laptopum için intel onboard ekran kartı nasıl kurarım ?

Başlatan handsumm, 12 Ağustos 2011 - 18:47:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

handsumm

1 haftadır uğraşıyorum arkadaşlar yapmadığım kalmadı hatta ubuntuyu çökerttim tekrar düzelttim ubuntu yazılımını ilk defa kullanıyorum ancak sürekli kullanmak istediğim için ekran kartını okutmak istiyorum sitelerdeki herşeyi denedim yapamadım Türkiyeden olsun USA den olsun Tüm sitelerden uğraştım ve yapamadım sizden bilen arkadaşalr varsa yardımcı olabilirler mi birzahmet :)

ekran kartım : Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics

glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Software Rasterizer
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_fragment_program,

ayrıca sistem/tercihler/ekranlar   da bilinmiyor diyor ekran için

bu da lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82852/82855 GM/GME/PM/GMV Processor to I/O Controller (rev 02)
00:00.1 System peripheral: Intel Corporation 82852/82855 GM/GME/PM/GMV Processor to I/O Controller (rev 02)
00:00.3 System peripheral: Intel Corporation 82852/82855 GM/GME/PM/GMV Processor to I/O Controller (rev 02)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device (rev 02)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB2 EHCI Controller (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 83)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801DBM (ICH4-M) LPC Interface Bridge (rev 03)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801DBM (ICH4-M) IDE Controller (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) SMBus Controller (rev 03)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 03)
00:1f.6 Modem: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Modem Controller (rev 03)
01:01.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection (rev 05)
01:02.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
01:04.0 CardBus bridge: ENE Technology Inc CB-710/2/4 Cardbus Controller (rev 01)
01:04.1 FLASH memory: ENE Technology Inc CB710 Memory Card Reader Controller
01:05.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. VT6306/7/8 [Fire II(M)] IEEE 1394 OHCI Controller (rev 80)

DoGuKaN

Sürücüler kurulu gibi gözüküyor, herhangi bir sorun yaşıyor musunuz şu anda ekranla ilgili?

speakerXXL

Aşağıdaki kodları uçbirimde çalıştırarak kurmayı deneyin.

sudo add-apt-repository ppa:glasen/intel-driver
sudo apt-get update
sudo apt get install xserver-xorg-video-intel libdrm-intel1

thedeparted

Aynen ben de sizin gibi taramadık forum, site bırakmadım ancak sonunda çözebildim.

Alıntı yapılan: speakerXXL - 12 Ağustos 2011 - 23:07:03
Aşağıdaki kodları uçbirimde çalıştırarak kurmayı deneyin.

sudo add-apt-repository ppa:glasen/intel-driver
sudo apt-get update
sudo apt get install xserver-xorg-video-intel libdrm-intel1

Ben de bu komutlar işe yaramadığı gibi, sorunu çözdükten sonra yüklediğimde düzgün driver'ı da bozmuştu.

Benim çözümüm şu şekilde oldu;

1. İlk olarak temiz bir format attım ve açılışta güncellemeleri denetleyip, tamamını yükledim.

2. sudo gedit /etc/X11/xorg.conf komutuyla xorg.conf dosyasına şu değerleri girdim.

Section "Device"
        Identifier      "Configured Video Device"
        Driver          "intel"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier      "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier      "Default Screen"
        Monitor         "Configured Monitor"
        Device          "Configured Video Device"
EndSection

3. Daha sonra sudo gedit /etc/default/grub komutuyla grubtaki:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
satırını

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash i915.modeset=1"
olarak değiştirdim.

4. Son olarak sudo update-grub komutuyla grubu güncelledim ve pc'yi yeniden başlattım.
SİSTEM:

Emektar Dizüstü: Intel Pentium M (1.6 GHz) - 1 GB Ram - Intel 855GM
Ubuntu 10.10: Maverick Meerkat - i386

handsumm

baya uğraştım denedim olmadı xp ye döndüm xp nin virüs kapmasından nefret ediyorum kurduğum gibi trojenler dönmeye başladı virüslü kullandım :D şimdi tekrardan ubuntu kuracağım artık birdaha deneyeceğim ekran kartından başka bir sorun yok ekran kartımı çözsem ubuntu da kalıcı bir ubuntu kuracağım :)
ilgilenenlere çok teşekkür ediyorum hemen kurup deneyeceğim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2011 - 23:12:07

arkadaşlar dediklerinizi uyguladım ve laptopumu yeniden başlatıp açtım simgeler saniyelik görünmez oluyor görünür oluyor anlık birşey tıklayamıyorum birşey yapamıyordum zarzor eski haline getirebildim ancak hala ekran kartım kurulmadı nasıl kurulacak ki bu böyle driver kurulum paketi falan olsa keşke :)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

handsumm

sadece 2. maddeyi yaptığımda laptopu yeniden başlattığımda boot ekranından sonra makine açılmıyor siyah ekran geliyor belirli bir süre sonra fan danda ses gelmiyor   ???

heartsmagic

Bir daha ikinci ve üçüncü maddeyi deneyebilir misin? Tam olarak sistem takıldığında uçbirimde bir şey görünmüyor mu? Eğer görünmüyorsa denemene gerek yok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

handsumm

denedim ve çözülmedi bende linux kurdum sorun çözüldü teşekkürler herkeze :)