işletim sistemi listesi sorunu

Başlatan ekinox2, 09 Ağustos 2011 - 00:36:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ekinox2

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba çok çok yeni bir ubuntu kullanıcısıyım şu an yaşadığım sorunun ne olduğu hakkında tam bir bilgim olmadığı için(cahillğini gözü çıksın bu arada  :))forumda bi arama yapamadım arakadaşlar tam olarak sorunum şu bilgisayarımda windows xp ve ubuntu bi arada kurdum sonra ubuntuyu güncelledim güncellemeden önce işletim sistemi listesi açılışta geliyodu bende istedğimi seçip açıyordum fakat güncellemeden sonra liste gelmiyor ve ubuntu direk açılıyor napıcaz bi fikri olupta yardımcı olan olursa müteşekkir olurum şimdiden teşekkürler

sem

sudo update-grub2

Komutu ile sorunun hallolacağını düşünüyorum. Çözülmezse çıktı sonucu görmek de yararlı olabilir.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

ekinox2

ilginiz için teşekkürler hemen deniyorum sonuçla dönerim tekrar

bytan

Şayet grub menüsü yine görünmezse dosyanın içeriğine bakalım:

gedit /etc/default/grub
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

laser1999

Bende de aynı şey olmuştu. :)
sudo update-grub2
komutu ile sorunu çözdüldü.