Grundig nb 1010 boot sorunu

Başlatan namcojoulder, 09 Ağustos 2011 - 00:22:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

namcojoulder

merhaba

başlıktaki model bir netbookum var ubuntu 11.04 yüklü şu an ve flashtan format atamıyorum. usbyi taktığım anda bios takılıyor hiçbirşey yapmıyor bekliyor. boot ayarlarında usb en üstte. usb disabled yapınca dahi usbyi okumaya çalışıyor. ne yapacağımı şaşırdım yardım edin.

zeitgeist

Başka bir medyayla deneyemiyor musun?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

namcojoulder

cd dvd sürücüsü yok :'( en fazla lan üzerinden format atabilirim ama onun için başka pc lazım.

---
usbye erişmek için GRUB u kullanamaz mıyım?

heartsmagic

Bu makine başka herhangi bir sistemi USB üzerinden çalıştırabiliyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

trumpetti

Merhabalar, kolay gelsin.

Grundig nb1010 aldığımdan beri hiç ubuntu kuramadım ve işim gereği mutlaka win7 starter ve ubuntu (veya lubuntu veya xubuntu) dual boot yapmam gerekiyor.

grundig'e daha önce puppy, slax gibi mini distroları yükleyebildim. ama ubuntu ve ubuntu bazlı bazı distrolar sorun veriyor.

kullandığım usblive ubuntu 11.04 eski laptopuma hiç sorunsuz kurulabiliyor.

bootloader'da livecd veya install olarak seçip, logo dönerken f1'e bastığımda starting configure network device [ok] yazısı sonrası kitlenip kalıyor.

yardımınızı esirgemeyin lütfen. teşekkürler.

heartsmagic

Yardımları esirgemek istemeyiz, fakat şu durum o kadar kötü bir durum ki. Takıldığı yer bile bir garip, ağ kartının yapılandırma aşaması.
Bu Grundig makineler üzerinde Alternate ISO ile yükleme yapmayı deneyen oldu mu acaba?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

trumpetti

sayın heartsmagic
alternate iso ile deneyeceğim fakat aklıma şöyle bi soru geliyor. önce sorunla ilgili biraz daha detay vereyim.

zaman zaman configure network device ve configure network device security kısmını [ok] ile geçerse,
bir sürü [ok] den sonra,

pulseaudio saned disabled
ve tekrar,

starting configure network device security
[46.828633] phy0 -> rt2800pci_mcu_status: error mcu request failed, no response from hardware
checking battery state [ok]
stopping anachronistic cron [ok]
stopping system V runlevel compatibility [ok]

diyip takılıyor. aklıma gelen soru şu:

bootloader'da advanced options veya edit menu entry ile network device ı pasif hale getirmek mümkün mü?

çünkü ubuntuda ısrar etmemin amacı: 2 adet eventide efekt pedalım içi puredata'da yazdığım preset otomasyonu, windows aynı anda 2 usbaudio device kontrol edemediği için ve ubuntu qjackctl ve pd-vanilla ile büyük laptopumda sorunsuz çalışıyor. ve bunun için ne internete ihtiyacım var ve hatta ne de ses kartının ses işlemesine. ama mobilite açısından netbook gerçekten beni çok rahatlatacak.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Ekim 2011 - 21:32:18

25'inci denememden sonra FN-F2 (wifi kapat) ile tekrar denedim ve aynı sorunlar yazılı olmasına rağmen install ekranına ulaşmayı başardım.

x.dr

Acaba tum grundigler böyle mi ? Ben de nb1020 almayı düşünüyorum eger Ubuntu kuramayacaksam almayacağım, kalsın.
bozuk düzende sağlam çark olmaz... p.sultan abdal

trumpetti

mesajım birleştirildiği için son yazdığım gözükmüyor ama tekrar yazayım:

şu anda grundig nb1010 netbook'umda ubuntu 11.10 yüklü ve sorunsuz çalışıyor.

boot ederken fn+F2 ile wifi'yi kapatınca sorunsuzca başlatabildim ve kurabildim.

tek sorun her login oluşumda fn+F2'ye basıp wifi'yi tekrar açmak.

onun dışında internet, ses, kamera, mousepad ve tüm fonksiyonları kusursuz çalışıyor.