda direk proxyyi girip o sekilde kullanmak istiyorum. Bunun kolay bi yolu var mi acaba?

Mesela giremedigim bi sayfa icin proxyyi kullanmak istiyorum..

http://uploadpic.org/storage/2011/uVaDSG4Tihf8fzXFCkla2Cjwq.jpg

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fakasupi

valla oldu..süper ya cok tesekkürler bukadar basit oldugunu tahmin etmemistim.. ubuntu hakkinda ne lazim olsa hemen hizir gibi yetisiyorsunuz..umarim daha cook uzun seneler bu platform üzerinden paylasimlariniz devam eder.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Ağustos 2011 - 01:49:27

Hersey tamamda su sonda yazani ben tam anlayamadim, nasil yapicam simdi zirt birt putty yi acik aktif etmemek icin. Quickproxy eklentisini kendi bilgisayarimdaki firefoxa yükledim sonra benim ubuntu servera girip terminal den yapacaklarim kismini anlamadim orda "(firefox üzerinde proxyi aktifleyin, tüneliniz hazır)" diye yaziyor benim pc yemi kurup aktif edicem yoksa serverdaki firefoxa kurup ordanmi ?!?! hakan laptop felan yaziyo ben ne yazicam oraya?? ufak bi aydinlatma olursa sevinirim.

Son olarak bir firefox eklentisi ile hayatınızı daha da kolaylaştıralım :) Elle firefox proxy ayarları sayfasına gidip bu ayarları kapatıp açmak zahmetli gelecektir bir süre sonra bunun için şu eklentiyi kullanabilirsiniz "QuickProxy" (google üzerinde yazdıgım gibi arama yaparsanız kolayca bulabilirsiniz.)

Aynı işlemi Linux üzerinde yapmak isteseydiniz putty yerine linux makina züerinde bir terminal açmanız ve şu komutları girip ssh sunucuya login olduktan sonra firefox proxy ayarlarını yapmanız yeterli olacaktı.

hakan@hakan-laptop:~$ ssh -l root 10.0.0.30 -C -D 9999
Password: (şifreyi yazın)
[root@hakan ~]# (firefox üzerinde proxyi aktifleyin, tüneliniz hazır)

Evet, umarım faydalı bir paylaşım olmuştur. Yeni bir yazıda tekrar görüşmek dileğiyle...

heartsmagic

@fakasupi, sen bu işi Windows->Ubuntu şeklinde yapacaksan yazının ilk bölümünü kullanacaksın. Putty için anlatılan bölüm yani. Yok Ubuntu->Ubuntu şeklinde yapacaksan Putty ile işin yok senin. Son bölümü uygulayacaksın SSH için. Firefox üzerindeki ayarlamalar ise iki ortam için de ortak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cagriemer

Alıntı yapılan: fakasupi - 15 Ağustos 2011 - 23:08:56
... nasil yapicam simdi zirt birt putty yi acik aktif etmemek icin. ...

SSH tuneli ile baglanti yaparken ne yazik ki her seferinde putty uzerinden sunucunuza baglanmaniz gerekiyor. Kolaylik olsun diye sunucunuzun ayarlarini "Saved Sessions" altina kaydedebilirsiniz.

Yok ben aslinda proxy ile baglanmak istiyorum, firefox uzerinden ac kapa yapayim bu is cozulsun derseniz sunucunuza squid kurabilirsiniz. Onun icin de detayli bir nasil belgesi http://www.cozumpark.com/blogs/linux_unix/archive/2008/03/27/ubuntu-zerinde-squid-proxy-server-ve-sarq-kurulumu.aspx adresinde bulunuyor.

fakasupi

evet windows<ubuntu seklinde baglaniyorum..hmm demek anlamadigim yere lüzum yok..peki birde bunu socks degilde http üzerinden yapabilirmiyim?
squid iside baya bi mesakatliye benziyor, hem root olarak giris yapamiyorum ben servera..